Grundig VS 180


Forrás: 
Saját darab, saját fénykép
Grundig VS 180

Grundig VS 180 VHS képmagnó 1982-ből. Talán azt mondhatóm,hogy egy igazi tankhajó a súlya 17 kilógram. Működő állapotban van.Már távirányióval rendelkezik. Nagyon erős a kijelzőjének a. kontrasztja.  Sajnos róla személyes történetett nem tudok. Egy gyűjtötől került hozzám. De gyűjteményem ékessége lett. Lassan egy kissebb múzeumot tudnék nyitni. Lehet megteszem!

Grundig.jpeg

Érdekes, ezek a "kezdeti" készülékek jobban tetszenek mint a „középmechanikás” színtiszta műanyag, lecsupasztott gagyik!

 

Egy kollégámnak volt olyan VHS magnója ami középmechanikás volt, és egy meghajtógumi csere miatt ki kellett az egész mechanikát szedni a „dobozából”, mert az alját nem lehetett leszedni, nem volt lemez. (egyben volt).

 

Persze, „süthetem”! Mert itthon van 3 is, de egyik sem üzemképes. Van egy JVC HRD-960 ami például valamilyen táp problémával küzd, mivel kikapcsol egy idő után. A kazettalift meghajtó gumiját is cserélni kellene. Lehet „szervizre” szorulna, de most anyagilag ezt semmilyen szinten nem tudom vállalni, és megbízható szerelő hiányában jegelve a dolog.

 

A közeli jövőben valahogy jó lenne működésre bírni.... Majd meglátjuk.

 

üdv.: oldtimer

Dr Dee képe

A "középmechanikás" gépek már nem hosszútávra lettek tervezve. Azokban elindult már a sporólás az alapanyagokkal. Budapest XVIII. kerületében van jó szerelő!

Grundig


Grundig CCD 650
Ismeretlen évjárat
GRUNDIG TK 8
1950-1959
Grundig walkman
Találat: 4
180