GRUNDIG SR 1000


Forrás: 
Saját fotó saját készülék
GRUNDIG SR 1000

Ezt sosem láttam katalógusban de mikor megláttam egy aukciós oldalon úgy éreztem ezt meg kell vennem mert szép és jó :-)   És valóban...

Apamnak a mai napig megvan, valamikor 1981 korul vette egy SCF 6200-as fiokmechanikas deck-kel. a mai napig mukodik a reci, a decket !!elajandekozta!! mert tonkre ment... hat igen. "elszallt felette az ido vasfoga" ezzel amugy koztudottan egyetlen gondunk volt, hogy nem volt valami erzekent az auto tuningja, nagyon jo antennak kellettek hozza (videk, 80-as evek!)

NGA képe

Na akkor segitek, itt van a katalógusban:

hali, vettem egy ilyen erősítőt, de a rádió része nem akar szolni, gombokra reagál de meg se mukkan. meg van a hátulján egy nagy luk ami nem tudom hogy mire jó :D tudnátok segíteni? köszi

rákos zsolt képe

ahimotu Üdv ! Elsőre azt nézd meg, hogy a bemenő választója nem Kh-s e?

Én épp ma találkoztam ilyen hibával egy Dual rádiós erősítőben .

Elég nehéz a konkrét készülék ismerete nélkül javítási- hibakeresési tanácsot adni neked.Azt tudom mondani:esetleg próbáld meg letölteni a kapcs rajzát(beírod a tipusát a keresőbe és még hozzáteszed: Schematic diagram) és abból kellene tovább menni.Sajnos sokféle hiba előfordulhat :táp gondok, esetleg kiment bizti -k,csatoló kondenzátor= elkó hibák stb .

Egy jó multimérő mindenesetre kellene hozzá!Az URH -s rádiórész úgy épűl fel, hogy van a lánc  elején a fém dobozos tuner 75ohm /240 ohm szalag kábeles bemenettel 1- 2 tranyóval -utána esetleg 1 tranyós leválasztó  kis erősítő- 10.7 Mhz es 3 lábú lapos pici kereámia szűrők -Utána KF ic és az után jön a sztereó dekóder IC. Ilyen ic után tesznek még vagy gyári kerámia vagy kis fém dobozos,de belül tekercses pilot szürőt is .Minden ic -t be lehet azonosítani a neten az alkatrészes keresőprogramokkal :alldatasheet.com vagy más prg okkal. Sok helyen kapnak- kaphatnak  tápot az áramkörök így a rajzon odaírják mit lehet ott mérni?Az Ic-k nek általában 1 helyen van tápfesz bemenete (és GND is! )így azt a lábán mérni lehet.Az egész  jel kb 4-6 elkón(2.2-10 mF/16V osokon) megy keresztűl a különböző áramköri egységeknél mivel ezek az elkók választják le egymástól a kölönböző áramköri egységeket :Antenna ->FM tuner->10.7 szűrők ->KF IC ->sztereó dekóder IC =>pilot 19Khz es szűrők => sztereó hang kimenet: DIN/ RCA -s.

Üdv:Zsolt

Az írásaban arról van szó, hogy csak a rádió része nem megy!Nem a végfok!!!

Ha esetleg  nem boldogulsz vele :ahimotu@gmail.com

ha esetleg valakit érdekel, cserealapként van egy ilyenem - 70-es évek beli marantz receiver / amp / deck érdekel értékegyeztetéssel.

 

GRUNDIG


Grundig CCD 650
Ismeretlen évjárat
GRUNDIG TK 8
1950-1959
Grundig walkman
Találat: 4
1000