Grundig TK-27 szetereó csöves magnó 1963-ból - ékszerdoboz -


Forrás: 
Saját
Grundig TK-27 szetereó csöves magnó 1963-ból - ékszerdoboz -

Egy valódi kis ékszerdoboz az európai szetereótechnika hajnaláról.  Meglepően kisméretű, ennek ellenére 150-es orsóval is üzemeltethető, negyedsávos, egysebességes sztereó csöves készülék. Szereó üzemmód csak feszültségkimenetről lehetséges, ui. a beépített végfok monó, de a felvevő-lejátszóerősítő teljes sztereó. Kellemes, vintage-hangulatú felvételt készít, tipikus csöves-analóg szaturációval. Nem  kimondottan hi-fi, de igazán kellemes, hallgatható. A képen látható példány nagyon keveset üzemelt, a fejek és a szalagpálya semmiféle kopást nem mutat, kuplungok, görgők teljesen újszerű állapotúak. Szíjakat cserélni kellett, mert deformálódtak, csapágyak kicsit szorultak.Minden funkció tökéletesen üzemképes.

Kalmopirin képe

Valóban megkapó készülék. És bár műanyag, de mégsem zavaró ez számomra.

Kíváncsi lennék azért a hangjára.

Mondjuk elektroncsöves erősítőn lenne jó meghallgatni.

 

A leírás eszembe juttat egy viccet, amikor is a Vámos lefoglal egy szállítmányt a határon. A jelentésben az áll, hogy: „A szállítmányt lefoglaltam, mivel a Sofőr elmondása alapjám Dzsemmet szállít, de az üvegekre JAM van írva és bennük pedig lekvár van!”

 

Ami "megihletett" az az, hogy a magnón STEREO van írva, a leírásban pedig az olvasható: "sz e t e r e ó t e c h n i k a" és  "Sz e r e ó  üzemmód"

 

 

 

--

Kalmopirin

Grundig


Grundig CCD 650
Ismeretlen évjárat
GRUNDIG TK 8
1950-1959
Grundig walkman
Találat: 4