GRUNDIG R 2000-2 Receiver és GRUNDIG CF 5100 deck


Forrás: 
Saját készülék és fotó
GRUNDIG R 2000-2 Receiver és GRUNDIG CF 5100 deck

Egykoron gyerekkoromban ez volt az álmom de csak a katalogusok nézegetése és a "nyálcsorgatás" maradt nekem,de mára már teljesült az álom ,úgy 15-20 év elteltével :-)

Szep, tenyleg!

Nekem az Orion nagy-torony volt az almom, es az Akai GX4000D. Most, 4 honap alatt mindet beszereztem, csak ugy elcsusztam vagy 20-25 evet. Igaz nehez is lett volna anno, mert meg most jarok 33 evnel. Sztem vagyunk igy meg paran itt a retronomon... :)

 

Hat a baj csak az hogy anno azert nagyobb szuksegem lett volna ra mint manapsag. Most csak a retro es nosztalgia miatt kell, nem annyira az aktiv hasznalat miatt. Tobbnyire ma mar ezeket a nyamvadt embertelen digitalis mp3-akat hallgatom, azt is a ketutas logitech hang"falak"on. Magat a HIFIt (kazetta, lemez, orso), inkabb SZEANSZ szeruen szoktam hallgatni. Olyankor van ott nagyon a feeling. Atkerulok en is es a szoba is egy kicsit az 1980-as evekbe. Olyankor mindig ugy erzem hogy elindulok a varosba kicsit korbenezni milyen ujra Godollon jarkalni 1980-ban. De ahogy lekapcsolom a zenet, es elveszem az aramot az Orion toronytol, visszaall a normal (?) allapot es ujra 2009-ben vagyok, nezhetem a hulyebbnel hulyebb musorokat a TVben. Erezhetem a valsag hatasat, minden olyan szintelen-szagtalan kicsit.

 

Aztan felteszek egy lemezt, es ujra... :)

gti3per888 képe

Az én álmom a Marantz 2500-as receiver, tök mindegy hogy, milyen zenét hallgat rajta az ember, a mozgó szkópot nézve nagyon ott van a feeling. 2x300w körüli teljesítményével hangra is ott van.

 

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=E0vJ06kJPY8

Szerbusz Márk!

igen szép álom, kb 100-200 között vannak, de fel a fejjel, előbb utóbb befut egy hasonló Neked.

A teljesítménye az egy dolog, mert ügye nagy erősítőt mindenki tud gyártani, de ilyen minőségi meleg hangú készüléket mára szinte senki.

Ez még USA Marantz volt, nam az ic-s Koreai alkatrész temető.

Üdv Atesz

Kiss Béla lászló képe

Én hallgattam németországban 4400-s Marantz receivert, a "nagytesó" szkópos kivitelt. Gyönyőrű, csodálatos, imádnám, ha lenne, de  a hangja még Tannoy Cheviot 2-vel sem nyűgözött le különösebben. A 4400 már japán Marantz, japán hanggal. Nagyon sok, jóval kisebb ázsiójú erősítő hatalmasat rúg bele. Ez a tapasztalatom többek között a saját 4230-as kvadró gépemmel is. De ismétlem: szeretnék egy ilyent:O)

Kiss Béla lászló képe

Nagyon szép gépek, engem is megfogtak a Grundig ezüst cuccai egy időben. De ezeket a kékledes belefaragás- őrületeket egyszer, s mindenkorra száműzni kéne, mert amellett, hogy csúf, ócska, bazári, kétpálcás céllövöldés, korban sem illik a cucchoz, és elrondítja az amúgy gyönyörű masinát.

Hello!Elnézést ezért a kis szépséghibáért ugyanis amikor felujitottam nem volt izzom :-S Sejtettem ,hogy ez lessz valakinek a hozzászólásában :-D Amint lessz normális drótlábú izzom kicserélem ígérem :-) LED-ből mindig akad,egyébként nem kék a LED csak hidegfehér színű eredetileg.De azért ezekben még van "anyag",jó nehéz.Hypersil nem kis méretű hálózati trafó van benne meg 2db 15.000uF táp elkó.Ami meglepett,hogy a végtranzisztorok nagyméretű  és nagy teljesítményű emiter ellenállásai fel vannak csavarozva a hűtőbordára!Üdv.Sz.Tamás

sancsab képe

 

Az ezüst Grundig-ok  lapos készülékei a legszebbek voltak a világon.

Ezen a képen egy tuner látható abból a sorozatból, amiről beszélek.

Volt egy hasonlóan lapos erősítő és egy fiókmechanikás deck is ebben a stílusban. Nagyon szépek voltak.

 

Üdvözlettel: sancsab

Üdv.Igen ezzel teljesmértékben egyet tudok érteni!Azokat is gyűjtöm és pár darab már van is belőlük:-)

Petmaster képe

Van egy cseppet hiányos készülékem ilyen, aztán csak megnéztem közelebbről kiderült mégsem ez. Grundig CF 5000-2. Fura mert külsőleg teljesen ugyan az mint az 5100, vajon mi lehet a különbség...

GRUNDIG


Grundig CCD 650
Ismeretlen évjárat
GRUNDIG TK 8
1950-1959
Grundig walkman
Találat: 4