AKAI GX-220D fém orsókkal


Forrás: 
Saját
AKAI GX-220D fém orsókkal
csanyi.tibor képe

Kedves László !

 

Nagyon tetszik ez a kép! Valóban így kell

ennek lenni és így szép.... Az Unitra magnót meg nagyon köszönöm.

Ha véletlenűl lenne valamilyen BRG akkor az érdekelne.

 

Köszönettel:  Csányi Tibor

Kiss Béla lászló képe

Kedves Tibor,

 

én is köszönöm az üzlet lehetőségét Önnel, így jött lére ez a kép. Természetesen, ha akad, vagy látok BRG-t, jelzem Önnek. Tisztelettel: Kiss B.

gorcsev54 képe

Nagyon szép a magnó, nekem is van egy Gx em- és ilyen fém orsókra vágyom, hol lehetne venni?

gicsutak@freemail.hu

 

Kiss Béla lászló képe

Sajnos rossz hírem van: ezek az orsók (Akai R7-M) idehaza nagyon ritkák, és ha szökőévben egyszer kínál valaki egyet-egyet eladásra, nagyon megkéri az árát: 4500-12000ft/db!! Éppen azért, mert óriási esztétikai előny a magnónak, és mert ritkaság.

15 éve foglalkozom old hifivel, de ezen idő alatt éppen összejött 2db "okosban".

De nem kizárt, hogy lesz akkora szerencséd, mint nekem legutóbb: egy kommersz lengyel géppel együtt árultak egy ilyen orsót, a magnót nézve reális áron. A magnót megvettem és orsó nélkül, árában továbbadtam egy gyűjtő barátomnak. De erre vártam vagy' 10 évet...:O) Így van két aluorsó  a 220-ason.

Nagyon tetszettek az Akai orsós magnók,melyekkel rendelkezik. Nekem egy Akai GX-4000D van a tulajdonomban, korábban Tesla (B 400, B100) és Unitra (ZK 145, Zk-145T, Aria) és BRG kazettás magnóim voltak(MK21, MK25, Videoton , AIWA, Panasonic rádió-magnók))A különbség órási, pedig a mostani AKAI-m is csak átlagos. Kérdésem is lenne: ha a baloldalon lévő műanyag szalagterelő görgő időnként megszorul, és főleg nagyobb, 18 cm-es orsójú szalagot gyorscsévélésnél lefékezi,mit lehet kezdei ezzel a hibával?

És lenne egy kérésem is,hátha tudna segíteni: régóta keresek megkímélt, üzemképes BRG M11orsós-kazettás magnetofont.Hátha ön tudna ilyet szerezni vagy ismeretségi körében ajánlani. Kérem ne vegye kérésemet tolakodásnak,válaszát Köszönöm,tisztelettl: Csaba

oldtimer képe

Szia Laci!

Amikor még nem volt újra Akai orsós magnóm, (akkoriban még munkanélküliként) nagyon sokat nézegettem ezt a képet, vagyis a magnót. Szép darab! Kérdezgettem is egy viszonteladót, akinél valahogy "nem sláger" ez a típus, de ő úgy nyilítkozott, hogy más típusokhoz (230, 260, 265, 270) képest ezzel nem járnék jobban, mivel a lényegi különbség, hogy e magnó 4,76 cm/sec sebességgel is tud felvenni/lejátszani és semmit több.

Nekem mégis tetszik továbbra is :o)

Bár érdekes, hogy még a műszerek is mások, mint a többi Akaiban. Jóllehet a 230, 265, 270 esetében világos színű a mutatók mögötti skála színe, és 260-nál meg van fekete is /és kék is/, de valahogy ez nem jellegzetesen Akai műszer.

Talán (?) -ki tudja- azért tetszik nekem annyira ez a 220-as mert emlékeztet valamelyest a legelső orsós Akai magnómra.

 

üdv.: oldtimer

oldtimer képe

Ahogy keresgélek a Google-val, egy érdekes felfedezést tettem!

Kétségeim vannak, ezért nem hinném, hogy román társoldal lenne ez.

 

Mindenesetre ugyanez az Akai GX220 látható az oldalon, vagyis egy kisebb kép róla.

Az a részlet tűnt fel, hogy a magnó 1) közel van a falhoz; 2) a sarkánál megy egy vezeték; 3) az első bal gumilába levegőben van; 4) a jobb alsó sarokban egy webkamera van ha jól látom?

Szóval érdekes a felfedezés.

 

Lehet, hogy a többi képük is innen-onnan való. Ki tudja

 

üdv.: oldtimer

János123 képe

Nem szalagos magnó, de érdekes. Az oldalok miatt írom csak ide. Van egy olyan oldal is , hogy: nebe.wbs.cs    . Itt van egy kép egy Videoton Rm 4624A Star de lux. Érdekessége , hogy nem fekete a skálaüveg, hanem fehér, és szlovákul vannak a feiratok rajta. Na ilyet sem láttam még. ( a képet sajnos nem tudom , hogy kell feltölteni, de érdemes megkeresni )

Kiss Béla lászló képe

A román kolléga a TC377-esem, és a GX220-asom képét is innen, tőlem vette. Semmi gond nincs ezzel, hiszen nem titok, és alapvetően nemes a szándék.

Lenne sok unatkozó, aki lila nyelvvel és habzó szájjal őrjöngene, én még örülök is neki...:)

Kiss Béla lászló képe

A román kolléga a TC377-esem, és a GX220-asom képét is innen, tőlem vette. Semmi gond nincs ezzel, hiszen nem titok, és alapvetően nemes a szándék.

Lenne sok unatkozó, aki lila nyelvvel és habzó szájjal őrjöngene, én még örülök is neki...:)

oldtimer képe

A „fényképkölcsönzésről” jut eszembe egy történet:

 

Egyféle Akai magnót kerestem volna egy ismert hírdetési oldalon közzétéve a hírdetésem.

Hátha így nagyobb sikerrel keresem ezt a típust. (ez még tavalyi eset).

Viszont amikor elküldtem a hírdetést, akkor úgy lett közreadva, hogy a fénykép helyén figyelmeztető felirat: Ha feényképet töltök fel, akkor sikeresebb lesz a hírdetésem, vagyis látogatottabb, nézettebb.

Uccu, neki! Rákerestem a típusra és lementettem 2-3 képet róla.

 

Elküldtem velük a hírdetésem.

Na, erre jött is az értesítés, hogy a hírdetés nem jelenhet meg, mert ezek nem saját képek!!

 

Persze, ezt értem.

Azt viszont nem, hogy ha keresek egy magnó típus, amilyet megvennék, mert nincs, akkor hogyan tudnék SAJÁT fényképet készíteni arról ami nincs???

 

Nem született még ember a földre aki le tudna egy nemlétező tárgyat fényképezni, vagyis egy olyan tárgyat ami még nincs a birtokában. És a kérdésemre a választ sem tudja.

 

Ezt hívják úgy, hogy ördögi kör??

 

üdv.: oldtimer

oldtimer képe

Valamikor, de tetszett....

ez a magnó is meg az Akai fémorsó is! Annyira, hogy a vaterán vettem egy "zsírúj" állapotú Akai fémorsót. Aztán csak a fényképezkedésre tettem fel a magnóra. Mondjuk a jelenleg pihenő „Balkányi fekete” előlapú Akai GX 260-asomon jól mutatnak a fémorsók, de az most újfent pihen.

No nem azért mintha a magnók mellett mp3-ról hallgatnám a zenét.

 

Nem, nem, „az” nem én vagyok. Most is egy 260-asról Hank Marvin penget.

 

A GX220-ból is valahogy „kiszerettem”, nem tudni miért.

Ahogy az 1980-as években egy ReVox B77MkII. után lángoló érzelmek is eltüntek.

 

Változnak az idők...

 

üdv.: oldtimer

AKAI


Akai
1970-1979
Akai Cuccok....
Akkor és Most
AKAI GXC-60D
1970-1979
AKAI HX-2
1980-1989
AKAI kazetta
1980-1989
Akai SR-HA301
Ismeretlen évjárat
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989