Akai-Videoton torony


Forrás: 
Saját
Akai-Videoton torony

Videoton EA7386 S erősítő, RT7300 S tuner, Akai HX-2 deck, AKAI VS-6 4 fejes videó, Akai AP-D3 lemezjátszó, Akai CD-A7 Cd lejátszó. Azt hiszem, ez így komplett. :)

Nevtelen1.jpg Nevtelen2.jpg
naemmekki képe

Szép egy gyűjtemény ez, gratulálok hozzá. Valóban komplettnek tűnik a sorozat, de nekem egy AKAI lemezjátszó még hiányzik a körből...

Köszönöm az elismerést. :) Az eredetileg hozzávaló lejátszót (Akai AP-D3) időközben beszereztem, a hozzávaló cd lejátszóval ( CD-A7).

Sőt a korabeli Akai cd lejátszók közzül talán az AKAI CD-D1-es illene még hozzá a legjobban szerintem.

Ezt a típust eddig nem ismertem, de most, hogy utána néztem... :) Megpróbálom beszerezni, mégha egy hibásat is. Köszi az infót! Jelenleg egy Dual CD20 a torony CD része.

Igazából ez lenne odaillő:

 

Vagy valami hasonló.

 

Hát igen, ez űbereli az enyémet, akárkié is, grat hozzá. :)

Azt hiszem a következőket gyártották ill. szerelték össze

a Videotonnál, ezekből lehetne megépíteni korhűen:

AKAI AP-A201 lemezjátszó

VIDEOTON EA-7386S erősítő

VIDEOTON RT-7300S rádiótuner

AKAI HX-2 kazettás deck

AKAI VS-3SEG videomagnó

VIDEOTON DC-3011A hangfalpár

és a szürke színű állvány, aminek a típusszáma most

nem jut eszembe. :)

 

veroka képe

http://www.retronom.hu/node/22405#new

 

Az utolsó deck a HX-A3 volt, a szürke színű állványt pedig én is csak képen láttam :)

A vaterán most is árulnak egy ilyen szürke állványt! :)

Bár ha jól tudom csak 1 évig volt gyártásban.

Azt nem tudod véletlenül, mikor váltotta a HX2-t a HX-A3?

veroka képe

Egészen pontosan nem tudom, de 1986 őszén már a HX-A3 volt a torony magnója. Barátom 1984-ben karácsonyra vette a HX-2 magnóját, valahol a kettő között cserélhettek.

Sziasztok !

Sajnos a váltás időpontját nem tudom , de  kár volt váltani , mert a hx 2 -esnek a hangja sokkal jobb volt . Nekem mindkettő típus  volt , de hallgatni csak a hx 2 est szerettem .Viszont  a 3-asal lehetett a felvételkor a jobb és bal  csatorna hangerejét változtatni, a hx 2 esen csak együtt volt  növelhető a felvétel hangereje . A valamikori HIFI MAGAZIN  is lehúzta a hx-a3 -ast a ketteshez képest .Viszont mindkettő strapabíró darab volt .

veroka képe

Szerintem ez szubjektív. A HiFi Magazin cikkeit fenntartással kell kezelni, ellenben a méréseik pontosak voltak, az alapján valóban lehetett képet alkotni egy masináról. Viszont én nem emlékszem rá, hogy lehúzták volna a HX-A3-at, egy egyszerű magnónak titulálták, és kiemelték hogy mennyire jó minőségű fej van benne (gyárilag) és mennyire csendes.

A hangja, szubjektíven: nekem megfelelt, mindkét magnó. A HX-A3-nak kicsit tompának hat a saját felvétele (BASF Chrome Maxima II, 90 perces kazettára, valószínűleg a BIAS kevés). Gyári műsoros kazettán tesztelve én nem találtam különbséget a két gép között. Egymás között csereberélve a kazettákat, a HX2 jobb felvételt készít. Persze ez annyi mindentől függ, a fejbeállítás, a gumigörgő és a szíjak állapota, hogy csak a mechanikai dolgokat említsem. Azzal egyetértek, hogy mindkettő strapabíró darab, bár a ferrit fejek túl hamar elkopnak bennük.

Azóta sikerült beszerezni az AP-D3-ast... :)

torony


Aiwa Torony
1980-1989
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989
Hi-fi torony
Találat: 2
HI-FI torony
Ismeretlen évjárat
Orion minitorony
Találat: 5
Siófok Víztorony
Akkor és Most
Sony torony
1990-1999
Technics torony
Találat: 4