Akai AA-M3 clarity receiver


Forrás: 
saját
Akai AA-M3 clarity receiver

Különc kinézetű "karácsonyfakijelzős" rádióerősítő, a design a névhez hűen természetesen ezúttal is rendben van. A kijelző fűtőszálas, a sárga szín egy piros fényszűrő előtét eredménye. A szögletesség miatt a hangerő és a balance is léptetős. A magas- és mélykiemelés 1-1 nyomógombbal történik, szabályzásra lehetőség nincsen. Szintézeres AM-FM rádió 5 programhellyel, a beállítások felejtése ellen 2 supercap gondoskodik. 3 bemenet van, de ha ennyi nem elég, akkor az equalizer helyére még be lehet tenni egy negyediket. A power gomb középen egy alumínium tömbből van kimarva, és elegánsan le van eloxálva. A készülék leggyengébb pontja a gombsor mögötti "rugós" műanyag tüskék letörése. Az elöregedés miatt szinte porlik a műanyag. A méret ellenére a belső nem zsúfolt különösebben, a végfokozat is meglepően korrekt. 2-2 tranzisztor dolgozik oldalanként. Tisztességesen szól, amit ebbe a méretbe be lehetett tenni az benne van. Kár hogy a készülék jobb oldala csak műanyag. Eléggé le volt pukkanva de mivel az eladó tunernak hitte jó áron sikerült elhozni. Alapvetően működött, de néhány helyen újra kellett forrasztani, és egy kis lakatosmunkára is szükség volt. A tetejét sehogyse sikerült normálisan lepucolni. A stílusban passzoló erősítők: am-m5, nagyobb teljesítményű: am-m7, tuner: at-m5, magnó: hx-m5, odavisszajátszós változata: hx-m7, lemezjátszó: ap-m3, gombnyomásra karmozgatós: ap-m7, equalizer: ea-m7, timer: dt-m7, cd deck sajnos nincsen.

Pict5535.jpg Pict5531.jpg AKAI.jpg
athos527 képe

Nekem megvolt a komplett csúcstorony változata, évekig kerestem hozzá a timert, egyedül az hiányzott, még az eredeti gyári Akai midi állványa is megvolt. Imádtam, sötétben nagyon látványos volt! A hangfalai is Akai volt, de nem az ehhez passzoló "lapmembrános" SW-M99. Egész jó hangja volt.

Úgy másfél éve adtam el, egy kicsit bánom is, ez még a páromnak is tetszett, pedig ő be volt oltva hi-fi ellen....!

Elhiszem hogy megbántad, én is adtam el olyat amit ma már nem adnék el. Engem a látványa fogott meg, a hangja szinte mellékes. A tunerral találkoztam régebben piacon, de nem hoztam el. Az equalizeren a kijelző a tolópotik helyzetét mutatta csak vagy spektrumanalizátor volt?

athos527 képe

Spektrum analizátoros volt. Egy furcsaságot figyeltem meg rajta, hogy ha az eq-t bekapcsoltam, akkor kb. 8-10dB veszteség volt a jelszintben! Ha kikapcsoltam az on-off gombbal, akkor jött a normál jelszint, de a jel átment az eq-n, csak ekvalizáció nélkül. Arra gondolok, hogy valami okos védelem lehetett, hogy kiemelt mély-magassal nehogy kinyírjuk a hangfalakat, de ez csak feltételezés!

megpróbálok egy képet tölteni a salyát cuccomról.

Szerintem is megér egy fotót a torony még timer nélkül is. Biztosan másoknak is tetszene. Én meg ha találok az enyémhez valami komponenst akkor lecsapok rá.

athos527 képe

Csak valamiért nem tudok képet feltölteni....!

bandika75 képe

képet feltölteni, és nem tudom miért....

Kalmopirin képe

Töltsd fel pl. a kepfeltoltes.hu-ra és linkeld be.

 

Ha már van kép én feltöltöm ;)

 

Például:

 

Kalmopirin

 

És ez még nagyítható is ;)

bandika75 képe

Köszi, megpróbálom úgy. Azért ez a formaterv nagyon ott van. Mindig is szerettem ezt az Akaiban. Elegáns, letisztult. A kijelző megfogja a szemet, és el sem ereszti. Szóval nagyon szép, gratulálok!

athos527 képe

Az ötlet jó lett volna, én is megpróbáltam, de megszűnt az oldal!

Kalmopirin képe

Nem vagyok én ötletgazda, de... szerintem akár ide is feltöltheted

 

Pontosabban szólva ha ráklikkelsz a "szerintem akár..." feliratra akkor meglátod a képet is amit a zippyshare.com őriz még 30 napig.

Innen én fel tudom tölteni a Retronómra, ebbe a fórumba.

Kalmopirin

Akai


Akai
1970-1979
Akai Cuccok....
Akkor és Most
AKAI GXC-60D
1970-1979
AKAI HX-2
1980-1989
AKAI kazetta
1980-1989
Akai SR-HA301
Ismeretlen évjárat
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989