AKAI GX-75 MKII


Forrás: 
saját
AKAI GX-75 MKII

Bár már egyre ritkábban hallgatom,mindig meglepődök hogy tudtak ilyen"tökéletes"hangú kazettást csinálni.Volt és van is több szalagosom is,csak az igazán profik tudják hangminőségben felül múlni.Az a vicc,hogy még egyszerű vasoxidos kazettával is szinte CD minőségű felvételt lehet vele készíteni.Szinte csak a szalagzaj árulja el mi szól.Külön bekalibrálható az optimális előmágnesezés és a jelszint is az adott jelhordozóhoz.Szóval azt hiszem nem válok meg tőle még egy jó darabig.

93- katalógus.jpg

Igen az Akai egyik nagyágyú magnója volt annak idején. Nekem is volt régebben toronyban ez a magnó. Tisztességesen megépített készülék.

a 75-95-s párosba beleadtak apait anyait.Utána már nem hoztak ki több csúcsminőségű kazettást.Amolyan ólomsúlyú nagyágyúk a 75-s ami nem faoldalas több mint 9 Kg.Bár még nem kellett szétszednem soha sem gondolom nem csak a doboza ilyen nehéz.

Szerbusz rostagy!

Szép decked van, utánanéztem és valóban nem kis tiszteletnek örvend Hi-Fi-s berkekben. a kialakítása elég "tömzsinek" tűnik pedig 43 cm ha jól emlékszem, a súlya nem véletlen szerintem, azért kukkants bele egyszer.

Gratula érte, és vigyázz rá, ez egy igen jó deck.

Atesz

 

oldtimer képe

Valóban az AKAI sok jó készüléket csinált.

Nekem az első magnóm tőlük egy 4000DS MkII volt (sajnos már nincs meg), aztán vettem egy AKAI HX-2-őt, de volt AKAI lemezjátszóm is. Jelenleg van egy HX-1kazettás Deck és egy Rádiótuner AT-K1.

Sajnos az idők folyamán  az AKAI is "elment" az igénytelen "műanyaghifi" irányába... Pedig nem kellene ennyire haladni a "kórral"

üdv.: oldtimer

AKAI


Akai
1970-1979
Akai Cuccok....
Akkor és Most
AKAI GXC-60D
1970-1979
AKAI HX-2
1980-1989
AKAI kazetta
1980-1989
Akai SR-HA301
Ismeretlen évjárat
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989