Mai és Társa


Mai és Társa

Napokban jutottam hozzá néhány gyönyörű századfordulós fényképhez. Sajnos dátum nincs rajtuk így megpróbálom más úton beazonosítani őket. Mai és Társa ismerős volt, mert emlékeztem az épületre (Nagy Mező u. 20.).
Az épületet Mai Manó (1855-1917) császári és királyi udvari fényképész készítette 1894-ben műteremnek. (Ma a Magyar Fotográfusok Háza.)

A fotó hátulján a cég reklámja található különböző díjak felsorolásával.

A legkésőbbi az 1900-as párizsi világkiállításon nyert aranyérem, tehát ettől biztosan későbbi a kép. Mai 1917-ben halt meg, a fia örökölte a házat, aki mérnökként nem tartom valószínűleg, hogy folytatta apja nyomdokait.

Fenti infókat Mai Manó Ház honlapján találtam néhány korabeli képpel. Csak egy képnek volt teljesen olyan kinézete mint az enyémnek. Sajnos belinkelni a képet nem tudom, de ezen az oldalon van.
Itt az évszám 1902.
Ha valaki járatos a századfordulós fényképek birodalmában segíthet még pontosítani.

Hello, ajánlom figyelmedve a Flickr képmegosztó oldalon lévő Mai képeket ggaabboo-tól, Csoszitól, Elinor04-től...stb. Magam is rendelkezem egy pár darabbal, ami az ajánlott oldalon található.... sok érdekességet meg lehet ott tudni, mert a gyűjtök legtöbbje ne csak gyűjti, hanem ki is nyomozza, ha lehet, hogy kik vannak a képen....

 

jó szórakozást!

 

 

Mai


Mai nap
Találat: 2
és


Úttörő rangjelzések
Ismeretlen évjárat
Ábránd desszert
Ismeretlen évjárat