Hi-Fi magazin


Forrás: 
hi-fi magazin
Hi-Fi magazin
hifi_magazin_001.jpg hi-fi szeánsz hifi_magazin_008.jpg
Kékedi Levente képe

És ezzel most mit szeretnél bizonyítani?

Ott van a HFM-ben is feketén-fehéren, hogy a HS 40 sem tekinthető egy normális hangugárzónak, saját maguk írták le.  És egyetlen ember véleményéből vontad le a konklúziót, hogy neki jobban tetszett a HS 40??? :D Még az agyondicsért HFM-es szerkesztőid is 1 a 10-hez arányt határoztak meg, a Spendor javára. :D

Különben meg a HFM is a média kategóriába tartozik. A média pedig ugyebár a legfőbb hazugságterjesztő csatorna.

hozzászolásaidat mindig is a hozzá nem értés jellemezte,de hogy arra nem veszed a fáradságot,hogy végigolvass valamit,vagy utánanézz alapossabban a tesztnek,ez már felháboritó!! az 1-10 arány az ár-arányra vonatkozik,nem a hangzásra!! ezenkivül nem egy ember véleménye volt,hanem egy csapaté,amelyben mint emlitettem a rádio és filmgyár hangmérnökei is benne voltak...veled értelmetlen bármiröl is vitát nyitni,mert csak egy igazság létezhet,és az a tied...:(((

:-D Tényleg vicces ez az egész vergődés...

 

Főleg az elképzelt hangmérnökökkel. :-D A hangmérnök, hivatásából adódóan nem ért a hangsugárzókhoz, főleg nem tervezési-értékelési szinten, de persze nem is ez a feladata. Hanganyagokat készít/manipulál/vág, stb. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

 

Darvas csapata pedig folyamatosan változott, de hangmérnökök nem nagyon voltak benne. Inkább civilek, néha zenészek, ahogy sikerült.

Idézet:

"a vége felé annyira elhatalmasodtak a voodoo-s mániái, hogy egyre kevésbé talált partnert a szerkesztőségben a szeánszaihoz. Ha mégis sikerült valakit behálóznia, az - az okosabb enged elvén - inkább azt mondta, hogy hallani véli a sugallt eredményt, csak hogy szabadulhasson. Így jött össze a 75%-os eredmény..." (link)

Akár így is lehetett.

 

Akik a méréseket végezték a MEEI segítségével, azok végig ugyanazok maradtak. Ezzel a részével nem is volt nagyon nagy probléma. De HS40-et sosem mértek. Ha megteszik, akkor tudták volna, hogy amit hallanak azok tényleg létező hibák. :)

még mindig nem érted,miröl beszélek...:(((  itt senki sem állitotta,hogy a hs 40 a világ legjobb hangfala!! arról beszélek,hogy az akkori kinálatbol magasan vezetett,és az istenitett v taknyos magasaiddal szerelt vidiket meg se emlitik!! valoszinüleg azért reklámozod annyira ezeket a vidi magasakat,mert betáraztál belölük egy halommal,és értékesiteni szeretnéd:D..:))  azért egy hs 20 is megállja a helyét,még a mai napig is!! sőt,nekem még jobban is tetszik a hangképe..

:-) Biztos vagyok benne, hogy nem ez a megfelelő hangnem, amit sikerült megütnöd. Nem vagyunk egy szinten.

 

Könnyen felfogható amit írsz, de eddig abszolút hülyeség minden gondolat, nagyjából nulla információtartalommal. Ezzel nem lehet mit kezdeni, és igazából nem is kell.

az informáciotartalom a hi-fi magazinban benne van,ezért hivatkozok mindig arra... persze,   ha vennéd a fáradságot,hogy végigolvasd !!!!  és miböl gondolod,hogy szakmai tapasztalatom kisebb mint a tied? nekem is van itthon kb. 100 db magas hangszoróm,isophonok,vidik,rft-k,teslák,orionok,vifák,stb.,amiket 30 éve folyamatosan javitok,tesztelek....

Dehogy van benne. :-D

Az évek és a darabszámok abszolút lényegtelenek. De ha ennyi régi ócska hangszóród van, akkor inkább neked lenne értékesítési lehetőséged. :-D

Kékedi Levente képe

"arról beszélek,hogy az akkori kinálatbol magasan vezetett"

 

:-) No igen. Lehet, hogy az akkori kb. öt féle választékból ez volt a kisebbik rossz, ez tény, meg az is, hogy ettől jó hangugárzó sose lesz, az is tény.

:-D Mit vezetett? Áramot?

 

Én nem látom ilyen szélsőségesnek a képet. Akkor sem ötféle hangsugárzóból lehetett választani, és léteztek jobb lehetőségek is.

Kékedi Levente képe

":-D Mit vezetett? Áramot?"

 

:D Körülbelül.

 

Persze, hogy voltak lehetőségek, ha az olvasó nem  feltétlen támaszkodott a HFM szerény kínálatai közül a "kisebbik rosszra". :-)

 

Volt ott azért a sorban pl. Minimax, Midimax, Opál, GB II ..... egyéb kétutas kivitelű hangsugárzók, no persze ezek se tökéletesek, de legalább hallgathatóbb jelen vitatémánál a HS 40-estől, annak ellenére, hogy a HFM nem foglalkozott ezekkel/nem is létezett ez a folyóirat még akkor, mikor megjelentek ezek a típusok.

Viszont a HFM nem foglakozott a HS 40-nel sem. Háromszor szerepelt az újságban a hangszerviz rovat kivételével, egyszer véletlenül kérték kölcsön, egyszer szándékosan került a képbe, amikor az új orion hangsugárzók hozzájuk kerültek, és ennyi volt. De a szokásos értékelési metódusnak (általános mérések, összehasonlítások, stb.) nem vetették alá.

 

Ahogy így utólag elfogultság nélkül látható, kb. hasonló szinten álltak ezek az itthoni hangsugárzók, a három vagy többhangszórósaknál garantáltak voltak a váltási hibák, ezért a kétutasok, de méginkább a kéthangszórósóak indultak a legtöbb eséllyel. :) És ennek a kritériumnak jónéhány megfelelt akkoriban. :-)

a hangmérnökkökel kapcsolatban pedig...ha vetted volna a fáradságot,hogy elolvasod a fotókon lévöket,egyértelmüen kiderül,hogy szerepük volt a tesztelésben!!!

Hi-Fi


Hi-fi torony
Találat: 2
HI-FI torony
Ismeretlen évjárat
magazin


Chip magazin
Találat: 2
Delta magazin
Találat: 4
Ludas Magazin
Találat: 3
Micky magazin
Találat: 2
Mozaik magazin
Találat: 4