W Color Star 525 avagy Elektronyika C432 export módra


Forrás: 
Saját
W Color Star 525 avagy Elektronyika C432 export módra

Ma hozzájutottam egy igazi ritkasághoz: Szovjet Color Star hordozható színes kistévéhez. Ettől meg nem is lenne ritkaság, de ez exportra készült gép, A képek alapján közeli rokona az annak az Elektronyika C432-nek melyel annó a szovjet katonák tömegesen sefteltek. De nem vot olyan csúcs szegényke. Csak Secamot értette (később egy kisiparos vagyonokat keresett egy olyan Pal színdekóder modul kifejlesztésén amit csak ebbe a készülékbe lehet szerelni.) és az az átok szenzorfiókos csat. váltó a megbízhatatlanság maga. Mivel a 23cm-es színesek ára akkoriban az eget verte (csak hallomásból tudom én nem értem meg azt a kort) ezért sokaknak az orosz föld gyermeke is megtette.

 

HA az exportszériát forgalmazták volna nálunk lehet jobb híre lett volna a kommunista iparnak..

Ugyan is:

Ez export változat gyárilag felfogta  Pal-t, és tudott CCIR-ül "beszélni"

A szín-kontraszt-fényerő-hangerő potik végre nem tolópotik voltak

A kifürkészhetetlen ciril helyett végre a szokásos ABC-t használták a kezelőszervek feliratozására.

Sajnos mélyebb műszaki tartalmakat nem tudok, mert az enyémet nem szedtem szét, orosz testvéréhez pedig még nem volt szerenycsém.

Még annyit, hogy ez a model németföldre készült, a hátcimke alapjám , és az oldalán lévő Radio Günther-es cimke szerint ami tán a raktári számot tartalmazta, ott is adták el.

HA valaki tudja mikortól meddig gyártották kérem informáljon. Kíváncsi lennék rá.

Sajna a fénykép nem lett túl jó.de a készülék nagyon szép színeket produkál. öröm nézni. Ja és azt még kihagytam, hogy oroszoktól forcsa módon a fülhalgatóbemenethez szabvány jack aljzatot használtak.

Gratulálok az új szerzeményhez! Én is kacérkodtam vele a Vaterán, de nekem már úgyis van egy bordó 432-esem lengyel PAL dekóderrel. Remélem, nem fognak majd megtréfálni a K-50 sorozatú kondik. Van, amelyik le sem szárad, csak egyszerűen elmaródik benne a kivezetéshez csatlakozó aluminiumszalag. Muszkáknál amiben jó minőségű kondenzátor volt, az vagy a Föld körül keringett, vagy rakétát lőtt ki :) .

Nagyon jó kis tv-t vettél, nagyon olcsón.Én  egy nagy Color Star-t szeretnék olcsón venni.

Szia! Esetleg a tiedről nem tennél fel képeket? Tényleg nem tudtam biztosan eldönteni. Ez eugy delta-csöves?

A 25ЛК2Ц típusú képcső a C 430-as típusban található,amely a laktanyákban 9000 forintra lealkudható volt.Hogy ez a típus azonos-e a szóban forgó típussal,azt nem tudom.Ha ez segít valamiben,örülök neki.

Üdv:lgp

Üdv!
Erről a PAL dekóderről most hallok először(lehet lemaradtam).Mindenféle orosz színesbe bele lehetett szerelni?Egyáltalán hol lehet beszerezni ilyen kütyüt?Ha valaki tudja a választ,kérem írja le,nagyon kíváncsi lennék rá.
Lacaj85

Helló! Sokfele lehetett Pal dekódert venni pl.:

1. Magyar vállalkozó kifejezetten ebbe a gépbe kifejlesztett, és egyszerűen beszerelhető műve

2. Az úgynevezett "Lengyelpiacos" dekóder, ami kitudja honnan, de az a lényeg, hogy volt

A szovjet gépeknek nagy baja volt a PAL kiközösítése, voltak szerelők akik még deltacsöves Grundigogból pakoltak át színdekódert.

Manapság igen nehéz beszerezni ilyesmit, ezért akinek szüksége van rá gyakran magának kell elkészítenie.

Én akkor vettem meg az utolsó darabot a kispesti "Villám" alkatrészboltból (két csuda figura az eladók, Noé bárkája óta praktizálnak), amikor a közelben dolgoztam. 2002 körül lehetett. MJM márkajelzésű volt, polákoktól szokatlanul jó, szinte ipari elektronikai minőségben. Fogok majd képet is felrakni róla, de most épp tervezem a szkópcsöves nosztalgiatévémet. Mindig kell valami szent megszállottság, különben az embert felemésztik a mindennapi gondok...

Kiváncsiam várom a képeket! Jól értem szkópcsöves tévét akarsz építeni? Szép gondolat, és igazad van kell valami cél az embernek rohanó világunkban, nekem jelenleg, hobbimban az a célom, hogy ,egtanuljak játékokat készíteni Commodore 16-ra amihez egy gyönyörű gépem, és egy jó kis könyvem van. Csináltam egy jó kis összeállítást a gép felhasználásával, de a képet még lusta voltam feltenni. Sok szerencsét a tévéépítéshez!

nekem is van egy ilyen, működik, németül van ráírva a szöveg. gyárilag pal is ccir

Nem deltacsöves, In-Line

Color