Videoton super color televízió


Forrás: 
saját
Videoton super color televízió

Van két ilyenem is. Az évszám szintén csak tipp.
Rajta van a fogy ár 22.000 volt. jó drága.
Ide már persze használtan kerültek kb nyolc éve. De rendesen nemigen működtek sokáig. Valami mindig elromlik. Az egyikből sorba mind a három szín. A másik túlfényesedik és áthúz.
Én amúgy szeretném őket semmibaj velük, csak működjenek.
A látszat egyébként csal. Nem ikrek csak a doboz nagyon hasonló a belsejük egész más. A baloldali nagyáramú csöves. Legalább is a szerelő így mondta. Szóval sokkal régebbi.

Hello!

A nagyáramú képcsövek vastagabb átmérőjű nyakkal készültek,ha jól tudom.

Lacaj85 Egy retroimádó

Szia!

A nagyáramú képcső ugyanolyan nyak-átmérővel készült, viszont a függőleges eltérítő tekercse vastagabb huzalból van, külön tranyós végfok kellett a meghajtásához, emiatt a készülék kb. 30 Wattal többet fogyasztott a kisáramú kivitelűnél. Amikor még régebben törtem össze emissziószegény Unitra képcsövet, az árnyékmaszkon préselt RCA feliratot találtam, licenszvásárlás volt ez is. 

Szia!

Az RCA az igaz lehet, ha jól tudom akkor a thomson brand egyik tagja. A lengyel unitra csövek pedig thomson utángyártások voltak, később polkolor (vagy polcolor?) néven futottak. Sajnos nem a jó minőségről voltak híresek, a kisáramú típusok könnyen lehervadtak. Érdekes módon a nagyáramú csövek jobban bírták és a mai napig is sok működik még belőlük.Igaz a geometriájuk beállítása nehézkesebb és a többletáramkörök is bonyolultabbak hozzájuk. Személy szerint nekem nem voltak szimpatikusak a lengyel csövek, a legelső sorozatú super color-ok 51 cm-es Hitachi (! mily kapitalista métely volt akkor !) csővel készültek, ezek a csövek túléltek mindent...

Üdv!

Egy retro tv-ket szerelő...

Itt 2emelettel feljebb van egy SUPER COLOR,amelynek a hátán a tipus-matrica az ezüstszinű "TS xyzw- J" így van irva, az xyzw helyére a 4számjegyű tipusszám ugye...lehet igy jelölték a JAPÁN képcsövüeket a kötőjel J-vel valamely gyártási korszakban?

A készülékdobozokról lehet következtetni?A koraibbak lakkozottnak tűnnek,és világosabb faszinüek, a későbbieken látszik már a "fatapétázás" (öntapadós)...2 Super Color-om volt,egyiket elkunyerálta egyik barátom,elvitte és cseszte megjavittatni,eldobta...így adjak valamit valakinek egyszer is...föleg neki...ááá...lehet a 2emelettel feljebbit (évtizedes-huszados kegyetlenbrutál cigifüst érte abban a lakásban)elkunyerálom majd,vagy megvezsem jelképes összegért majd egyzsr,de már gyengülnek a szinei...

a "HITACHI TUBE"t azért irtam ide a komment felős mszövegmezőjébe,mert van egy SUPER INFRA COLORom,tavaly szereztem még BPn napos évszakban (tavasz/nyár),aukción nyertem licittel...és az PREH-rendszerű 9v-os koporsótávirányittós,txt nélküli...és az alsó aluminium disz-márkalécén a hangológombajtaján az van,hogy "SUPER INFRA COLOR III HITACHI TUBE" ( a III 3csikkal a 3sziens hurka-csikot jkelöltem itt,amelyek fölfelé néznek)

Szerencsére nem csak én gyűjtöm 8végre) az iylen Videoton-okat!Megkönnyebbültem...keresem azt a 2-3tinisrácot is akik Szfvárt járták tavaly nyáron iylen adományokat kérve(meg is lepődtem hogy az ő korosztályukban is van értékmentő!Ha lesznek még ilyenek,akkor szebb lesz a jövő)!Összeállhatnánk gyüjtöi klubbá!Ők kértek egy Infracolor2000est is,és nekem 2db van,a szebbiket megtartanám. magamnak,de a másikat ha nemes cél,akkor...na ahhoz is nagyonnehéz távitányitót szerezni...egyszer volt szerencsém,hogy 1998-99ben a VT PLASTICcal pár db gombot és lila IR(infravörös LED adó)fedőt(ami a távirányitók tejején van) legyártattak a szervizek rendelésére iylen távirányitóhoz /láttam az öntő/gépcsarnokban a közelben dolgoztam diákként/ ,kis fröccsöntögépeken,..kár hogy nem fotóztam...zöld,kalapácslakkozott fröccsöntögépek..német,svájci "ősiek" is voltak akkor még.../kinek mi az ősi...volt ott akkor még kb 1981es többembernyi méretű NCs 2szekrényes vezérlésű fröccsöntögép,amihez dobogón kelllett felmenni az ajtajához kiszedni néha a kész egybehifitorony-előlapokat...stb..pár évre rá kivitték a bolgár leányvállalathoz amit Széles G vett és beintegrált a Videotonba/ ...NCvezérlésűek a pár CNCs újabb mellett...hangszóródoboz méretű fém öntöformával öntötték a gombokat...többet egyszerre,6ot vagy 9et...rég vó't...miért nem fotóztam...hajj ha előre tudtam volna...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat