Pevdi color filctoll


Forrás: 
saját
Pevdi color filctoll
Puskás István képe

A '80-as évekből emlékszem egy vastag filctollra: Fekete papír doboza volt, színes csíkokkal, kivágva, hogy a filctollak színei látszódjanak, a filctoll műanyag, hatszögletű keresztmetszetű volt, mindegyik a színének megfelelő, hegyénél és a végén fehér lezáró kupakkal,  a hegye vastag, kerek (nem kihúzó). Tanárok is használták fekete és piros pontok adására :) Létezett 4, 6, 12 és talán 24 színűben is. Nem tudja valaki, milyen gyártmány lehetett? Képet sajnos sehol nem találok róla. :(

 

Nagyon hasonlóan nézett ki, mint a képen látható régi svájci Caran 'dAche filctollak, de a KGST-ben biztosan nem az volt.

Puskás István képe

Sajnos valamiért nem töltődött fel a kép. :(

János123 képe

Nem lehetett esetleg Pelikán?

Puskás István képe

Hát, többen írták más oldalakon ezt a tippet, de képet így se találtam róla... :(

János123 képe

Biztos , hogy magyar volt?  Nemlehet hogy cseh? De ez tényleg csak tipp.

Puskás István képe

Hát, mivel sehol se találok róla képet, így semmi sem biztos. :) A leírásom alapján már többen is jelezték, hogy emlékeznek rá, és sokan Pelikan-ra tippelnek. :)

 

János123 képe

Én is gondolkodtam , de nem jut eszembe, és arról sem találtam semmit. A 70-es évek közepén volt valami iskolai papir ragasztó. Folyékony volt , kicsi kifolyoval , mint a varrógép olajozó , de henger alakú. A külsejére alig emlékszem , de az illatáról rögtön megismerném. Hát arra aztán kevesen emlékezhetnek. Arrol sincs semmi.

Csak nem erre gondolsz?

 

http://www.retronom.hu/node/45575

János123 képe

Köszönöm , ezt én is néztem . De nem .  Az műanyag , hengerformájú volt , és olyasmi volt a kifolyója mint a varrógépolajozóé . Vagy fehér volt , vagy vajszínű. ( szerintem nagyon jó volt az illata )

Pevdi


color


Colorvox
Találat: 3
Colorvox - NDK
Találat: 2