Munkácsy Color televízió üzemel


Forrás: 
saját felvétel
Munkácsy Color televízió üzemel

 

sőt jó az összes akkori tvk-hez képest szép képe van, jó erősek a konturjai akkor csúcsmodell lehetett és drága. szinte hihetetlen hogy 1978-ban ilyen jó képminőségü tv volt!

... de ezek a fotók még első bekapcsoláskor megjelenő, kissé szétcsúszott színű képeket ábrázolnak. Jelgenerátoros beállítás után teljesen tuti lesz majd a kép.

..de még sajnos nem tudtam beüzemelni mert ezen hagyományos

antennadugaszok vannak még,nem 75Ohmos koaxnak való.

Nincs valakinek ilyen HTV (HiradóTechnikaiVállalat,magyar) gyártású

osztója?Amelyikből 4tű jön ki egy kis szürke dobozból,és a bemenete egy 75Ohmos Koaxkábel,fekete dugasz...ha jól tudom a Tvkhez is létezett

ilyen átalakító.A rádiónkhoz megvan,a Videoton Apollohoz,mert annak

is 2 öscsatlakozója van és 1979 óta (akkor kb 4-6éves lehetett) kábeltvhálózat rádióhálózatáról üzemeltetjük.(Az 1974es panellakásunkban

(10emeletes) már volt gyárilag beépitett kábeltv és kábelrádió csatlakozás.)

 

"Bisztoss jó munkásemberr" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Üdv! Nem is kéne sokat vacakolni az illesztőegységgel (baluntrafó), a készülék antennadobozkájában is van egy, mert az akkor alkalmazott Kombi tuner újra csak 75 ohmos bemenőimpedancián dolgozott. Két ilyen trafó, szükségtelenül sorba kötve már jelszintromlást eredményezne. A készülék széttúrása nélkül is megoldható, hogy a belső trafó után, de még az életvédelmi kondik elé koaxot forrasszon be a jómunkásemberr. A tv alváza hálózati feszültségen virgonckodik, ezért lettek beépítve ezek a kiskapacitású leválasztó kondenzátorok. Bonyolultan hangzik, de nem egy olyan vészes procedúra.

Munkácsy


Color


Colorvox
Találat: 3
Colorvox - NDK
Találat: 2