Videoton Super Color televízió


Videoton Super Color televízió

Tökjo. van két ilyenem. Vagyis egy ilyen meg egy ennél kicsit ujabb. Fent is vammak itt párban. Irj mar rola valamit! neked jol müködik nem mennek ki a szinek sorba? vagy nem fényesedik ki a kép kb egy perc alatt? Mert nekem egyszer az volt a baja, megcsináltattam háromezerért most egy év után megint azt csinálja.

Én ezt a tévét egy idős úriembertől kaptam,több másikkal együtt,a műanyag fedlapon valami égést láttam... Egy szó mint száz ez a példány nem működik,talán a sorkimenő... majd megnézem.Keresztanyámék kb:20-évig nyúzták és megvoltak elégedve vele... én ennyit tudok a típusról :-)

Üdv ez volt talán a leg stabilabb típus a videoton szines tvék közül nekem van belőle négy is mind működik a stabilt arra értem hogy jó megbízhatók voltak.

Üdv!

Csatlakozom Anonymus véleményéhez,nekünk is volt egy ilyen készülékünk csak szőkébb színű dobozzal.A mai napig az volt az egyik legszebb képpel müködő tv.Olyan képet később,azóta csak egy Telefunken PAL28 egy ITT és egy Grundig stereon láttam.Sajnos az már nincs meg,van helyette egy másik,de nem tudom,működik-e.

Lacaj85 Egy retroimádó

mantal képe

Nagyon sokáig ilyen TV-m volt, egy TV szerelő cimbi alakította át infrássá....

De az átalakítás után, még hosszú éveken át, megelégedetten használtam, amikor a képcső kezdte felmondani a szolgálatot, így le is tettem róla.... vettem egy újat.

Na, azóta sincs ilyen megbízható készülékem!

 

mantal képe

Na, le tudtam fényképezni az átalakított  TV- met íme a képek:

 

tv_01.jpg tv_02.jpg tv_03.jpg tv_04.jpg

Laki Géza képe

Ez igen! Így kell ezt csinálni! Nem feltenni egy kikukázott öreg vackot,és alá irni,hogy "le van tesztelve,most lesz felújítva,kap két réteg lakkot,meg egy kis kontaktot stb. ha kész lesz,teszek fel róla képet." És a vége az,hogy nem lesz róla kép. Egyszerűen azért,mert a lakktól és a spray-tól még nem javult meg egyetlen öreg készülék sem.

 

A fenti képeken viszont -annak ellenére,hogy a készülék belsejébe nem lehet belelátni- végig kisérhető az átalakítás folyamata. Az igaz,hogy a képeken csak a káván történt átalakítás látható, de biztos vagyok abban,hogy "belűl" is hasonló munkát végzett az illető, amihez csak gratulálni lehet! És talán nem tévedek,ha azt feltételezem,hogy nem ez volt az első átalakítása. De az viszont biztos,hogy az utolsó sem! Mégegyszer gratulálok!

 

mantal képe

A készülék belselyében nem ill. csak nagyon kevés változás történt. A hangoló egység csatlakozói teljesen megegyeztek a készülékben lévővel, még a csatik kiosztása is! Egyedül a táp ellátása nem (de ez érthető) de az is pár vezeték átkötéssel, és pár + alkatrész beültetéssel megoldható volt!

Régebben lehetett kapni ezekhez egy olyan utólag legyártott egységet ami ugyanigy infrássá tette a gépet, de az méretre teljesen egyezett, nem kellett reszelni vagy fürészelni. Abban is ugyanazok az ITT ic-k dolgoztak. Régen még megérte foglalkozni vele, egyrészt mert sok ilyen TV-t adtak el, másrészt nem 10 meg 20 ezerért dobálták a tv-ket. Jól sikerült a műtét, jó volt látni a képeket.

Valaki, akinek super colorja van, tudna képet feltölteni a televízió hátulján lévő csatlakozókról? - és meg tudná mondani hogy milyen csatlakozók azok a kis RCA hüvelyekre emlékeztető csatlakozók (lehet hogy az) Abból gondolom hogy ott a hálap bal oldali részén van video meg vcr feliratok. Ha valaki tud feltölteni képet akkor annak megköszönöm!

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Super


Pygmy super 2001 rádió
Ismeretlen évjárat