Munkácsy color televízió


Munkácsy color televízió

Te jó ég, mekkora ágyneműtartó

de hát ez akvárium te okos! :)

atis képe

ingyen elvihetö 1 db munkácsy tv.
ha érdekel irj: sati76@citromail.hu

Ha megvan még, nekem kell! multiplikato kukac citromail pont hu

Tényleg döbbenetesen nagy doboz volt, legalábbis akkori viszonylatban.A kép, amit produkált, nagyon szép volt.

Ebbe még az is belefért, aki csinálta!!

Tyű, egy ilyenre be szívesen szert tennék! Ha van valakinek eladó, írjon! Az sem baj, ha már nem működik, csak jól nézzen ki.

Pár éve a lomtalanitáson kellett megszabadulnunk egy ilyen tévétől, mert lehetetlenség volt gazdát találni neki. Hát ilyen az élet.

Ez jó! Pont a képen látható példány büszke tulajdonosa vagyok! Jópár éve Tatabányáról fuvaroztuk haza egy haverral, Apsitos István gyűjteményében volt eredetileg. Sorvégcső és buszterdióda hiányzott, de ezeket lomiban talált csövekkel pótoltam. Egy zárlatos 47nF volt még a dekóderben, ezt kicserélve már pöpec képet adott. Árcédula: 26000Ft, 1977-ben!!! Ez felér egy gyomorütéssel...

Most vizsgálgattam egy másik ilyen csodagépet, és nagy meglepetés ért: a nagyfesz sokszorozó egyáltalán nem NSZK gyártmány, mint hittem! Már korábban is gyanús volt a furcsa pasztell-narancssárga színű kivitel, aztán kiszerelve láttam rajta a cirillbetűs "ZEPE" feliratot, ami sokszor szerepelt TV-18-as szelénrudakon is. Úgyhogy bolgár a kicsike. Egy illúzióval kevesebb.

A "V-betűs" aukciós oldalon beszerzett sorkimenővel végre sikerült kiemelnem a készüléket az egyszerű szobadísz státuszból. Sajnos a szovjet képcső a szokásos halovány képet szolgáltatja, rengeteg takarítás, beállítgatás szükséges még az elfogadható eredményhez. Megtekinthető itt!

A nagy dobozméret okai: a képcső 61 cm átmérőjű, de csak 90 fokos eltérítési szögű, tehát hosszú. Sok és nagyméretű alkatrész van benne (transzformátorok egész sora, IC csak - ha jól tudom - egy, a hang-KF fokozatban), és ebben az időben még általában is nagyobb mérete volt az alkatrészeknek. A Munkácsy amúgy korszerűbb volt, mint a Color Star, hiszen PAL-normás színes adásokat is lehetett vele fogni, és az áramkörök többségében is tranzisztorok működtek (kivétel: vízszintes és függőleges eltérítés). Némelyik típusváltozatában nyugati képcsövet szereltek, de a hagyományos szovjet 61LK3C képcsővel is szerelték.
ml

márió1993 képe

az a kérdésem hogy hány wattot fogyasztott ez a nagy tv?

gondolom jó súlya van 

280 Wattot kajol ez az ágyneműtartó, bekapcsoláskor szaporázni kezdi az alutárcsa a villanyórában. 45 kiló körüli a súlya. De még így is egy tizessel könnyebb, mint az orosz tesó.

egyébként meik az orosz tesója?

A Munkácsy Color egészen más felépítésű készülék, mint a Color Star, semmi köze sincs hozzá. Valószínűleg nyugat-európai (mondjuk NSZK-minta) alapján fejlesztették. (Ez a kijelentés nem a Videoton fejlesztőgárdájának a lebcseülése!)

ml

Tudom :) ! Első nyári gyakorlatomon, '91-ben még mind a kettőt "túrtuk", bár már akkor is csak mutatóba volt belőlük. A Munkácsy belvilágát "Nem is olyan rossz!" megjegyzések kísérték, a Color Star-ét pedig megdöbbenés, majd röhögés...

Üdv!

Ezt a készüléket két féle képcső mérettel gyártották.Volt a birtokomban még angol gyártmányú képcsővel szerelve is,de csak alkatrésznek hagytam meg.Később ki kelett dobnom hely hiány miatt.

Lacaj85 Egy retroimádó

Az a nyugati képcsöves SPII-es változat volt!Nekem SPIII-as keleti képcsöves van!Egyes rácsozások is máshogy néznek ki a dobozon meg néhány elektromos alkatrész is!Az SPI-es változatát ALBACOLORnak vagy VIDECOLORnak hívták,oylant csak könyvben levő képen láttam.Még kiállitáson se,amikor az MTV 50éves évfordulója volt kb 3éve, a Millenárison,kiállitással,pl stúdió,késleltető,angol közvetítőkocsi,stb mik voltak....Valahol meg kell még lennie a fényképeimnek ,és fel kéne rakni netes albumokba is.Épp rendet rakok a lakásban hosszú napok-hetek óta...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Munkácsy


color


Colorvox
Találat: 3
Colorvox - NDK
Találat: 2