Palladium Hi-Fi torony


Forrás: 
www.cgi.ebay.de
Palladium Hi-Fi torony

Nekem is ugyanilyen hi-fi tornyom van.Saját képet sajnos nem tudtam felrakni,mert a telefonom siralmas képeket csinál.

Nagyon szép darab.

Qualiton87 képe

Köszönöm szépen.

Hol jutottál hozzá ehez a szép példányhoz?

Qualiton87 képe

Először is köszönöm a dícsérő szavakat.Amúgy egy német használtcikk kereskedésben vettem így kompletten 10.000.- ért. Szerintem megérte az árát.Nagyon szép hangja van.Négy hangszórót lehet az erősítőre kötni 4-től 16 Ohm-ig. A hangerőszabályzó 2-es állásánál már baromi hangosan szól(10 bejegyzés van rajta).Egyébként unokatesóm mikor elhozta a két M.N.C. 300W-os hangfalát,a hangerő 5-ös állásánál már nyírta a hangfalakat.Leszégyenítettem a két kínai cumót rendesen.Amúgy túl sokat nem tudok róluk . Én két Revox hangfallal használom,amit velük együtt vettem.

Nekem ugyanez a tunerem volt,sokmindent nem fogott be,ráadásul első látásra,messziről azt hittem egy végfok,mert akkora:))

Qualiton87 képe

Amúgy én is így voltam a tuner részével,de elvittem a szerelőhöz és behangolta.Mostmár mindent befog kristálytisztán.Tényleg nem egy kis darab,de jó masszív. Amúgy tudnál segíteni hogy ez milyen gyártmány,meg milyen minőségi kategóriába tartozik?Előre is köszi. 

NGA képe

Neckermann rendelésére készült, valószinűsithetően Goldstar készülék. Kb a videoton torony szintjén áll minőségben. Ezek voltak németben a néphifi-k akkor. Az Universum volt a Quelle, A Palladium a Neckermann, a Hanseatic meg az Otto. Általában ugyanazokat a távol keleti általában délkoreai gyártóktól átcimkézett készülékeket forgalmazták.

Qualiton87 képe

Köszi a tájékoztatást kedves Attila, így legalább mostmár tudok valamit róluk.

NGA képe

Szivesen! Akkoriban nagyon jó kis készülékek voltak, és ami a legfontosabb, elérhető áron. Mivel az akkori Pioneer, Sony stb tornyok árának feléért, negyedéért lehetett megvenni.

ÉRDEKLŐDNÉK ÖNTŐL.HOZZÁJUTOTTAM  EGY PÁR PALLADIUM HIFIHANGFALPÁRHOZ.SAJNOS TIPUSJELZÉST NEM TALÁLTAM RAJTA.3 WEGE HIFI-BOX.ENNYI VAN  A TÁBLÁN.3 UTAS.FEKETE SZÍNŰ,FRONTBÓL NÉZVE A DOBOZ BAL FELSŐ RÉSZÉN 2 HANGSZÍNSZABÁLYZÓ,JOBB FELSŐ RÉSZÉN,ANALÓG DB KIJELZŐ.HOL TUDNÉK MEG RÓLA INFÓT,ESETLEG ÖN TUDNA-E MONDANI RÓLA VALAMIT?TISZTELETTEL,ZOLTÁN

NGA képe

Ha nem felejtem el, lefotózom a neckermann oldalait. Egy fotó azért segitene

PRÓBÁLKOZOM A FOTÓVAL,NEM SIKERÜL FELTÖLTENI AZ OLDALRA

Üdv! Az erősítőnek a típusszámát meg tudnád mondani?

Qualiton87 képe

Üdv!Az erősítő tipusszáma NSA-7000.

morgos2 képe

Sziasztok,a segitségeteket kérném abban hogy
megvételre kinálnak egy pár HS 280 rumba hangfalat.
Tud róla valaki valamit? Egy pioneer SA940-el hajtanám
meg.ELŐRE IS KÖSZI. MORGOS2

Szia! Szerintem csapj le a rumbárka , nagyon királyok. Anno a hifi magazin etalon hangfalnak választotta. Nekem is van nagyon szépen szól. Keress rá itt a retronomon is van róla nehány kép. Azúgy 1-2 adat:

impedencia:8ohm
terhelhetőség 45-50w
és 3 utas rendszer

morgos2 képe

Köszönöm a bátoritást,egyenlőre sajnálgatom" szegényt "
mert az előző gazdája az előlapját valamilyen pálmatex-szerű ragasztóval akarta megoldani.Mit mondjak,kicsit
sem esztétikus.Egyébként a rumba falak külömböznek valamiben a sima 280-tól.köszi.

Tudomásom szerint az a különbség, hogy a 2. Széria kapta ezt a fantázianevet. Az 1.széria, azaz a "sima" HS280 nagyon ritka, és hangszórókészlete is egész más. Van fenn itt fen olyan is nézd meg.

morgos2 képe

Három pár hangfal van jelenleg nálam kipróbálásra.Először egy HS-282-őt kaptam,utána egy raveland x 2008-ast.Ma miután sikerült a HS 280 rumbát szépen megtakaritani,meghalgattam.Nekem idáig ez tetszik alegjobban.Bár a raveland tudása nagyobb /legalább is ez van ráirva/olyan mintha nagyon mélyen szólna alapból.
Ha az orion mellett döntök, szereznem kellesz előlaprögzitőket. Majd abban is kérem valakinek a segitségét.

Üdv, nem szeretnék ünnep rontó lenni, de biztosan jól meggondoltad a hs280 rumba hangfalat?Az egyik lehető legroszabb gyártmánya a hs szériának.Erősen torz hangjával nem véletlenül minősítették anno le. A második szériás(kék közepes)hs 280, vagy a hs 282-vel sokkal többre mész zenében mint rumbával.

NGA képe

Én sem akarok ünneprontó lenni, de a kék közepes hs-280 és a rumba az ugyanaz a hangfal, egy ideig hs-280 volt a neve, majd lett Rumba. A Hs-9 lett a Mambo ha jól emlékszem. Amire te gondolsz az a hs-280 első szériája fehér membránnal. Azonban ha valaki olcsón meg tudja venni, akkor elé csak ha membránt cserél kékre.

NGA képe

No látom itt alapvető ismeretbeni hiányosságok vannak.

A HS-280 korai darabjai fehér membránnal jöttek ki. Ez volt a rosszabbik. De semmi másban nem különbözött a késöbbitől, csak a közép membránjában. Egy fél évvel késöbb megkapta a kék membránt. És ez is maradt HS-280. Semmi változás, csak a membrán szine, és emiatt változott a hangja is. Jobb lett. A Rumba az ugyanaz a hs-280, csak kapott egy fantázianevet. Semmi más diferencia nincs.

Amire gondoltok, az a HS-200 utolsó szériája, ami már hasonlitott a HS-280-ra, a mélymár azonos volt, a közép kör alakú papir, a magas meg isophon. Ritka szarul szólt, nekem volt belőle. A kék membrános hs-280 nagyságrendekkel jobb. A régebbi hs-200 az ovális középpel sem közeliti meg hangban a hs-280-at. A hs-280 volt az első hangdobos a hs-40 után, amin lehetett huzamosabb ideig zenét hallgatni. Sok volt a hibája, de legalább volt valami.

 

A rumba nem csak fantázia nevet kapott hanem váltó módosítást is.(sajna csak hátrányára)Amikor tesztelték még utaltak is rá.Ha meg van a korabeli hifi magazin e tesztje akkor ott minden benne van.

NGA képe

A RUMBA az a HS-280 legutolsó szériája. A keresztváltója ugyanaz, legalábbis a HIFI magazin nem emlitette a modositott keresztváltót. Amit irt róla:

A szovjet hangsugárzópárt két Orion  HS  280-assal  mértük  össze,
újkeletű példányokkal, amelyek már a  Rumba  fantázianevet  viselik  a
homlokukon.

Másodszor: a Rumba sem tetszett. "Ez már nem az a  HS  280-as!"  -
jegyeztük le, többen is. Ez a hangsugárzó torzabban szól. Ettől nagyon
bánatosak lettünk, nem mintha felelősség terhelne bennünket  a  mégoly
jónak  ítélt  gyártmányok  "szórásáért"   is,   de   ilyenkor   mindig
úgyérezzük, mintha kihúzták volna a szőnyeget a lábunk alól.
Szerettük volna Rumba fojtani a rosszkedvünket.

 

Azaz a RUMBA torzitását a szórásnak tulajdonitották, ami elképzelhető. Ezek szerint nem módositották, csak a csillapitás más bemme, elektronikusan azonos.

 

A HS-282-nek módositották a keresztváltóját. Annak nem lehet levenni az előlapját. Az követte a HS-280-at, azaz a RUMBA-t.

 

Előbb  a hangsugárzókról, s azok közül is a HS 282-ről. Ez a doboz
nagyjából ugyanolyan, mint a 280-as, csak egyszerűbb a keresztváltója,
ezért  olcsóbb  is.  Nos,  a  hazai hifista nem olcsóbb, hanem jobb HS
280-ast  szeretne  -  de  hát  a  282-es  nem is neki készült, hanem a
külföldieknek.  Az Orion exportra törekszik, és most első ízben van rá
esélye,  hogy  a hangdobozait Nyugaton is forgalomba hozza, egy svájci
cég  közvetítésével.  Mindenben  megegyeztek,  csupán  az árat kellett
redukálni  valamelyest  -  hát  így  lett 282-es a 280-asból. Az Orion
évente  20-25  ezret  szeretne  exportálni,  és  már az idén is, tehát
1984-ben kiszállít 13 ezer darabot.

 

Találgattuk, melyik a jobbik: ez a HS282, vagy inkább az a 280-as,
amelyet 20. kiadásunkban vetettünk  össze  a  HB1-gyel  (már  nincs  a
kezünkben). Nincs véleményünk. Alighanem mindegy, melyiknél  maradunk,
csak legyen belőle mindig a piacon -  és  az  egyik  darab  ugyanolyan
legyen, mint a másik...

 

.

 

Remélem sikerült tisztázni a dolgot.

Szedtem már szét rumba váltót, és más értékű kondik voltak benne.Hangra is sokkal torzabban szólt sajna. Fenntartom az állításomat.

NGA képe

Részemről végére: Ezekszerint menet közben modositottak, mivel abban a RUMBA-ban ami itt van nálam, abban minden alkatrész (a kondik értéke,tipusa is) megegyezik a régi HS-280-al. Nehéz az Orionnál valamit úgy kijelenteni, hogy általánosságban, mivel sok olyan dolog készült, amiről nem is tudunk. Én is meglepődtem a gyárilag bassreflex HS-280-ason, vagy a forditott cassevieren. Mivel akkoriban az volt, hogy azt raknak bele, amit kapni lehet. Ez volt a tervazdálkodás. Nem azt gyártották amire szükség volt, hanem azt, amit a központi terv előirt. Aztán szegény gyár rohangálhatott alkatrészért. Sokszor ez okozta az ellátási hiányt is. Most meg pont az ellenkezője van.

Teljesen így van.Tegyük hozzá hogy a Videoton is csinált olyan módosításokat néha, amit be sem jelentettek.

a szakács képe

neckermann

 

Azt hiszem ő lesz az :)

 

Jól néz ki így-úgy is :)

 

Üdv: a Szakács

Palladium


Hi-Fi


Aiwa HI-FI
1980-1989
Hi-fi torony
Találat: 2
HI-FI torony
Ismeretlen évjárat
SONY HI-FI
1980-1989
SONY HI-FI
1990-1999
Videoton Hi-Fi
Találat: 3