Orion HI-FI torony


Orion HI-FI torony

Orion SE260
Orion SM250
Orion ST240
2db Orion HS511

Az én kis drágáim. Nagyon büszke vagyok rájuk, imádom őket és sokan irigylik is, semmi pénzért nem adnám el őket. A Magnó az javításra szorul.
Estleg tanácsként, akinek van ilyen erősítője és roszalkodik, pl. levágja a biztosítékát állandóan, az építsen be egy elektronikát, nekem tökéletesen bevált
(Lágyindító elektronika - http://www.hobbyelektronika.info.hu/tartalom/munkaim/lagyindito/lagyindi...
Nem reklámként tettem ki, hanem tanácsként !!! )

szép elavulhatatlan külalak.mia baja a magnónak?

Hello!
kicsit fura kérdés: nem tőlem vetted ezeket a ládákat? Nagyon ismerősek nekem :)

(amit azóta nagyon megbántam, jókis cucc volt.. a HS511 nem a legjobban sikerült Orion széria, de nagyon jól szól, szerettem.)
Üdv:
LP

naemmekki képe

lacikaa! Gratulálok az Orion felszerelésedhez, igazán gyönyörű! Ne hallgass a becsmérlő véleményekre. A HS 511-es is telitalálat, mondjuk a magasakat én kicseréltem Videotonokra, mert állítólag jobbak voltak, de Te inkább hagyd meg őket eredetiben, mert így szépek!

Szerintem is, mindenképpen hagyd meg eredetiben, mert csak így igazi érték. A személyes véleményem az, hogy a Videoton magassugárzóval csak rontanál a hangján.

naemmekki képe

mert bizonyára hallgattál már olyat... igaz? Mármint Orion dobozban Vidi magasakat...hmm? A Vidi magasak megbízhatóbbak és egyszersmind élénkebb hangzásúak mint az eredeti Orion magasak. Mivel nekem négy ilyen dobozom van és átkapcsolásos módszerrel tudtam tesztelni az eredeti összeállítást a változtatottal, bizton állíthatom, hogy hallható volt a különbség a Vidi magas javára. A (volt) arra vonatkozott, hogy az utóbb beszerzett HS-511-eseimbe is Vidi magasakat vettem.
Ettől függetlenül a kép önmagáért beszél, egy igazi rajongó kincseiről és nem arról, hogy az eredetiséget megbontsa éppen.

a Videoton szürke dóm magassugárzó hangja. Valóban nem hallottam még átszerelve Orion HS-511-be. Eléggé csilingelő, kicsit keménynek tartom az Orion magasdómot is, ezért a Vidié szerintem nem való oda... persze, ez ízlés dolga is.

naemmekki képe

vagyis, ha jól értem, akkor egyik magas sem való bele...hmm... akkor pedig mitévők legyünk? Ezt a dobozt így dobták piacra. Volt benne jószándék, mérnöki munka, marketing stratégia, meg egyebek...

Én csak arra gondoltam, hogy az eredeti Orion magasugárzó is elég intenzív hangú, ezért a Videoton dóm csere csak rosszabb irányba vinné el a hangot. Nem azt mondtam, hogy egyik sem való bele! Tudom jól, hogy így került piacra, így eredeti, ilyennek kell elfogadni. És a legfontosabb, hogy így eredeti.
Naemmekki! Te direkt kötözködsz velem? Jól esik? Nem értem miért vagy ilyen agresszív? Jó lenne, ha abbahagynád a személyeskedést!

panblue képe

Hello!
Na én sem kötekedésképp írogatok,csak úgy tapasztalatok alapján amelyekhez semmi köze a mérésekhez,adatlapokhoz,stb...csak egyszerűen hallás utáni értékelés.
Szóval: nehogy vidi magasak kerüljenek abba az orionba!
Az orionhoz az orion magas dukál,a vidi magasak hulladékok,kivéve egyet:a 19 mm-es dómsugárzó,ebből 2 verziót is ismerek: a mattfekete festéket kapott dómot és a natúr átlátszót.
A 25 mm-es selyemdómok nagyon nem minőségiek,csak vidi erősítővel (amin dögivel van magas) szólank jól.
Panblue

naemmekki képe

"Szóval: nehogy vidi magasak kerüljenek abba az orionba!"
Értettem :-))) azonnal visszaállítok mindent eredetibe :-))) és persze bocsánat a szentségtörésért...
lacikaa! ne hallgass ránk, a képen szerepelő összeállítás csodaszép és vigyázz rájuk, ne hagyd, hogy valaki rábeszéljen az eladásukra! Teljen bennük sok-sok örömöd...

Üdv néktek!

Köszönöm a hozzászólásokat!

Soha nem válok meg ezektől, remélem az én gyerekeim is ezt fogják hallgatni (csak kérdés hogy milyen zenét :)). Nem akarok hozzányulni, mert én imádom az eredeti dolgokat. Van a középső polcon ( a fotón látszik) egy eredeti videoton hi-fi fejhallgató, nah az aztán durva, olyannyira leszigeteli a fülem, hogy a saját hangom is furán hallom..

astra789 képe

Valóban gyönyörű torony.Engemet az dühít,hogy lehetne nekem is,csak a spekulánsok annyira felverik az árakat,hogy azt már
nem tudom megfizetni!PL:erősítő-28000Ft,hangfal-30000FT.
Ráadásul dicsekszik vele,hogy neki 3 erősítője is van,de nem
enged a 28-ból!Akiknek semmit sem jelentenek ezek a régi
"dolgok",adják-veszik őket,lényeg a HASZON!
Élnézést a sok dumáért!Az ilyen kincseket meg kell őrizni
az utókor számára.Használjátok nagyon sokáig!
Üdvözlettel:Zoli

Nevetséges árakon jutottam ujnak nevezhető hifis dolgokhoz meg hanglemezekhez.

astra789 képe

Pont ott garázdálkodik néhány nepper.Én is szeretem a xxx-T
ezekkel az árakkal is ott találkoztam.Vagy "ezek" az összegek
csak nekem tünnek soknak?

Szerbusztok
Én megmondom őszintén,hogy a v... sem jobb mint a király utca de a nepperek tényleg néha az egekben járnak.
Pl én az akai ds-4000-mk2-est 10-ért vettem a Bródy-ban,viszont a v....án néhol 20-ezer pénz.
A marantz erősítőmet meg 23-ezerért vettem a király utcában és a v....án egyszer láttam 50-ezerért ütött kopottan.
Még sorolhatnám....
Az biztos,hogy kipróbálás és tesztelés nélkül nem szabad megvenni egyiket sem!
Az orion példájára,szerintem a 30 ezer forint a pár hangfalért az egy kicsit horror,de ha az új árát nézem akkor még ez is aprópéz érte!
Persze 30-ért már Electro Voice hangfalat is lehet kapni /belépő szintűt/.
Acoustic Research-ot is én 23-ezer forintért kaptam,persze azokat nem ajánlott tuc tuc zenével kergetni,de ez már egy "más világ".
Visszatérve az erősítőket fokozott figyelemmel kell kiválasztani,mert a kondenzátorok száradásával a hang is változik,duplatápnál katasztrófális eredményeket is okozhat ha nem közel egyforma a két szűrő elco./javarészt a kondik okozzák a potméterek kontakt hibáját is és a táp ingadozását egybevéve,a cseréjükkel javarészt orvosolhatóak a problémák.
A hangfalak meg vagy szólnak avagy nem,de az biztos ilyen öreg készülékeknél sosem biztos az ember a dolgában,csak reménykedni tud.
Üdv Atesz

Hello!Az még hagyján,hogy 30körül mennek az orionok,de mikor látok ilyen kontárul összerakott házi hangfalakat 40ezerért..Az a végem.:))Semmi önkritikával..Valamelyik úgy hiszem az expressz.hu-n láttam vidi DC3011-eseket,MNC(alsokategoriás)hangszorokkal,20000/db-ért!Én meg 10ezerért vettem gyári állapotban.Sok kamu ember van a v....án is.

Szerbusz Signum
A hangfalakkal kapcsolatos tapasztalatod nem egyedülálló.
Ez szinte mindennapi!
A vidi se ér 40-et,főleg megbuherálva!
A tákolt mekmester ládikókhoz nekem is volt szerencsém és ráadásul fóliázatlan gér-illesztés nélkül vannak összerakva,persze ha valaki a felnedvesedett szétázott pozdorja dobozokat kiváltja utánépítettre az nem tesz rosszat,főleg ha az asztalossal csináltat neki dobozt!
A sity suty belapátolt hangszórók meg elég barbár hozzáállás és sosem lessz az igazi!
Üdv Atesz

Azért én jol jártam 15ezerért orion HS500aszt sikerült megvennem,ráadásul egy studios emberkétől.Nagyon korrekt volt az emberke.Volt még neki egy HS522es is,azt 10000ért árulta,azt is el akartam hozni.Csak akkor már egy másik aukcos oldalon eladta.Amit azota az uj vevő 18ezerért árul ugyanott.Annyi baja volt,hogy be volt nyomva a porvédő.Csak ő sem vette a fáradtágot porszivoval kihuzni a közepét,vagy lefejtse és,venni egy uj porvédőt.A Videoton DC3011 10ezerért vettem,kicseréltem a magas betéteket,csatlakozokat,2000 értékben,és 27ezerért lett 2db legendás hangfalpáram.

Én nekem is van egy pár 3011-es és 7-ezerért vettem.
A gond az,hogy a dobozok pincében voltak és a doboz itt ott megnyilt,ujra préseltem és enyveztem,jó sokat javítottam merevítőt is kapott,ezt ajánlom neked is,mert ártani nem árt inkább használ!
A hangszórói azok jók voltak csak egy porsapkát kell cserélnem még,2-hete vettem őket.
A csatlakozókat lecserélem énis,legalább bikábelezhetőre aranyozott csatikkal,nem kizárt,hogy újra vezetékezem.

Jó áron vásároltál gratula érte!
Üdv Atesz

Dj.Kiss

Szép a cucc, nekem 2 db is volt...a rádió és hangfal kiváló..a külalak kicsit ormótlan..de nagyon klasz cucc....

 

Irigyellek hapsim ez igen. Pödi.

Nagyon szep ez a torony!

Ugy latom a radionak fekete a muszere, elteroen az erositotol es a magnotol, illetoleg hianyzik rola a program-ajto... :(

Ettol fuggetlenul szep nagyon, buszke lehetsz ra!!! :)

Masfel hete en is boldog tulaja vagyok egy nagy Orion toronynak, semmi karc, semmi hiba, mindene megy ahogy a nagykonyvben meg vagyon irva.

Majd teszek fel rola en is kepet.

Nagyon szép és mutatós így együtt a torony, ne is add el soha. Nekem is van három belőle én sem válok meg tőlük soha. Ha viszont bármelyiket is javítani kell, akkor jelentkezz bátran én vállalom a toronyok javítását még a mai napig is. Elérhetsz : bakter7210@gmail.com-on

Üdv vigyázz rá.

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989
Orion hs 500
1980-1989
Orion HS 500
1980-1989
HI-FI