Panasonic hi-fi


Panasonic hi-fi

Hát igen, akkoriban divat volt az ilyen szuperszónikus kinézetű hifitorony:P Mondjuk az ilyenek, mint a Panasonic, soha nem voltak rosszak, de akadtak elég silányak is... akkoriban volt nagyon menő az, hogy szép szines csillivilli matricákkal ki volt ragasztva valami egészen fiktív teljesítmény a cucc elejére (pl. én egy Philips-en láttam, hogy 2x125W - és ehez hozzá kell tenni, hogy hangfalanként egy darab 10 centis mélyközepet és egy papír magasat tartalmazott.. de azért aránylag jól döngött..:P)Ez egy szerény példa volt, de láttam már számítógéphangfalra kitéve, h 3000W:D (amugy egy 2x20W-os TDA1554 hajtotta:P)

Amikor vettem nagyon tetszett, ma már kicsit megmosolyogtató
a formája.Egyébként teljesen korrektűl működik a mai napig.
A hangzása szerintem ma is megüti az átlagot egy kis hibája
van nem minden írt cd-t.játszik le nem tudom miért, pedig
mindet a gépemen írom.

ez egy hulladék rakás szar

Azért annyira nem rossz, egyébként csak osztani tudom mobel véleményét.

oldtimer képe

Bár szó, ami szó a DIN 45500-as szabvány gyökerei visszanyúlnak a 70'-es évek elejére (1973?), és az is valóság, hogy a legtöbb készülék túlszárnyalta a szabványban lefektetett paramétereket.

Ámde:

A Hi-Fi, valahogy a High Fidelity, vagyis a Magas Hanghűség jelentését hordozza számomra, ami még a 80-as években alapozódott meg bennem, és ebben közrejátszott részben a HiFi Magazin és saját tapasztalatok, no meg a VT Prometheus rádióm brutális hangja. Jóllehet ez áldásos volt, mert ez inspirált hangerősítő építésre ami elvezetett a Quad 405 megépítéséhez.

 

Egy másik dolog, meg, hogy inkább Music Center-nek hívnám az efféle műanyag csodákat.

Persze nem vitaindítónak írtam e sorokat!

Mindenki nevezzen HiFi-nek amit akar. Akár a viccbeli 2 Sokol rádió egy sámlin = orosz hifitorony :-)

 

A 80-as évek elején egy munkatársam a Munkásőrkórussal való külföldi vendégszereplése alkalmával hozott egy "táskaméretű" CD-s magnórádiót, amelyre rá volt írva jól láthatóan, hogy 2x80W

És ez azért is érdekes volt mert talán max 20-25VA-es tarfó volt a tápegységében, és mintha 6db. góliát elem kellett volna bele.

No, meg addíg forgatta a másik koléga amíg belátott hátulról a rácson keresztül és leolvasta, hogy a hangszóró 8W és

Tehát mondhatni lemaradt a tizedespont a feliratról!

üdv.: oldtimer

rákos zsolt képe

ahimotu Igen, léteztek olyan mini-midi tornyok  is amelyekben enyhén  nem fedte a valóságot a ráírt adat(TEC,Pawasonic,Elta stb)De itt most,én úgy értelmeztem, nem erről volt szó.Amit láttam belül az Sony és Samsung volt

igaz műanyagból volt sokmindene, de ne felejsük el,hogy ezek tömegtermékek 20-120W al. Az volt a lényeg sok esetben,hogy VFD-s LED-es  csili vili kijelzős legyen és vigye a bolti!!!Cd-ket.Hogy meddig?Nyugaton meg tudták venni az újat maguknak,ha elromlott az épp használt cuccuk, ezt hívják fogyasztói társadalomnak:használd és dobd el !!!Te is meg tudnád venni magadnak az aktuálisat ,ha 200-500 eft- ig keresnél.Egyébként a 80 as évektől már tapasztalható volt ez a bizonyos műanyagosodás, csináltak műanyagból is tornyokat(Sharp,Panasonic olcsóbb kivitelei stb) amelyek 1-2 eleme már egyben volt azután már az egész cuccos egyben volt kapható :a 90 es évek Schneider,Fisher, Dual ,UHER,Aiwa stb kb amik a Hernbök audió ban voltak kaphatók Pesten,no meg Bécsben a Mariahilferen .Nem számított már akkor semmi(kilóra vették ezeket),mivel volt már számítógép :Amiga,Atari stb, Cd és hifi sztereó videómagnó is a palettán,meg vállról inditható kamera is 72 cm es sztereó tv vel, de erről nemrég írtam.Akkoriban a tornyok tetejéről már eltünt a lemezjátszó,és sok márkás cég tönkrement ,úgy nyugaton mint nálunk:Orion,Videoton,Ikarusz stb

mobel képe

Mondta a szülőorvosod és elment kezet mosni.

Ennek a müanyag alkatrészeit (is) gyártottam diákként mellékállásban a föiskola mellett Szfváron a Videoton Plastic gyárában...valami MBVIDEO nevű cégnek ment tovább...vagy a VT TV KFTben rakták jobban össze?Aztán a CDrész már a németeknél ment bele,ha jól emlékszem..mentek a kamionok...
S.Balázs Szfvár,ex-MindDiák Kfts

A torony dobozára Matshusitha corp.(lehet hogy nem helyesen írtam a nevet) Malaysia volt írva a hangfalakra
(Panasonic Super Woofer)made in Spain. A burkolat meg ezek szerint magyar? Érdekes.

Régi bejegyzésre írok, de még talán aktuális. A Matshusitha corp. felirat nem véletlen, ez az anyavállalat neve. 1918-ban alapította Konosuke Matsushita. Eredetileg biciklilámpákat gyártott.  A termékeit Technics, Panasonic, National márkaneveken forgalmazza a világban mind a mai napig. Ugyanazok a cuccok, három márkanév alatt, picit variálva, más-más fogyasztói kört megcélozva. Ügyes..... :)  Még ügyesebb, hogy az alapító sógora,  Toshio Iue alapította a Sanyo céget, és alvállalkozóként kerékpár-dinamókat gyártott a Matshusitha-nak. Elég jól kinőtték magukat.... :)

Totál ugyanilyenem van otthon. Még akkoriban vettük újonnan. Én rengeteget buliztam az enyémmel kocsmában, kibírta. Ma is új állapotban van, és háromnegyed hangerőn az utcára is kihallatszik a zene a házból. Szerintem frankó.

Mai napig megvan, nagyon jól bírja, pedig nyüstölve volt. Most már "nyugdíjba" vonult, anyám használja. Kategóriájában az egyik legjobb volt 1999-ben, nagyon megbízható, van benne egy érdekes "védelem", nagy terhelésnél csökkenti a mélysugárzók intenzitását. 10 év alatt semmi baj nem volt vele, nagyon jó mini-hifi.

Egy ismerősünknek van ilyenje. Egész jól szól. Mondjuk a CD cseréje, s kivétele elég lassú. Erről jut eszembe, h mikor régen nézegettem a Pana-katalógusokat, természetesen azt írták, h ez a CD-váltó mennyivel jobb mint a "tálcás". S bár én Pana-fan voltam, s vagyok, a HIFI-m Sony, és annak sztem egyszerübb a CD-cseréje.

engem érdekelne ilyen hifi tudtok eladót???

engem érdekelne ilyen hifi tudtok eladót???

Nekem még van egy ilyen modellem, megkímélt állapotban, de valami miatt nem működik a kazetta lejátszó és a CDket sem játsza le,talan csak megkelene bütykölni, de én nem értek az ilyenekhez, AUXban használom, szoval MP3,PC-n keresztül hallgatom a zenét, fájó szívvel, de elakarom adni mert most minden zsetonra szükségem van.

Van ilyenem eladóm kompletten ha valakit érdekel.

rákos zsolt képe

ahimotu Erre mondták régebben aprópénzre váltott hír-név.A közelmúlt

relikviái:Nekem egy Sony 2X100W os tornyot volt szerencsém látni belülről

a kerti buli után kipukkadt benne a drága STK ic mivel 2X50V ról járt/járatták gyárilag ...Mondanom se kell,hogy 11000 ft bele az ic. Viszont lomtalanításkor kaptam egy C asszonytól egy jó állapotú Samsung 550ZB-s 3 cd -s tornyot,

és eléggé meg voltam vele elégedve (a neten  az orosz oldalakról lehetett letölteni a kapcsrajzát->orosz piacra gyártott termék?)sajnos hangfal nem volt hozzá... de este találtunk egy Onkyo 80W-os fekete hangfal párt, így szilveszterre megvolt a rendszer .Semmi negatívat nem mondhatok róla:rendesen szólt  (a benne lévő végfok védelme nem volt a rajz szerinti,de nem is kell ezeket a határteljesítményük közelében járatni!!!!)Mivel a végfok IC rendben volt csak a védelmében szált el valami, ami bejelzett a Display Ic nek:hogy GOOD BYE!!!!A bekapcsolása után a kijelző  panelon,a gyakorlatban  egy átkötés csak ez!Késöbb még foglalkozni kéne vele de ahogy mondani szokták ami ideiglenes, az a végleges!Rengetegen elfelejtik,hogy a benne lévő trafó és a nagy?hűtőborda hőt termel és a kéményhatás miatt rendesen beviszi a port így lerakódik benne a por amit minden megkap benne !Amit  nehéz kezelni/tisztítani  a deck ek környékén a cd laser fejnek meg késöbb persze annyi!A fogaskereket és a csúszkákat vazelinozni ill. olajozni kell benne,de ezt 5-10 év viszonylatából kb senki nem csinálja így nem kell csodálkozni ha hamar bekrepálnak, főleg a Cd jük. És így tele is van velük a hírdetési rovat is ....

Kalmopirin képe

Ahogy Z. barátom szokta volt mondani: Megmondom az őszintét.

Én is megmondom: Valahogy borsódzik a hátam ettől a formatervtől

:((

 

--

Kalmopirin

Panasonic


hi-fi