Unitra M2405S Sztereó Orsós Magnó


Forrás: 
Saját tulajdon
Unitra M2405S Sztereó Orsós Magnó

A lengyel Unitra cég által gyártott, negyedsávos, sztereó orsós magnó, mely 9 és 19 cm/s-os szalaglejátszási sebességre képes. Maximum 18 cm átmérőjű orsót tud fogadni.

A képeken látható példánynak voltak kisebb problémái, mikor hozzám került, többek között majdnem az összes visszajelző izzó ki volt égve, illetve a gyorscsévélésért felelős szíj meg volt nyúlva, de ezeket könnyen orvosoltam: szíjat szereztem a közeli TV-szervizben, az izzókat pedig egy autósboltban tudtam venni hozzá (24V-os műszerfalizzók valók bele).

Bekapcsolva Bal sarok Jobb sarok Az alumínium előlap bal oldala Az alumínium előlap jobb oldala Hátlap Sztereó üzemmód Mono üzemmód Lecsukott plexitetővel Még egy szép kép utoljára
Kalmopirin képe

Egy alkalommal valamelyik nagyárúházban hallottam egy ilyen magnót szólni, és meglehetősen nagy alapzaja volt. Ez akár a felvételen is múlhat, de arra sem emlékszem már, hogy lehetett-e látni pl. milyen szalagsebességre van kapcsolva.

 

Ámde ha az Unitra M531S -re gondolok, akkor... Bár az kazettás volt, és a 4,76cm/sec szalagsebesség eleve zajosabb felvételt ad, e viszonylatban.

 

Nem tudom, hogy e típusnál a műszer jelez-e lejátszásnál, ugyanis ha nem akkor a gyakorlatlan magnós még ebből sem láthatja, hogy elszúrta a felvételt.

 

Jópár szalagot kaptam egy ismerőstől, és ezeken a felvétel olyan volt, ami éppen még elfedte a szalagzajt. A mutatók csúcsokban, csak nagyon ritkán érték el a -10dB -t

Az ilyen felvételek persze, hogy "szélfújást" produkálnak.

 

Kalmopirin

oldtimer képe

Két monitor hangszóróval ellátott készülék, ami bár /a képek szerint/ állítva is használható, mégsem HiFi toronyba való. Igaz, a méretei szerint pont befér egy szokványos HiFi torony állványba: 440x170x340 mm

 

Ha valaki mégis beteszi akkor szinte lenémítja a hangszóróit, amelyek amúgy sem „bömbölnek”

 

Bár ha  valaki cáfolni akar, hogy komoly végfokkal szerelve akkor olvasgasson utána.

(a link ezért van)

 

üdv.: oldtimer