Unitra fekvőkazettás deck mds432


Forrás: 
Saját
Unitra fekvőkazettás deck mds432
NGA képe

Na ilyenem nekem is volt. Ennél hitványabb, vacakul összeszerelt készüléket ritkán látni. 3 db-om is volt az idők folyamán, de a fiókmozgató motortól kezdve a felvételig minden elromlott rajta.

astra789 képe

Nekem megvolt az egész torony,a kettő hangfallal együtt.
1989-ben kaptam ballagási ajándéknak.Az egyik debreceni
áruház akciózta,16000Ft volt akkor.Sok baj volt a magnóval,
ezért eladtam a tornyot,viszont a hangfalak a mai napig megvannak és működnek.Nemrég megtaláltam az eredeti használatiutasítást is.

Na és milyen volt az erősítője? Mert azok állítólag elég jók voltak.

astra789 képe

Az erősítővel nem volt semmi gond,tökéletesen működött.Sőt
ami meglepő volt,négy hangfalat lehetett rákötni.Kettővel
is jól szolt,de néggyel volt az igazi.Azt hiszem ez volt
az a torony,ami a "tornyok" irányába elindított.Azóta sem
volt "egybe" hifi-m,csak is külön álló egységek hangfalakkal.

márió1993 képe

blogomba feltettem tipus: mds 432

márió1993 képe

mienk voltak az eredeti hangfalak a toronyhoz?

astra789 képe

Az Unitra toronyhoz Tonsil hangfalat adtak.Korábban árult valaki ilyet itt.
Pontos típust nem tudok,ugyanis nem volt ráírva,20 évig volt nálam,semmi
gond nem volt vele.

Qualiton87 képe

Tényleg nem egy szuper készülék, mert elég tompán szól,a szalagokkal durván bánik. Gyorstekercseléskor ha az elejére tekerem,éppen hogy el nem szakítja a szalagot plusz ha lenyomom a playt,olyan erővel csapja a fejet oda a szalagnak,hogy tuti hogy ott lesz rajta egy hepehupa.Ráadásul olyan felvételeket csinált hogy az egyik oldal lényegesen halkabb volt,hiába állítottam be.Még a garancia érvényes volt,akkor túladtam rajta.

Tisztelt Qualiton87! Volna 1-2 megjegyzésem:
"elég tompán szól": Nekem nem szól tompán hanem egész jól szól 1 NAD erősítővel 4x100W-os hangfalakkal.
"Gyorstekercseléskor ha az elejére tekerem,éppen hogy el nem szakítja a szalagot": próbáltam visszatekerni 1 TDK C120-as magnókazettát és nem szakítja sőt nem is nyújtja a szalagot és nemcsévél olyan erősen gyorscsévélésnél (legalábbis ami nekem van). Ezt a jelenséget amit idézőjelbe raktam azt inkább a Grundig SCF1000-es decknél tapasztaltam.
"ha lenyomom a playt,olyan erővel csapja a fejet oda a szalagnak,hogy tuti hogy ott lesz rajta egy hepehupa" Ugyancsak a C120-as magnókazettát tudom mondani mivel próbáltam vele ilyet lejátszani nekem finoman bánik vele és nem is nyújtja ezt a vékony szalagot.
"Ráadásul olyan felvételeket csinált hogy az egyik oldal lényegesen halkabb volt,hiába állítottam be" Bisztos valami el volt benne kopva és azért csinálta azt amit csinált.

Qualiton87 képe

Biztos hogy nem volt benne semmi elkopva,mert vadonat új volt,és az ismerőseimnek akiknek ugyanilyen volt,kb ugyanezek a problémák voltak.Hidd el nem a levegőbe beszélek(írok),:-)de azért örülök hogy neked bevált.Én inkább elcseréltem egy Onkyo TA-2900-as deckre,és az a mai napig is megy,és jóval megbízhatóbb.

 

zolimobydick képe

Helló nekem is egy, ilyenem kis segítség kellene!

Enyémen miden jól működik de valamiért állandóan kikapcsol és csak villog az Auto Stop led.

Tudsz rá valami megoldást?

Előre is kössz!

Damien12 képe

Ilyet én is tapasztaltam 1-szer 2-szer. Nézd meg, hogy a szalaghosszmérték akadozik-e. Ha igen, akkor az a bűnös. Ekkor nyomogasd a nullázó gombját amíg teljesen be nem áll mind a 3 érték 0-ára és próbáld meg újból a lejátszást. Ha működik akkor valamit cserélni kell benne.

zolimobydick képe

Már megoldottam! Az volt a probléma hogy még nem raktam össze teljesen és nem raktam rá a szíjjat a számlálóra és mivel az nem pörgött leállítottam a mechnikát! Összeraktam már ment is!

Szerintem nem rossz cucc csak szét kell szedni és újból összerakni! Én Szétszedtem összeraktam, most jó és nagyon jó a hangja is és nagyon szép felvételt is csinál!

zolimobydick képe

Segítséget szeretnék kérni!

Van nekem egy ilyen deckem és az vele a probléma hogy a jobb és a baloldal nem egyforma hangos! Bal oldala halkabb és tompább! Mi a teendő fejcsere, vagy csak beállítani kéne?

 

Válaszod előre is köszönöm!

Üdv

Szerbusz!

Szerintem mindenek előtt egy gyári kazettával próbáld ki.

Ha akkor is az egyik oldal hallkab és tompább, akkor a fejet az !eredeti! kazettához kell igazítani, egy kis csavarral, ami a fej oldalán van a rögzítő fülön, felmerül a kérdés, hogy melyik az " a jobb oldali" amin egy rugó alátámasztás van, ha a színes lakk lepattogzott róla akkor már valaki elállította, nem nagy kunszt kicsi igazítás és minden ok lesz.

Ámbátor ha így sem lesz jó, akkor valami belső elektronikai probléma is lehet.

Legyünk optimisták, próbáld meg a fejet az !eredeti kazival belőni ha úgy sem jó akkor szakember kell hozzá!

Remélem segítettem.

Atesz

zolimobydick képe

megpróbálom

márió1993 képe

nem vagyok annyira megelégedve vele húzza a szalagot,az ajtót van amikor nem akarja kiadni.volt olyan hogy kontakhibás volt.azért 10 évig elszólt a presszóban. 

Mennyire húzza a szalagot? Úgytudom hogy a kazettafiók működtetője ékszíjmeghajtású. A külseje nekem tetszik. Tudna nekem valaki információkat adni a deckel kapcsolatban:
Tömegéről (Hány kiló), javíthatóságáról, megbízhatóságáról és a karbantartásáról.

NGA képe

Én vettem egy ilyen tornyot újonnan kb 90-ben.

- a tunerrel megszivtam, mert keleti urh-s volt, igy egy idő után semmi nem jött be rajta

- az erősitő szépen ment, jó volt a hangja is

- a deck egy katasztrófa volt, a felvétel hol ment hol nem, a kijelzőnem csak az egyik fele ment egy idő után, sokszor nem akart lejátszani, ha igen nyávogott, szoval számomra nagy csalódás volt. Végül meguntam, és kidobtam a kukába. Nem sajnáltam.

Most hasonló van, ez is fiókos, de különb:

 

Én nemrégen kaptam 1-et. Érdekes módon nekem nem húzza a szalagot és egész tisztán játszik le 4x100W-os hangfalakon NAD erősítőn keresztül. Én nyávogást nem tapasztaltam benne. Igaz akitől kaptam az évek óta nem használta. Én persze elvittem átnézetni 1 műszerésszel. Viszont számítógépről vettem fel zenét vele (mielőtt elvittem volna megnézetni) és számomra teljesen tiszta felvételt csinált a deck. Igaz hogy sokszor gyulladtak fel a +2 alatti piros LED-ek. Mégis tiszta volt a felvétel. Én a te helyedbe eladtam volna alkatrésznek.

zolimobydick képe

Egyszerű szerkezet, könnyű javítani csak fura mert nem szíjjas hajtású hanem dörzshajtású! De nem egy bonyorult cucc! Nekem bejön!

mulder2 képe

Nekem is húzta a szalagot és kissé torzított mikor hozzám került de egy vérbeli hifista nem kidobja a cuccot hanem keresi a hibát .A hiba az volt,hogy el volt kopva a gumigörgő,ami a szalagot nyomja a hangtengelyre.Cseréltem és csodák csodája:Az unitra mds 432 szinte megtáltosodott és azóta semmi torzítás,nyávogás.Tisztán szól szerintem elsőrangú HI-FI cucc én szeretem.

Damien12 képe

Ilyen deckem nekem is van. Nekem teljesen megbízhatóan működik. Mind a lejátszás mind a gyorscsévélés mind a felvétel megbízhatóan működik. Egész tisztán játszik le nekem. Semmilyen nyávogást nem tapasztaltam ez idáig amióta megvan nekem. 2-szer romlott el 19 év alatt: akkor a felvétel és a szalaghosszmérték nem működött. A műszerész aki javította akkor azt mondta, hogy a felvételi rendszerével volt baja a felvételnek amiért nem működött. A szalaghosszmértéknek pedig mechanikai hibája volt. Ez a deck nekem bevált. Én HIFI toronyhoz szereztem külön a decket.

Ma vettem egy ilyen decket a vaterán, igaz nem működő állapotban. Alkatrésznek vettem, mert tervezem hogy veszek egy jó állapotban levőt is.

Ezenkívül a marosvásárhelyi Electromures gyár gyártott ilyet 1988-90 körül...

ha valakit erdekel, en eladnam az enyemet mondjuk....2500Ft-ert?

Nekem is volt ilyen magnóm, szerintem nagyon jó kis gép volt, csak csattogott mikor kapcsolgattam, kisebb bajai voltak,de könnyen lehetett javítani.

Kalmopirin képe

 

Számomra ez is egy fura szerkezet! Ha nem tudnám, hogy kazettásmagnó, bárminek gondolhatnám. Erősítőnek, CD lejátszónak, stb.

 

Kalmopirin