UNITRA TSH-111


Forrás: 
saját
UNITRA TSH-111

"Unitra TSH-111 sztereó tuner". A WSH-110/111 erősítő párja volt, szintén ezüst vagy fekete színű előlappal és magyar feliratokkal. Valójában már 1981 táján lehetett kapni, de én 1983-ban vettem. Furcsa módon az AM-része igen fejlett volt (két részre osztott középhullám, három részre szabdalt rövidhullám). De miért kell ez egy "sztereó tunerhez"? Az URH-sáv természetesen OIRT-normás.

Került hozzám jópár éve egy ilyen tuner. Akkor még müanyagdobozos mindenkomponens egybe "hifi" tornyom volt. Nagyon hytech érzetet keltett bennem az aluminium előlap és a szép skála. Örizgettem egy darabig de mivel csak keleti URH-s volt elvittem egy müszaki bizományibam hátha megveszik. Ez volt kb 10 éve. Azóta többször jártam ott és még mindig ottvan. Örülök hogy nem nálam foglalja a helyet.

Igen, nem volt ez "csúcsgép", az UNITRA-rádiók egyszerűbbjei közé tartozott, viszont olcsó volt. Ez is valami...
ml

Én ilyennel kezdtem meg ennek az erősítőjével (Unitra WSH 110) mivel fateromnak ez volt régen. Én megcsináltattam pár éve a leégett hangfalakat, és azóta is kitűnően szuperál, igaz már újra az öregé mert én vettem egy sajátot:
- Sony F411R erősítő (1990)
- Kenwood KTF 3010 Tuner (nem tudom pontosan az évet)
- Panasonic S35 DVD lejátszó
- Videoton DC 3011A hangfalpár
Lehet hogy nem világmárka a cuccos de nagyon szeretem őket.

Sony F411R