Unitra MK 122 IC


Forrás: 
sajat
Unitra MK 122 IC

1976 karácsonyára leptek meg szüleim egy magnóval. Akkor 9 éves voltam. Nagyon menő volt akkor karon lazán átvetve az utcán magnózni, akkoriban ez nagyon menő dolognak számitott.

Itt jól látszik a hirhedt Polimer tisztítókazetta, mely képes volt elkoptatni a fejet pár használattal, szerintem smirgliből készült.

retronóm képe

Forrás: www.polskaludowa.com/codzienne/reklama_2.htm

NGA képe

Nagyon szépen köszönöm, nagy örömet szereztél ezzel a reklámmal.

oldtimer képe

Egy barátom első magnója volt ez. Lehetett vagy hetedikes akkoriban. Érdekesen vett fel vele. Betette az ágyba és a paplan alá meg egy Sokol rádiót, ami mellé egy mikrofont tett, amikor jött a zeneszám amit fel akart venni, akkor paplannal letakarta a rádió+mikrofon  párost. Így aztán semmilyen mellékzörej nem volt a felvételben. Ám a minőség...... elképzlehető ;)

üdv.: oldtimer

Erről nekem az jutott  eszembe, hogy anya is mesélte, hogy elég

érdekesen másoltak barátnőjével. Ők két magnót egymással szembefordítottak, jól felhangosítottak majd kiosontak a szobából és csukott ajtó mellett hallgatták, hogy mi történik odabent a "stúdióban".

Persze ezen felvételek néha igen érdekesek mert például recseg kifele menet a parketta, és előfordul az is, hogy nyikorog az ajtó, de van olyan is ahmikor mama szól be a szobába, hogy: -hol a - , aminek valószínű volt folytatása ami már törlésre került.