Unitra MK 122 IC


Forrás: 
sajat
Unitra MK 122 IC

1976 karácsonyára leptek meg szüleim egy magnóval. Akkor 9 éves voltam. Nagyon menő volt akkor karon lazán átvetve az utcán magnózni, akkoriban ez nagyon menő dolognak számitott.

Itt jól látszik a hirhedt Polimer tisztítókazetta, mely képes volt elkoptatni a fejet pár használattal, szerintem smirgliből készült.

retronóm képe

Forrás: www.polskaludowa.com/codzienne/reklama_2.htm

NGA képe

Nagyon szépen köszönöm, nagy örömet szereztél ezzel a reklámmal.

Egy barátom első magnója volt ez. Lehetett vagy hetedikes akkoriban. Érdekesen vett fel vele. Betette az ágyba és a paplan alá meg egy Sokol rádiót, ami mellé egy mikrofont tett, amikor jött a zeneszám amit fel akart venni, akkor paplannal letakarta a rádió+mikrofon  párost. Így aztán semmilyen mellékzörej nem volt a felvételben. Ám a minőség...... elképzlehető ;)

üdv.: oldtimer

Erről nekem az jutott  eszembe, hogy anya is mesélte, hogy elég

érdekesen másoltak barátnőjével. Ők két magnót egymással szembefordítottak, jól felhangosítottak majd kiosontak a szobából és csukott ajtó mellett hallgatták, hogy mi történik odabent a "stúdióban".

Persze ezen felvételek néha igen érdekesek mert például recseg kifele menet a parketta, és előfordul az is, hogy nyikorog az ajtó, de van olyan is ahmikor mama szól be a szobába, hogy: -hol a - , aminek valószínű volt folytatása ami már törlésre került.

Apukám első magnója volt, tanult és erre mondta rá a szöveget, tőle kérhettem kölcsön hogy felvegyek egy zeneszámot. a többi ismerős és mosolyt fakaszt a mai gyerekenek, nekünk a minden volt !!

Kalmopirin képe

Nosztalgikus ez is annyi bizonyos.

Valamilyen magnója szinte mindenkinek volt, és volt aki megmaradt az egyszerűbb készüéknél. Akár még zenehallgatásra is jó, ha szerényebbek az igények...

 

Emlékszem mikor az ilyen készülékeken szólt a zene, azt mondták az idősebbek a gyereknek, hogy halkabban halgasd... Más pedig meg is dícsérte, hogy tiszta hangja van.

Persze jobb kazettával és jobb forrásból felvett zene esetében többet őrzött meg a felvételből mint a fent említett módozatok.

 

Igaz, ma már sokan másként hallják a hangját.

De aki ilyen készülékkel kezdett ismerkedni a magnózással annak ez is sokat ér.

 

Többet is mint annak a legénynek aki mp3-mon felnőve meglátott egy Revox orsós magnót és azt kérdezte: A bácsi vetítőgépeket is javít?

 

Kalmopirin

Ez a vetítőgépes ReVox story hozzám is eljutott.

 

Általában az mp3-mon felnőtt és bluetooth-os hangszórókon zenét hallgató generáció megnyilvánulásait kedvelem :-)

 

Humorosak, még ha komolyan is gondolják őket.

 

üdv.: oldtimer