Unitra M-531 st. magnetofon


Forrás: 
saját Csányi Tibor gyűjteménye
Unitra M-531 st. magnetofon

Ezt a készüléket is forgalmaztam az Újpesti Áruházban, az ára 4550.- ft volt a 80-as években.

tn_100_2561.jpg tn_100_2562.jpg tn_100_2563.jpg tn_100_2564.jpg tn_100_2565.jpg

Én a keravill -ban vettem, a mechanikája elnyűhetetlen volt. Pár hét mulva kidobtam belőle az előmágnesező áramkört, újat építettem bele, + egy Pioneer fej, és verte az akkori deckeket...ja és feketére festettem.

Atti

Nekem is volt valamikor ilyen csinos kis ketyerém. Csak az volt a baj hogy megnyerő külső sajnos egy eléggé gyenge minőségű mechanikát, és legalább ugyanolyan gyenge elektronikát rejtett. Szerintem a lengyelek tudtak csinos kávákat tervezni, Hogy aztán ezekben a kávákban mennyi volt a koppintás az megint egy más kérdés.

oldtimer képe

Szállóige lett, hogy: „Csak a szépre emlékezem”

Amikor az ember nosztalgiázik, akkor ez bizony előjöhet. Velem is megesett, hogy arra gondoltam vissza kellene venni egy Unitra M531S-t.

Aztán elképzeltem, hogy újra „ugyanabba a cipőbe” kerülnék. Ugyanis a hibái amik megvoltak ma is meglennének.

Érdemes?

 

Nem mondom, ha van ma valakinek ilyen, akkor érdemes megtartani.

Vitrinben.

 

Jó! Persze. Lehet... ha ma 4550 forintért lehetne kapni újszerű állípotú M531S-t, akkor talán visszavenném :)

 

üdv.: oldtimer

oldtimer képe

Nekem ez volt az első sztereó készülékem, még 4450Ft volt az ára ha jól emlékszem. Jól megmérték az árát, mert 11 havi ösztöndíjamba került:)

Viszont amire felfigyeltem elsőre az a magas alapzaj volt. A másik pedig, hogy a felvételi szintszabályzónál legalább egy balansz nem ártott volna, ugyanis rendre az egyik csatorna kivezérlése alacsonyabb szintű volt. Az akkor felvételi forrással való illesztés is problémás volt, mert az egyik szint túl alacsony volt neki, a másik pedig túlvezérelte... Végül sikerült egy AKAI 4000DS-t venni helyette

üdv.: oldtimer

Hát igen. Az alapzajjal kezdetben én is sokat küszködtem, aztán valahol a rádiótechnikában találtam egy kapcsolástechnikai megoldást a probléma részbeni megoldására. Ha jól emlékszem BC 413 - as szlícium tranzisztorokra kellett cserélni az első fokozat zajos lengyel tranyóit. De ez a problémának csak a részleges megoldása volt. A zaj némileg csökkent ugyan, de a gyenge minőségű fej, no meg a törlőoszcillátor stb. mind mind közrejátszott még a zajban. Úgyhogy nagy csodát nem lehetett várni az átalakítástól, de egy lelkes amatőrnek tanulni lehetett belőle.

pakzoltan képe

http://s.appspot.com/panoramio-photos/original/38361765.jpg

Huszonéves koromban vettem egy ilyet a XIII. Hegedűs Gyula u. X  Csanády u.  sarkán lévő, talán akkoriban KERAVILL-ban Csak hallgattam.Nagyon szerettem. Nem konyítottam az elektronikához.

 

oldtimer képe

Nem is tudom (???), de a link a következő képet adja::

 

 

 

Bocs! Ezen azt látom, hogy nem látom :(

 

üdv.: oldtimer