Unitra WSH-110 erősítő


Forrás: 
Saját
Unitra WSH-110 erősítő

Volt hozzá tuner is TSH-110/111 néven. A 111 a fekete előlapos készülékek típusjele volt.
macilaci

tRudy Sajnos én csak ezt kaptam, kicsit kopott, de működik. Mint látszik, a hangerő gombja már nem az eredeti.

Szisztok! találtam 1 et ocsso pénzért:http://www.jofogas.hu/budapest/Hasznalt_Hitachi_l_atszo__Unitra_Wsh_111_erosito_4862891.htm

Volt szerencsém egyet restaurálni. Ebben még van anyag!

csuma nekem is van 1 ilyen ... de nem tom h hány vatt-os
nem valami nagy ....... genki

márió1993 képe

nekem is nemsokára ilyen lesz. Azt mondják jó készülék

Jé nekem ugyan ilyen van csak fekete előlappal, és meg van a tuner is hozzá szintén fekete előlappall. A poén az egészben az, hogy Ausztriából hoztam a Grazi bolha piacról. Mit kereshet a nagy szocialaista ipar terméke, a nagy kapitalista termékek közt? Na mind1, egyébként láttam kinn pl. Tesla nzc 431 lemezjátszót is amitől lehidaltam egy pillanatra:)

NGA képe

A fekete volt a 111-es.

zolimobydick képe

Az egyik kérdésre válaszolva 2X20Watt. Nekem is volt(csak a fekete) sőt ez volt ez első erősítőm a tunerje most is meg van!

Nekem is ez (ill ilyen :) volt az első erősítőm. Legfőbb erénye, hogy jól néz ki. Nem semmi fa kávája van.

 

A technikai adatai már kevésbé bíztatóak:

Asszem volt vagy 3,5%-os frekvencia-intermodulációs torzítása, meg a THD is 1 % fölött bőven. Vmelyik magnósok évkönyvében benne van, kapcsolási rajzzal.

Emlékeim szerint meglepő nagyot szólt, csak fura volt a hangszíne, akármit is csináltam vele, nem lehetett jól beállítani. Különösen a mélye volt gyengusz.
Őszintén szólva "kétszer örültem neki". (Ehhez képest a váltás VT Ra6363-s re, elég nagy minőségi javulással járt; ott aztán bejöttek a mélyek, ami bulihoz jól jött. de a VT-nek meg vmi kiírhatatlan loudnesses hangja van.)
Azért mégis jó érzés rá gondolni, hogy ezzel kezdtem. Meghallgatnék egy ilyet újra.

rákos zsolt képe

ahimotu nemrég hozzájutottam egy hasonló példányhoz (kleopátra fantázia nevő kivitelben ,fa  dobozban ,műszerek nélkül),a szomszédomé volt (azóta meghalt),de  megkaptam az özvegytől, a lényeg:az egyik oldal

nem szólt ->1 db csatoló kondezátor kiszáradt! (rögtön cseréltem az összes csatoló kondikat+a kimenő elkókat is, a végfok végén lenygyel 2N3055-ös végtranyók vannak)jó erős hangja van tényleg ,

szerintem nem hifizni való, de biztosan jól szólna egy retró DISCO-ban !egy

kisebb pincehelyiségben pl:magyar vermut,melegszendvics stb ,van nekem egy Orion hs 400-as hangfalam azzal biztosan ütős lenne!1-2 hétig meghallgatható nálam ,ha érdekel, mert utána leköldöm Balatonra egy ismerősömnek (húsvétkor)Üdv

Kékedi Levente képe

Nekünk a TSH-110-es tuner van meg valahol lenn a pincében bedobozolva. Még sosem hallottam szólni, van egy pici hibája, majd egyszer talán megcsinálom, és kipróbálom. Úgy tudom apa már régebben sikeresen áthangolta nyugati URH-ra, úgyhogy ezzel se lesz gond már. :)

Unitra WSH-110 erősítő

Meghirdettem a Retro piacon, érdekel valakit?

Tisztelt tRudy,

 

erdekelne az erosito.

Megvan meg?

 

Tisztelettel,

 

Gorilla81

Igen, megvan.

Keress meg privátban:tothrudolf@t-online.hu

Eladó??

Urak! Nem tudom ki olvassa még ezt a részt! Keresek az Unitra WSH-110 erősítő nyomógobjaira ezüst színű fedélt, kupakot! Ki hogyan nevezi!

Köszönöm

László