AKA Electric kézimixer RG 28s


Forrás: 
kiki73
AKA Electric kézimixer RG 28s

AKA ELECTRIC RG 28s típusú kézimixer alapfelszereléssel.

 

NDK gyártmány.

 

Készült még RG 28E típusú is, melynek fokozatkapcsolóját tirisztoros szabályzóval helyettesítették, így sokkal könnyebb volt kezelni, mint elődjét, mely I-es fokozatban is meglehetősen gyorsan kever, így nehezen alkalmazható hígabb élelmiszerek, tésztafélék feldolgozására. A tirisztoros szabályzó ezt a hátrányt megszüntetve lassan indítja, alacsony fordulaton tartja a motort, így nem csapódik szét a liszt és egyéb hozzávaló munka közben.

Az NSZK-ban is megtalálható volt, privileg márkanév alatt. A Quelle áruház forgalmazása keretében a nyugat is megismerhette...

 

Gyártó: VEB Elektrogerätewerk Suhl, DDR

 

FIGYELEM!

HABVERŐSZÁRAK PÓTLÁSÁHOZ A PHILIPS HR1560/HR1561/HR1565 MIXEREK TARTOZÉKA MEGFELELŐ, AZONBAN AZ ÚJ SZÁRAKHOZ A KÉSZÜLÉK HAJTÓMŰVE ELŐZETES ÁTALAKÍTÁST IGÉNYEL! ENNEK ELMULASZTÁSA ESETÉN A SZÁRAK HASZNÁLATAKOR A HAJTÓMŰ FOGASKEREKEI TÖNKREMENNEK!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK E-MAIL-BEN.   :-)

AKA RG 28s privileg a Quelle-től megerősített habverőszárakkal...
kiki73 képe

Aki ismeri, az tudja, hogy - szerintem - gyors az 1-es fokozata. Újabb gépeknél már megfelelne a 2-es fokozatnak is.
Pityu

szar

kiki73 képe

Én meg azt szeretném, hogy ne csak pampogj, hanem vállald a neved is...

anyukámnak volt ilyen, talán tavaly dobta ki, elég sokáig bírta... (de az is lehet, h elrakta "emlékbe") :-)

ahhoz képest, hogy több mind 20éves még mindíg ezt használjuk. és mûködik!!!!

tavaly vettem egy "modern" gépet.a második használatkor tönrement.a régit még mindig használom...

ehhez hasonló van, kék, de még mükszik.

nekünk is ilyen van még mûxik!

Nekem is ez a robotgépem van, de sajnos most kezd rosszalkodni. Éppen ilyet keresgélek most, mert a kiegészítői viszont nagyon jók (pl. a szeletelő) Remélem valamelyik adok-veszek helyen tudok szerezni majd.

Anyámnak is pont ilyen van és állandóan használta, használja és ráadásul nem is kímélte és mégis mûködik! Nekem egy újabb változata van. :) Az tény, hogy az I-es fokozata lehetne lassúbb :)

kiki73 képe

Az újabb változata elektronikus, tirisztoros szabályzású, és potméter van a fokozatkapcsoló helyén. Annak pl. nagyon jól hasznosítható az alapsebessége, mert olyan lassú, hogy szinte szemmel követhető a szárak forgása... :-)
Pityu

980POWER képe

Anyunak is RG 28 E van, de sajnos leégett a forgórész tekercse, azt lehet-e bele szerezni és hol? Nagyon jó kiegészítők vannak hozzá, legalábbis nagyon strapabíró anyagból gyártották. Örülnék, ha újból lehetne használni. András

rg28s:
BUÉK!

Köszönettel venném, ha valakinek lenne egy rossz RG28s robotgépe, melynek keverőlapátjait szívesen megvásárolnám (Budapest környékén)!

kiki73 képe

Szia!

BUÉK neked is.

Egyébként kisebb alkatrész boltokban még beszerezhető, Szegeden biztos. :-D
Csak már kicsit másképp néz ki, de persze az RG 5, RG 25, RG 28s, RG 28E, RG 30 és AKA-SUPERMIX gépekbe mind passzol.

Csak a habverőszárak kellenek - gondolom.

Ui.: Meghajtó fogaskerék is beszerezhető még hozzá. :-)

Pityu

Szia Pityu!

Érdeklődni szeretnék, hogy ennek a szegedi alkatrészboltnak esetleg meg tudnád adni az elérhetőségeit?
Köszönet!
Attila

Szia! 

Hol van ez az üzlet, meg tudnád adni a címét? Anyukám gépének a fogaskereke kopott el több, mint 20 évig bírta. Előre is köszönöm. Üdv Anita

Próbáld meg itt:

http://ceklima.hu/termek/rg-28-mixer-fogaskerek/

(tudom, nagyon régi a panaszod...)

Hello

érdeklődnék, hogy nincsen elérhető működő rg28 as gépe valakinek?

üdv.: Pedro

Még 82-ben vettem (azaz 27 éve!), ma is ezt használom. Vigyázok rá nagyon, nincs még egy ilyen praktikus, kis helyigényű, rengeteg kiegészítővel ellátott kis gép a világon, mint az RG 28.
Ennyi idő alatt egyszer (!) volt szervízben, és már sajna a motorja gyengélkedik. Valaki írta, hogy Szegeden esetleg hozzá lehet jutni alkatrészhez. Legyen kedves megírni, hol!

Nagyon köszönöm előre is

AKA ELECTRIC RG 28 s-kézimixerhez keresek 2-db habverőt, ha valakinek van és nem használja kérem írjon,szívesen átvenném!!! Anna

Anyukám picibaba korom óta ezt használja,sőt már én is! Azóta eltelt több,mint 30év és még mindíg semmi baja,pedig volt használva elég sűrűn. Szóval kiváncsi lennék,hogy ma gyártanak-e olyan terméket amelyik a garancia lejárta után is működik-e még;) De szerintem nem,hiszen akkor nem fogyna az árú a polcokról!

Csuby képe

Nekünk is megvan, és természetesen használatban. Van hozzá turmix fej, és kávédaráló fej is, ha jól emlékszem ezt külön kellett venni.

És van egy tartalék műanyag házam, ha eltörne javíthatom, és az unokáim is ezt fogják használni még 30 évig. :-))

kiki73 képe

Minden Kedves AKA-robotgép tulajdonosnak azt tanácsolom, ha még sokáig szeretné használni a gépét,  legalább egyszer vigye be háztartásigép szervizbe, hogy ott ismételten meghúzzák, fixálják a hajtómű csavarjait, esetleg zsírozzák a fogaskereket. Ezek mind olyan tmk-jellegű javítások a gépen, melyeknek elhanyagolása az utóbbi időben (és persze azért folyamatosan...) ezeknek a gépeknek a végzetes meghibásodásához vezet.

Ha valaki otthon akar "barkácsolni" vele, akkor megteheti, de ha akarja, szakemberre is bízhatja... (6722 Szeged, Tábor u. 3.)

 

Pityu

Kedves Pityu! Örömmel látom te is nagy rajongója vagy ennek a robotgépnek. Én már kb 35 éve használom, és a motornak semmi baja, de sajna a habverők eltörtek. Ha tudnál segíteni vagy bárki más is hol tudnám beszerezni. Esetleg utánvéttel? Ha lehet új gépet venni az is érdekelne.

Előre is köszönöm.

Éva

 

kiki73 képe

Szia!

 

Sajnos, egyre nehezebb beszerezni ehhez a géphez a habverő szárakat. A spirált már nem is lehetséges (bár tudom, az sosem megy tönkre... :-D). Az utóbbi időben többször felvetődött ez a kérdés, miszerint melyik robotgép tartozékai passzolnak hozzá.

Még kutatok, viszont úgy tudom, hogy volt egy PHILIPS típus, amelyik alkalmas volt. Ha megtudok valami konkrétumot, akkor beírom ide.

 

Pityu

Szia Pityú!

Egy korábbi válaszodban említetted, hogy létezik egy üzlet Szegeden, ahol esetleg be lehet szerezni.

Ha a címét megtudnád adni. Előre is köszönöm. Nagyon várom a választ

Éva

Moncsi képe

Mi is kifogtunk belőle egy szuper starpabíró darabot. Anyumnak is ilyen van 25 éve. Nagymamámé sajnos hamarabb tönkre ment mint szerette volna, és mondanom sem kell, hogy azóta is évente  kell újat vennie a 21. század vívmányaiból.

'84 óta van meg a mixerünk, erre ma egy ügyetlen mozdulattal elgörbítettem az egyik habverőjét. Ha valaki tudna segíteni, hogy hol lehetne felkutatni, azt nagyon megköszönném.

 

Misi

kiki73 képe

Szia!

 

Ki is tört a fehér színű műanyag központosítóból?

 

Mert ha nem, akkor óvatos - görbülettel ellentétes irányú - hajlítással eredeti állapotába hozható a habverőszár. Ha sikerült visszahajlítani valamelyest, akkor tedd be a gépbe a két szárat - jelölésnek megfelelően!!! - és kapcsold be I-es fokozaton egy pillanatra. Ha ilyenkor még egymásba akadnak, az egyik szárat vedd ki, és 180°-kal elfordítva tedd be ismét.

Ha itt már nem akadnak össze, akkor így tudod használni.

 

Sajnos, ma már nehezen beszerezhető tartozék ez. Régebben volt egy szegedi szerviz, ahol még elfekvő raktárkészletből árusították ezeket. Mára elfogyott náluk is. Nekem is kellett volna, de már nem kaptam. :-(

Nekünk van 1db működőképes és 1db szétszerelt gépünk. Természetesen a műanyag fogaskerék mondta föl a szolgálatot. Régen be lehetett szerezni hozzá Pesten, de ma már reménytelen.

Pröbáld meg itt:

http://ceklima.hu/termek/rg-28-mixer-fogaskerek/

 

Szisztok !

Nekünk is van egy AKA kézimixerünk(25 éves elmult)és annak is habverő törése van.Több mint fél éve keresem én is.Novemberben találtam egy honlapot(cgi.ebay.de) amely elvezetett egy Céghez aki utángyárt habveröt

és talán mást is.

Sok sikert:labanc

csepregi attila képe

Nekem is van, bent valahol a speiz-ban. A gép jó,de a habverőszárakat borzalmasan csinálták.Az enyém egyszer lett elindítva,és eltört a habverő szár ezért,azóta is pusztul a gép.

 

csepregi attila képe

sziasztok

szeretném kérdezni nem tudtok e olyanról hogy aka electric compmix vagy combmix nem jegyeztem meg jól a nevét...             most találtam a mamánál a szekrényben dobozában tartozékaival ...                       ilyen a kapcsolója mint ennek a 28s-nek és ezis elég gyorsan kever 1-esben            tartozékok:botmixer,x2habverő,x2dagasztó szár járt hozzá

Ha lessz időm lefotózom

kiki73 képe

Szia Attila!

 

Az COMBIFIX lesz. Az NDK robotgép-generáció legutolsó tagja. 1987 és 1992 között gyártották, és a végén még Mi is kaptunk belőle, sajátos módon KERAVILL-Family márkanévvel. :D

Ennek a gépnek az érdekessége, hogy bár a hajtásrendszer és a motor ugyanaz, de a megelőző Polyfix, Unifix, Multifix, Variofix sorozatú gépek tartozékai nem mind passzolnak hozzá, mert a gép házának kialakítása már eltér elődeitől. Nekem is van vadiúj, dobozával együtt... Amúgy a teljes alapfelszereléshez még egy fali tárolóelem is tartozik, mely két csavarral rögzíthető. A szárak furatokba dughatók állítva, közéjük megy fektetve a mixelő szár, és a tartó elején lévő kampóra pedig az alapgép akasztható fogantyújánál fogva. :-)

 

Pityu

csepregi attila képe

Igeen az leszz!!De fali tároló nem rémlik nekem.A doboza túl kicsi ahoz hogy ilyesmi beleférjen.

ja és valószínűleg 1990 előtti mert még DDR felirat van az adattábláján.

Szinte új!

Jaminai képe

Szóval bárki bármit mond, az "átkosban" még tudtak tartós, strapa bíró dolgokat gyártani.

Nekünk is a fenti típusu eszközünk van, jó 20 évvel ezelőtt örököltük az anyóséktól és azóta is sokat használtuk - egészen mostanáig.

A motorja most is kifogástalan, de a műanyagból készült két csigakerék fogai elkoptak. Az összes tartozéka (szeletelő, daráló, stb.) kitűnő állapotban megvan, de a két kopott kerék miatt nem tudjuk használni.
Új készülékre pedig nem futja...   :-(

Tud-e valaki lelőhelyet, ahonnan ezeket az alkatrészeket be lehetne szerezni?  Jó, tudom, csodákra nem számíthatunk, ámde: "Aki keres az talál" - a régi közmondás szerint.

Nos, kíváncsiságom maximális!

Üdv.:

Jaminai

Próbáld meg itt:

http://ceklima.hu/termek/rg-28-mixer-fogaskerek/

 

sziasztok,

Én az Anyukámtól kaptam, de már akkor is volt legalább 15 éves. Én kihasználtam rendesen, de sajnos most ment tönkre a motorja. Lehet még ilyet szerezni valahol?Móni

kiki73 képe

Szia Móni!

 

Miben nyilvánult meg, hogy tönkrement a motorja? Működés közben egyszerűen megállt a gép, vagy csak a keverőszárakat nem képes megforgatni, de bekapcsoláskor még üzemel a motor? Pityu

Sziasztok!

 

Keresnék fogaskereket az RG28 mixeremhez, mert a 2 közül az egyik elkopott.

Bármilyen segítséget szívesen veszek!

AKA


Akai
1970-1979
Akai Cuccok....
Akkor és Most
AKAI GXC-60D
1970-1979
AKAI HX-2
1980-1989
AKAI kazetta
1980-1989
Akai SR-HA301
Ismeretlen évjárat
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989
Electric