Universum rádió W111 (Quelle)


Forrás: 
Saját
Universum rádió  W111 (Quelle)

Ez egy tranzisztoros készülék közép és URH sávra. (Jobb oldalt az állomáskereső gomb felett van egy gomb ami normál helyzetben URH, benyomva Közép hullámra kapcsol. Külsőleg nagyon hasonlít a DKE 38-hoz, a német néprádióhoz. Skálaszerkezet más, hangszóróselyem helyett lyuggatott sárgaréz lemezt szereltek bele, valamint nincs rajta birodalmi sas. A készülék Quelle-s. A Quelle emblémája meg található a hátlapon.

A hátlapon 4 "adattábla van" belenyomva a műanyagba, ezek a következőek.

A készüléhez magnót vagy lemezjátszót lehet csatlakoztatni.

 

 

Universum W111                                          FTZ-Prüfnummer

anthr. 06335                                                145/21

Best.Nr.: weiss 06337

orange 06338

Made in W-Germany

 

 

 

Quelle International                                                 Nur für Wechselstrom 220V-50Hz

Europas Grosstes Wersandhaus                              Verbrauch max. 2W

Forth/Bayern                                                            Sicherung T0,16 B

Vor Feuchtigkeit schützen

Vor Enfernen der Rückwand Stecker

aus der Netzsteckdose ziehen!

 

Meg szeretnék kérni minden Retronom-tagot, hogy ha valakinek esetleg van olyan Quelle katalógusa amelyben benne van ez a készülék, vagy tud információt e-típusról kérem szkennelje be az oldalt és tegye fel a honlapra.

Előre is nagyon köszönöm!

 

Köszönettel; Radios20

Kép(128).jpg Kép(131).jpg Kép(132).jpg Kép(133).jpg Kép(134).jpg Max 2w.jpg
NGA képe

1973-1978-ig volt a kinálatban, amolyan nosztalgia rádió volt, otthon megnézem, 1976-os Quelle-m van, remélem abban benne van, mert utánna csak 1979-es a következő.

 

http://www.imperatorrex.de/w111.htm

 

http://www.radiomuseum.org/dsp_mehr_bilder.cfm?model_id=71896

Radios20 képe

Kössz a gyors választ és a linkeket!

Valamint kösszönöm, hogy megnézed a Quelle katalógusokat.

 

Üdv; Radios20

Laki Géza képe

Azért tessék vigyázni T.Radios20! Mert csak az első piros színű link adhat választ a kérdésére. Ez szerintem is lehet a valódi készülék mása,ha a típusát nézem.

A második link,viszont már a W 111-es típusnak a rokonait is említi,így az nem fog eredményre vezetni.Ott több,hasonló típusú (de más szerelésű) készülék van  már említve. Mivel azok a képek nem nagyíthatók,így azokon csak a lényegesebb eltéréseket látni. De ez elegendő arra,hogy a több építésű verzió valódisága igazolható legyen. Ü: Géza

NGA képe

A Quelle-ről azt kell tudni, hogy nem gyártó, hanem felvásárló. Azaz általában távol keleti (koreai, kinai) cégekkel gyártatott külsöleg tetszetős, de csak közepes műszaki tartalmú készülékeket. A  hifi készülékeket a Goldstar gyártotta nekik,általában Pioneer külső lekoppintásával, de jóval visszafogottabb tartalommal. Ez pont olyan, mint most a kinai gyártók másolása, akkor a Koreaiak, Hongkongiak másoltak külsőre le mindent. (Bár voltak kivételek is, a 80-as évekre már több neves gyártó készülékét dobta ki kicsit kevesebb műszaki tartalommal a saját neve alatt, igy pl AKAI videók, Sony, Philips, Sanyo készülékek is megjelentek ekkor már Universum márkanév alatt. lásd 1985-ös katalógus) Általában egyszerre több céggel is kapcsolatban volt, hogy a folyamatos szállítás ne okozzon gondot. Igy lehetséges, hogy többféle belső tartalommal, de azonos, vagy rendkivül hasonló külsővel gyártatott készülékeket. Hasonló ez az autógyártók oem készülékeihez, ahol pl a vw esetében a HEA, Grundig, Philips, Blaupunkt, Hitachi lehetett azonos kinézetű készüléknél a gyártó, és igy természetesen a készülék bellülről teljesen más volt. Itt is erre tudok gondolni. Megnéztem a 76-os Quellémet, de sajna abból sok lap hiányzik pont a műszaki részről, és nincs benne. A következő pedig az 1979-es nekem már, abben meg már nincsen. A 70-es évekből csak pár katalógusom van, a 80-as éveket már lefedtem szinte teljesen.

Radios20 képe

Kössz a választ!

 

Üdv; Radios20

Radios20 képe

Köszönöm észrevételét.

 

Üdvözlettel; Radios20

Egész véletlenül nem egy autórádió van beépítve alulra? : )

Universum


rádió


Alicja táskarádió R-603
Ismeretlen évjárat
Amatőr rádió
Találat: 2
BRG Cb-rádió
Találat: 2
Detektoros rádió
Ismeretlen évjárat
ELTA walkman rádiós
Ismeretlen évjárat
Funsun rádió
Ismeretlen évjárat