Sony TA-F555ES az első esprit integrált erősitő


Forrás: 
sajat (egyenlőre netes fotó)
Sony TA-F555ES az első esprit integrált erősitő

Ma érkezett meg este ez a csöppség a maga 13 kilójával. Ez volt a Sony első Esprit integrált erősitője, a cd-hez tervezték. Remélem holnapra már tudok saját fotót is feltenni,most melegszik :-)

NGA képe

Reggel volt kis időm, és sikerült beüzemelni az erősitőt. Csak pár percet sikerült hallgatózni, de igen biztató amit hallottam :-)

 

Érdekes, hogy nem fekete szinű, hanem ezek a korai ES-ek vöröses szinűek voltak bizonyos fényben.

 

Egy nem túl jól sikerült fotó reggel:

 

sony ta-f555es.jpg

Szerbusz Gábor!

Nagyon szép erősítő, amire kicsit hasonlít kinézetre az egy kategóriával kisebb TA-AX500 as. Az 555 Esprit ő a legrégebbi amit ezzel a kategória jelzéssel illettek meg, kicsit érdekes..mondhatni különleges a bal oldalon található hangerőszabályzó, evvel is kilóg a sorból, mivel az esetek 90% ban jobb kézre esik a hangerő szabályozó.

egy link:

http://wegavision.pytalhost.com/sony84/Sony84_22.jpg

Nagyon szép készülék, a hangja szerintem is rendben van, régen volt hozzá szerencsém, egyik cimborámnak volt ilyen és....hm mit is mondhatnék, jól szólt! Gratulálok még 1 szer, nagyon szép készülék!

Ennek melyik volt a gyári doboza? APM 6 avagy a 8 as esetleg az SS-G1 es?

Atesz

NGA képe

Levettem a fedelét, hogy lássuk mi is van benne. Érdekes, hogy ekkor még nem alkalmaztak toroid trafót, de biztos megvolt a jó okuk rá.

 

 

 

100_3467.JPG

Ez így jó,ahogy van

teslaeltos képe

Látom a trafó le van árnyékolva rendesen! Az a két fekete szalámi meg a táp kondija és ahogy látom a hűtőbordán STK végfokok lehetnek!!

Kissé rumlisnak tűnik a belseje, de nem jelenthet problémát.

Üdv! Az elektrotanyán fent van a kapcsolási rajz, nézd meg az 50. oldaltól lefelé, ott van a 4 darab végtranyó alulról szerelve a hűtőbordára. 4 tranyó 4 csillám 8 csavar. Atesz

teslaeltos képe

Lehet hogy tranzisztoros én a hűtőborda elrendezéséből gondoltam hogy STK-s mert javírottam már olyat. Igaz az csak egy Fisher végfok volt két nagyméretű deprez műszerrel az elején de a hangjára nem lehetett panasz.

Az igazi érdekesség a mérete volt, mert kicsi volt.

Sony


Sony
1991
SONY HI-FI
1980-1989
Sony AHF
1980-1989
Sony Aiwa2
1980-1989
Sony HF 60
Találat: 2
SONY HI-FI
1990-1999