Munkácsy televízió kapcsolási rajz


Forrás: 
Saját forrás én fényképeztem a nagymamámnál
Munkácsy televízió kapcsolási rajz

A VT első és egyik legjobb készüléke volt: az első nagyképernyős (53 cm) hazai tv, PCC88-as kettős triódával (bemeneti fokozat).
ml

Puskás István képe

...hát, ami azt illeti tényleg a legjobb,...na meg a legszebb formatervezésű tv volt:))). A nagyszüleim 1959-ben vették a legelső sorozatból, pár hónaposan egy buszsofőrtől, aki megunta a tv-re éhes szomszédok társaságát, és inkább túladott rajta. Gyönyörű sötét dió színű politúros kávája volt, csillogó rézhuzalokkal és fényes közepű nagy fehér bakelit gombokkal. Amolyan igazi "régi tv" -s forma. A '80-as évek elejéig még működött, akkor adták el.
Azóta már én is begyűjtöttem 5 db.-ot, minden évjáratból egyet, van ami ma is szépen működik. Az egyik legszebb talán az utolsó sorozatból, 1963-ból való.

Kiegészítés az "utolsó darabokhoz" és csak annak, akit érdekel:(Kék Kádárnak,180-as oldala,ECH 81 trióda részében lévő tekercs)Anódköri:87,a rácsban: 137 menet.Vasmag:4 mm. A cső rácsa és a rácsköri tekercs melegpontja között hiányzik egy 47 pF,ami a rajzról lemaradt. Ha marad az EF,megoldható úgy is.Annál is ugyan ez a tek.adat.
Ü:lgp

Üdv!
Ha esetleg megvan még a teljes rajz, megkaphatnám?
Ven egy ilyen Tv-m ami bontásra vár (rossz állapotú) és segítene a trafók hasznosításában.

televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat