Ajánló

yamaha torony


Forrás: 
saját
yamaha torony

Untam már hogy a házilag összerakott erősítő lerontotta a tornyom összképét. 2001 környékén vettem használtan a rádióerősítőt. Évekre rá sikerült szereznem gyári rendszertávot is hozzá, ami nagyon megdobta az összképet a szervomotoros hangerő és csatornaváltó miatt. Annyira megtetszett, hogy egy aukciós oldalon vettem hozzáillő 2 decket. Viszi is a rendszertáv őket rendesen. Az erősitő hátulján levő két darab piskóta aljzatot ki is használják amiből persze mindig jó lenne még egy. Az erősitő 190W-ot vett fesz a hálózatból, elégedett vagyok a teljesítménnyel és a hangzással is. Az előfok és a végfok szétbonható, a loudness nem csak kikapcsolható hanem szabályozható is. Lemezjátszó bemenet is van manapság ez figyelemreméltó, de régebbi gépeken teljesen alap dolog. Két végtranzisztor dolgozik oldalanként. Videoton dc 2580ast hajtanak. A kazisdeckre sincs panasz, a "play trim" szabályzóval igen csak elő lehet hozni a magas hangokat és "bias adjust" is van. A cd-decket nem nagyon ragoznám de az is rendben van, talán ami érdekes hogy vannak 1-9 ig nyomógombok a közvetlen ugrásokhoz. Mindegyik komponens eleje szálcsiszolt alumínium. Az erősítőt optikai bemenettel, a rádiót RDS-el, a cd lejátszót CD texttel lenne jó megüberelni. Meg jó lenne egy stílusban hozzáillő MD deck, bár enélkül azért még megvolnék.

Pict1600_.JPG
Don taxis piQs képe

piQsGyőnyőrűűűűű és minőség ....!!!!!!!!!!!!

- nekem a deckje van csak meg, szeretem.. Bár nem nagyon használom már. Csípem ezt a sárgás meleg fényű design-t is ahogy világít. Anno én is a hozzávaló receivert akartam megvenni, de szemtelen áron mentek úgyhogy denont vettem végül.

 

szép készülékek..

980POWER képe

Valójában enyém még nem retró de hozzászólásban talán elmegy.

Néhány éve, 2005. 10. 04. 13 óra 04 perckor (véletlen emlékszem rá) én is vásároltam egy YAMAHA tornyot, potom 214600Ft-ért.

 

 

DECK: KX-W321

CD: CDX-396

TUNER: TX-492RDS

ERŐSÍTŐ: AX-396

A hangfal YAMAHA NS-225F volt, de az házimozi hangfal.(szép hangja volt) túl magas volt a mérete és nekem nem tetszett, ezért hamar visszavittem és elcseréltem egy OMNITRONIK DX-1022 zenekari hangfalpárra.

Az erősítővel nem vagyok elégedet (legalábbis ilyen áron), a lemezjátszó bemenet rettenetesen gerjed, az MD bemeneten van a tv, de ez is gerjed, ez nem olyan zavaró (nem a földhurokra gondolok), a hangerőt nem szabad teljes hangra tekerni, mert háromnegyednél már torzít (fejhallgatón is).

A tuner érzékeny a feszültség ingadozásra, ilyenkor többnyire kikapcsol.

Esztétikailag viszont nagyon tetszik. Nem válok meg tőle.

 

 

András

Don taxis piQs képe

piQs Hello lenne 1 kérdésem..?

milyen hangfalakat hajtasz..?

ezze a GYŐNYŐRŰ TORONYAL..

 

980POWER képe

Az igazat megvallva nem tudom a kérdés melyik toronyra, vonatkozik, mert mindegyik gyönyörű, és ha figyelmesen elolvassuk, akkor kiderül, hogy mecatron, Videoton DC 2580-as hangfalpárt hajt vele, én pedig OMNITRONIK DX-1022 zenekari hangfalpárt, az-az egészen  nem igaz, mert egy ideje  VIDEOTON DC 3010 A hangfalpárt is használok hozzá (ezek vannak a VT. Nagytornyomhoz). Négy hangfalkimenete van az erősítőnek.

Rendszer távirányító van az erősítőhöz RAX9.  Van külön a CD játszónak is távirányítója.

 

András

Sziasztok!

Látom ti is szeretitek a Yamaha készülékeit. Jó magam is így vagyok ezzel.

Három Yamaha deckem van és egy Yamaha Receiverem.

Yamaha KX-393; KX-493Yamaha KX-W392; KX-493Yamaha RX-396RDS

Nagyon megvagyok elégedve velük, remélem még sokáig használhatom őket!

 

mano660

yamaha


torony


Aiwa Torony
1980-1989
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989
Hi-fi torony
Találat: 2
HI-FI torony
Ismeretlen évjárat
Orion minitorony
Találat: 5
Siófok Víztorony
Akkor és Most
Sony torony
1990-1999
Technics torony
Találat: 4