Orion minitorony összeépítve


Orion minitorony összeépítve

Mindig is Orion minitornyot szerettem volna, de nem valósult meg ez az álmom. A képen látható készülékük valóban a minitorony egységeiből épül fel, de így összeépítve CASSEIVER a neve. Ez a Cassette Deck és a Reciever, azaz magnódeck és rádióerősítő szavakból ered.

A lényege, hogy más design, a közös tápnak és háznak köszönhetően talán olcsóbb is volt (ebben nem vagyok biztos) és egyszerűbb a kezelése, mivel nincs szükség az egységek összekábelezésére.

Akinek ilyene van, becsülje meg! Egyrészt mert nagyon jó a cucc, másrészről hazai fejlesztésű hifi, ami talán már sohasem lesz újra..

 

NGA képe

Főleg, hogy ez a prototipus, mivel a széria pont forditva volt, azaz a deck volt jobb oldalt, a tuner/erősitő meg baloldalt. Egy ideig hirdették a vaterán 50.000-ért, de nem tudom mi lett a sorsa.

dollerakos képe

Ez tényleg nagy ritkaság! Bár tök ugyanaz, mint a minitorony, de azzal, hogy így össze van építve és keveset gyártottak belőle, emiatt az ára, ha egyáltalán lehet néha-néha kapni, több mint a 2x-ese, mint a minitoronynak..... Sajnos 2 fura konstrukciós hibája van neki, amelyek a minitoronyra is vonatkoznak: a tuner frekimérőjében 2 ruszki IC is van, amelyek használaton kívül is képesek tönkremenni (ha jól emlékszem azért, mert a lábain levegőt kapnak) és egyszer csak ki tud fagyni 89.3-nál, valamint az erősítő B-s, tranyós változatában a "védelem" el van szúrva, még a korabeli Hifi Magazin közölte a módosítást: a végfok +/- tápjába kellenek 1,5 A-es biztik, összesen 4 és nem a hangszóró-kimenet elé 2 db 2 A-es. Van itt egy nagyon ügyes fórumtársam, aki ezeket a hibákat már kapcsiból javítja.....

A sulinkban volt ilyen egybe kütyű, még mérésen a magnódeck nyávogását is mértük. Nem vallott szégyent! A seregben is került egy hozzám,egy sima torony. Boldogan hajítottam el érte egy ITT musiccentert. Brutálisan lealázta hangzásban! Ezek után nem csoda, hogy a szívemhez nőtt. Szereztem is egy ilyen kistornyot. :-))

Akkor ez lehet az egyik "legjobb" Orion sorozat, mivel itt a konstrukciós hibák számát sikerült kettőre redukálni.

NGA képe

És a tetejébe a casseiver SC 1025 nem ez. Ez egy prototipus fotója. A gyártásba forditva ment, a magnó volt jobb oldalt.

dollerakos képe

Melyik az a 3? (Melyik az a 2?) :-))

borisz1025

Véletlenűl akadtam bele a 10évvel ezelőtti beszélgetésbe az Orion cassservierről. Nos az a helyzet hogy az enyém  ez az  említett prototipus. Egyenest a gyárból kaptam(édesapám az Orionban dolgozott, ) Nagyon ritkán használom , akkor is csak az erősítőt.

A rádio része nem tökéletes, néha a magno is rendetlenkedett.(10éve néztem kb.) Ha vki, hozzáértő segítene a rendbehozásban, megköszönném...eladni nem szeretném

 

Dr Dee képe

Üdv!

 

EZ ám a mnagy dolog,gratulálok a géphez.

Lesz jelentkező szerelő is itt. Ha mégsem,akkor keressen engem

lakigabikukaccitromailponthu

 

Dr Dee képe

 

 

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
minitorony