Videoton hifitorony utolsó széria


Forrás: 
Hifi Magazin
Videoton hifitorony utolsó széria

Szomorú, hogy ez lett a magyar iparból. Törökből jön a bóvli tévé, rátesszük a matricát, és székesfehérváron szervizelik a videoton gyárban őket.. :(

Don taxis piQs képe

piQs sajnos  sok videoton erre a sorsra kerűl..:@ http://www.youtube.com/watch?v=XB0rElTCIs4

 és az orionok is ... http://www.youtube.com/watch?v=Lg2uxPe_6eY

http://www.youtube.com/watch?v=cWZVxMRCYd4 ez nagyon elszomorito és borzalmas ilyeneket igazi hifis nem csinál...!!!!!!

gti3per888 képe

Az elfektetett Videoton hifi állványból hirtelen egy univerzális Tv álvány lett, még a videó is elfér rajta.XD Már csak a másik szélére kéne az a 2 krómszegély és egész mutatós lenne. Ebből az utólsó toronyból megvan nekem az erősítő. Ha jól tudom ezután még a Vidi kidobott egy lapos fekete rádióerősítót amin normál skála volt, meg még valami duplakazettás decket. Aztán még egy-két hangfalcsodát a 90'-es évek elejéig.

astra789 képe

Köszi a képet,ez nekem is meg van.Viszont ehez a toronyhoz is készült

"rendes"állvány,méghozzá szürke színben.Majd este felteszem a képét,

bár elég kopott már a naptár és csak félig van rajta.

Elképzelhető,hogy kevés készült belőle és ezért nem ismerik.

NGA,kérlek kutass tovább!

milcsike

Szia NGA !!! Ott a hiänyzó lemezjátszóm a korábban feltett AKAI tornyomhoz! A tuner felett...Ha látsz valamerre ilyet,kérlek értesíts! AKAI AP-D3 a típusa,de tíz éve nem lelek fel sehol egyet sem.

Köszönettel:

NGA képe

OK, nyitva tartom a szemem!

Mar regota meg akartam kerdezni itt a videoton-torony hivoket arrol a HFM valamelyik szamaban talalhato Videoton toronyrol, aminek valami RT403 vagy mittudomen mi volt a szama, de ott a mindharom egyseg (erosito/radio/deck) egyforman nezett ki! Tehat nem latszott rajta hogy a magyar design (radio/tuner) elut az akai deck-tol. Asszem valami kiallitas kepei kozt volt, majd valamelyik kesobbi szamban is szerepelt de soha nem lett tesztelve. Lehet csak prototipus volt? Ha nem tudjatok igy sem mire gondolok, akkor valahogy beszkennelem majd vagy lefenykepezem es beteszem ide.

Kiss Béla lászló képe

Igen, egy BNV képei között volt, ha jól tudom, proto-Unitra kis és nagytoronnyal együtt, a kép jobb felső részében. Itt volt lefotózva az az Orion hangdoboz is, amelyiken 4-6db PD207, és uyanennyi tölcséres közép, ill HD-25 magas dóm van. A mai napig nem hiszem el, hogy nem fotótrükk az az Orion doboz.

egyébként az a VT-szett nem került gyártásba, csak a prototípus létezett.

NGA képe

Koszonom a valaszt! Sajnalom nagyon hogy nem kerult gyartasba, szerintem a legdogosebb Videoton Torony lehetett volna, legalabbis nekem rohadtul tetszik az a design. Sokkal jobban mint az addigiak. Egyebkent az Orion hangfal is ott volt, igen.

astra789 képe

Végre megtudtam a tipusát!Már több VT prospektust is átnyálaztam,de ezt

a lemezjátszót nem találtam meg mint VT gyártmányt.

Valamit azért nem értek:a Milcsevics úr által felrakott Akai torony 1983 évj.,

a VT utolsó szériája 1988-89.Mindkettőben ugyanaz az LP.6 év eltérés!

milcsike

Az AP-D3-as lemezjátszó az AKAI 1982/83-as prospektusában szerepel.A design is mutatja,hogy ehhez a szériához gyártották. Nálunk a HX-2 casseten deck,valamint a VS-3 EGD videorecordert szerelte a Videoton.Ehhez fejlesztette ki az erősítót az AKAI AM-U2-se ,illetve a tunert az AKAI AT-S3-nak megfelelő designel.A lemezjátszót csak a vidi bemutatótermében,valamint BNV-ken állították ki.Kereskedelmi forgalomban,nálunk nem volt.Volt helyette AP-Q330,AP-D2,stb. Az más kérdés,hogy az említett időpontban még gyártásban volt a vidi tuner s amplifer,illetve rakák még össze a HX-2-t leváltó HX-A3-at. De az AP-D3-ból nem lett végül is hazai forgalmazás.

Én már nagyon régóta keresem ezt a lemezjátszót,a korábban feltett AKAI tornyomhoz /GX-7,AM-U3,AT-S7,VS-6 /

Üdvözlettel: Milcsevics Tibor

Már bocsi hogy közbe szólok, de ami itt a poszteren látható torony az véletlenül nem teljesen akai torony? Ezt csak azért kérdezem, mert láttam az e-bay oldalon egy ugyan ilyen tornyot és azon minden felirat akai volt. Hasonlított nagyon az erősítője meg a a tunerje a vidi 7-es hez, de közelebről látva van némi különbség.Itt ezen a képen is azt látom hogy ez nem vidi, hanem teljesen akai torony.Ha tévedek bocsi:)

astra789 képe

Nem rég  tettem fel képet "Videoton feketében" címmel.A lemezjátszó híján

ugyan ez a cucc  csak fekete.

Z

Igen láttam másik tornyot is köszi. Akkor még is csak igaz sejtésem. Ez az összeállítás futott Akai néven is. Tehát a vidi erősítő, meg tuner ezzel a magnóval futott valamikor akai néven. Csak találnék még egy olyan e-bay-es képet valahol:(

milcsike

Videoton RT-7300-as tuner,és az EA-7386-os amplifier,ha jól megfigyeled,felismerhető.Ehhez passzolt designben a HX-2 deck,de később mikor ez lefutott, - de még a tuner és erősítő gyártásban volt - tették hozzá az AKAI HX-A3-ast.Így egyben nem árulták mint tornyot,de össze lehetett állítani .Sőt volt egy ehhez kifejleszett Videoton ezüstszürke állvány is,ami szintén ma már beszerezhetetlen.Én hülye eladtam akkoriban...

Üdvözlettel:Milcsevics Tibor

FONTOS

Az állvány tetején látható aranyszínű, "koporsótávirányitós" <az is aranyszinre fújt,9V-os,és ez a TV a szines japánképcsöves SuperStar14 gombos-8programos-2antennás-nak a távirányitós ("Super Infra Color 14" néven is futott meg export HARROW vagy milyen néven is) ,nagyrészt export változata>  kistv-re vadászok kb 20éve... ;-) és a mellette levő Videoton gyártású AKAI videomagnóra!

Továbbá keresek a lent látható késői (1986-87 utáni) Videoton-Akai hifitoronyhoz komponenseket (Csak az RT7300S van meg hozzá,a többi részt keresem,tehát lemezjátszót,magnódecket,erősítőt..és ha van ,hifitorony-állványt...még mindig keresem a kb 2-3éves képeimet,ami a szfvári Felsővárosi Műv.házban/Szfvár/ tartott VIDEOTON kiállitásról vannak,azok között volt egy hasonló hifitorony is lefotózva...de ha jól emlékszem,ilyen tv se volt ott,se a DISCO sorozat sem...igaz,azok korabeli újszerű plakátokról figyeltek..keresek ilyen plakátokat is...)

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

rádiós Gyuszi képe

Üdvözlet mindenkinek!

Nekem is van egy Videoton RT 302 es tornyom, eredeti DC 2050 es hangdobozokkal, szerencsére teljesen eredeti állapotban van és elég jó áron jutottam hozzá hosszas keresgélés után!

Gyönyörűen tisztán szól pedig öregebb a gépezet mint én magam! 1983- ban jött ki a gyárból!

Le a kalappal a Videoton előtt!

Gyuszi

 

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
hifitorony