Legújabb Videoton HIFI torony + AKAI GX-215D


Forrás: 
saját
Legújabb Videoton HIFI torony + AKAI GX-215D

A legutolsó Videoton torony, fentről lefelé:

Akai AP-A201 lemezjátszó, RT7300 tuner, EA7386S erősítő, Akai HX-A3 deck, Pioneer PD6700 CD játszó. A handoboz DC3011, de már módosított, rajta egy AKAI GX-215D magnó. Természetesen a CD és az orsós magnó nem volt része a toronynak.

Rossz minőségű reklámkép az összeállításról
Kiss Béla lászló képe

Nagyon szép együttes, gratulálok! Remélem, hogy az Akai orsós csak a kép kedvéért van a hangdobozra állítva....különben igen hamar felmágnesezi a fejeket és a szalagpályát. A DC3011-et 5 db gumibabával (pl Zsiguli lengéscsillapító-szilent) bizony csak elválasztanám a járólaptól.

veroka képe

Köszönöm,

 

el kell áruljam, nyílt kapukat döngetsz. A hangdobozok gumitüskéken állnak, ez a 3 cm azonban nem látszik a fotón. Az orsós magnónak természetesen nem ez az állandó helye, még csak nem is ebben a szobában lakik.

Az állvány pedig saját gyártmány.

Inkább emelni kéne fülmagasságba....

En Orion parti vagyok es maradok is, de tenyleg szep ez a torony. brutalis a hangfal is, es az orsos magno is csodas! Gratula hozza!

 

Azert szep a retro mert ha valaha volt is "verseny" a ket marka kozott (Orion/Videoton), az mar a multe, es a ket nev szerelmesei ma mar egyutt neznek fel az egre, es emlekeznek meg hogy a hazai hiradastechnikai/szorakoztato elektronikai iparnak voltak sokkal szebb napjai is! ;)

Emiatt nem vonzott annyira a Videoton torony, valahogy a Vidi sohasem birta megoldani hogy a torony reszei egyforma design-al rendelkezzenek. A magno mindig elutott a tobbitol. Illetve egyszer sikerult neki. a 403-as osszeallitasnal. Nem is lett belole szeriagyartas. :)

 

http://www.retronom.hu/node/21471

 

 

Persze ettol meg szep a tower, nem rossz indulatkent irtam. ;)

veroka képe

A Vidi 7xxx sorozatú erősítő az (akkor legújabbnak számító) Akai HX-A2 deck designjához készült, de később megjelent az itt látható HX-A3. Így ez lett az utolsó egykazettás deck a Vidi tornyokhoz.

Utána még 2 fajta magnót szereltek össze Fehérváron, de azok már nem toronyba szánt darabok voltak, csak választékbővítés illetve bérmunka.

Erről azt hiszem Kiss Béla László többet tudna mondani.

Üdv ! Nekem is volt egy ilyen tornyom  pont az Akai HX A3 a deckel ,szép volt és több volt a szolgáltatás mint  a HX2 esen .Viszont úgy emlékszem hogy  a HX2 es hangja sokkal szebb volt (a havernak volt ilyen összeállításban).Sehogy nem bírtam rávenni hogy adja  el nekem ,vagy cseréljünk.Majd később egy ismerősnél hallotam egy egyszerű kis  angol  végfokot(pedig olyan csúnya volt)+preludium b31. Hát akkor határoztam el hogy akármilyen " jól szól" a vidi (már az akkori időben) akkor is kicserélem . Nem volt nehéz túladni rajta ,pont a kinézete ami sokakat megragadott. Abból a szempontból sem szerettem igazán hogy bármilyen (akkori szokásos)hangfalat ki lehetett nyírni vele ha valaki odatekerte neki a hangerőt.Nekem DCR 3090 et hajtott abban mindig elszált a magas + szétégett a huzalpoti(igaz akkor iskolai bulit tartottunk,és bírta az erősítő csak a hangfalak nem ) . Egy dolog ami negatívum volt hogy a rádió és erősítő power  gombjáról lekopott a festék.Az akaikon pedig sziklaszilárdan áll a festék még ma is .

veroka képe

Igazad van Shalafi, de sajnos az emelés nem megoldható a túloldalon. Ezért a dobozok kb 2 fokkal hátrafelé dőlnek, elöl magassabb "lábakon" állnak mint hátul. Így a hallgatási pozícióra vannak fókuszálva, úgy-ahogy.

 

veroka képe

Mellékelek egy igen gyenge képet (forrás:oldradio.tesla.hu, Gömör Géza oldala) amely egy orosz újságból származik, és a Videoton utolsó tornyait mutatja. Ezen látható a tornyok felépítése, az ajánlott VT Dual CD 20 és a két kazettás Akai HXA-301W deck társaságában. Én úgy tudom, hogy a CD játszóval kiegészített változat toronyként nem került forgalomba, a CD külön volt kapható.

Kékedi Levente képe

Nocsak, úgy tűnik, az argentínok lopják a képedet Verok. :D Egy argentín rádió posztolta. :D

 

Kékedi Levente képe

Hogy lehet ide képet feltölteni?? :O

veroka képe

A hozzászólás alatt van a link:

 

Kép feltöltése!

A web és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <img> <b><i><br><p>
A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
Inline assets are allowed

 

Ha külön képet akarsz feltölteni, akkor jobb oldalt van a barna sávban a menü:

Küldj be:

KÉPET
BLOGOT
HIRDETÉST
FÓRUM TÉMÁT

veroka képe

Váljék egészségükre :)

Kékedi Levente képe

Mindegy, igazából nem a kép a fontos. A napokban nézelődtem a fb-on amikor véletlenül megláttam egy argentín rádió posztját a fenti videoton tornyos képeddel. Először gondolkodtam kicsit, hogy honnan ilyen ismerős nekem, aztán rájöttem, hogy a tiéd. Valami szöveget is írtak hozzá, de azt sajnos nem értem. :)

Dr Dee képe

Linket tudnál küldeni róla? Megköszönêm

veroka képe

Én megtaláltam a Pinteresten is.

 

https://www.pinterest.com/pin/287667494925143793/

Videoton


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat