Philips N 7150 orsós magnó


Forrás: 
saját
Philips N 7150 orsós magnó

Philips N 7150 orsós magnó 1980-ból. Három motoros, háromsebességes, háromfejes. Ez már szakított a Philips formatervezési hagyományaival, és a japán designt követte. Voltak neki nagyobb testvérei is, de szerintem így is csúcs készüléknek tekinthető. Mindenesetre én meg vagyok vele elégedve.

oldtimer képe

A lényeg a szöveg utolsó 5 szavában van.

 

Próbáltam bontott képet keresni a weben, de aztán feladtam, mert vagy kicsi volt, vagy más típus.

Remélhetően ennél már feladtak azzal a számomra megmagyarázhatatlan elgondolással, hogy bár 3 motoros, de a 2 plusz motor kettő kicsike motor ami gumiáttétellel hajtja a csévélő tárcsákat.

 

Az N4xxx sorozat tetszett ugyan, de emiatt nem vettem meg pl. a 4414-est sem.

 

üdv.: oldtimer

Bobi képe

Az előző széria vitatható külleme, a sötétszürke műanyag után ez nekem élmény, meg hát a finom kis mechanika, a logikai vezérlés is. Ami a hajtást illeti, az orsózó tengelyeknél kis méretű, direkthajtású motorok vannak benne, meg egy gumi ékszíjas, ami a szalaghúzó tengelyt hajtja a lendkerék áttételével. Ebben még az eredeti szíj van, így a pörgetés megy rendesen, de a hangtengely hajtása kicsit gyengélkedik, és a szalag vége felé már lassul hallhatóan a sebesség.... Ékszíj csere lesz ebből.

Amúgy még ami érdekes, a gumigörgő: az ugyanis kibújik hátulról a bekapcsoláskor, és mint a videómagnókban a szalagvezető baba, mintegy alábújik a szalagnak, előre tolódik. Látható itt is a fotón, hogy kikapcsolt állapotban nincs a helyén.

És ki kell javítanom magam: ezt a görgő ki-bemenetelt egy negyedik motor hajtja!

Ez valami Philips újítás lehetett? Javítsatok ki, ha rosszul tudom.

 

Üdv. Bobi

oldtimer képe

Szóval amint látom a Philips szereti az egyedi dolgokat.

Ami nem lenne baj, hogyha mindig jól működik. (működne)

Van olyan akinek pl. nem tetszett a Philips V.H.S. szalagbefűzése.

Emlékszem engem hogy meglepett a legelső ilyen készülék a szétszedéskor.

 

Kiegészítve az „eredeti” (2020, július 2 - 22:39) hozzászólásom. Már nem sajálom, hogy a Philips kimaradt az életemből. Sőt kicsit még örülök is.

Nem az én világom ;)

 

üdv.: oldtimer

Kalmopirin képe

Nem mondom, csinos! :)

Nekem tetszik.

Ámbár én is inkább a napkelet felől jött készülékek kedvelője vagyok.

Igaz, a F.Á.K. is kelet felé van, és ott is van pár dizájnos cucc, de azért ez mégiscsak PHILIPS!

 

--

Kalmopirin

Bobi képe

Bizony, ebben már a japán design követése látható. Amúgy tényleg jól szól, de azért már spóroltak az anyaggal, vékony kis burkolat, könnyű, a külleméhez képest. De ahogy írták is egy angol nyelvű oldalon, nincs is szükség itt masszív dobozra, mert a belső is könnyű alkatrészekből épült, a direkthajtás és a logikai vezérlés miatt már nincsenek benne nehéz fém alkatrészek.

Amúgy az első Philips VHS videók igen jók voltak, sok megoldást átemeltek az általuk fejlesztett Video 2000 rendszerből. Pl. öntvényalapú mechanika, valós idejű szalaghosszmérő, stb.

 

Üdv  Bobi

Philips


Philips 1976-
1970-1979
Philips videó
Találat: 2