Philips AG9016 sztereo csöves hangerősítő


Forrás: 
saját tulajdon
Philips AG9016 sztereo csöves hangerősítő

Philips AG9016 sztereo csöves hangerősítő
A hatvanas évek tömegterméke, a nyugati audio kultúra egyik alapköve. A megjelenésekor (1963?) 200DM volt az ára. Nem egy audiofil nagyágyú, de kellemes hangú kis készülék, napjaink kínai tucattermékeit lealázza. 2*2 Watt, ami első hallásra viccesnek tűnik, de ez a kis készülék a korabeli hangdobozaival hallgatható muzsikával képes megtölteni egy átlagos szobát. Műszakilag single-ended EL95 csőre épülő végfok, szerény kimenőtrafóval, magnó, rádió, kristályhangszedő bementtel.
Holland gyártmány.

:)

oldtimer képe

Szerintem baba :)

Hát, ha még a hangja is az!

 

üdv.: oldtimer

Igen baba a hangja is,jelenleg van nálam is egy gyári példány belőle a /00 sorozatból :)

oldtimer képe

Azt olvasom, hogy „2*2 Watt, ami első hallásra viccesnek tűnik”

Szerintem megfelelő hangdobozokkal jó szólhat, és épp megfelelő.

 

Sosem feljetem el azt, mikor a V..... piactéren, éppen kérdeztem volna valamit az egyik Hangdoboz aukciónál, ámde azt olvastam, hogy az eladójuk ezt írja:

 

Akkorát szólt, hogy majdnem leesett rólam a ruha

 

No, már lapoztam is tovább onnét, ugyanis aki a Wattokkal méri a hangdobozát, hogy az „milyen” attól már nem is kérdezek semmit.

 

Olyan mintha egy autóról kérdezne valaki az eladótól, hogy mondjon róla valamit és az csak azt mondaná: 220 km/óra a végsebesség, és 195 lóerős.

 

üdv.: oldtimer

Igen ez pontosan így van.Érzékeny dobozzal bőven elegendő minőségi zene hallgatáshoz egy szobában.Amikor ez megjelent,gyakorlatilag allig volt sztereó műsorszórás a maga korában.Youtubon több videó is fenn róla,pl 30 centis szélessávú hátlap és oldal nélküli fal az igazán nyerő hozzá 5-10w teljesítménnyel.Tegyük hozzá az 5 ohm kimenő nem egyszerű kérdés.4 ohm kicsit kevés,6 meg kicsit sok,ez hangjában is érezhető.

oldtimer képe

...annakidején rengetegen utánépítettük a Quad 405 végerősítőt, ami ugye 2x100W

Ám sokaknál nem ez volt a fő szempont és az eredetileg ±50V -os tápfeszültség helyett levitték ±30V -ra a tápot, amikor is kisebb teljesítményt ad le az erősítő.

Most is szól és milyen hangerőálláson? 1,5-öt mutat és van amikor ez is sok. Mondjuk ez olyan hangerőt ad, hogy ha mellette valaki beszél azt simán érteni. 10-es osztás körül van a legnagyobb hangerő.

Szerintem még amikor készült, akkor sem lett ide felcsavarva a hangerő.

 

üdv.: oldtimer

oldtimer képe

Igazán izgalmas lett volna pár kép a belsejéről. :)

 

üdv.: oldtimer

Philips


Philips 1976-
1970-1979
Philips videó
Találat: 2