Philips Video 2000 felvevő és lejátszó


Forrás: 
saját
Philips Video 2000 felvevő és lejátszó

Philips Video 2000 készülék, típusa: VR 2414. Tyúkólból mentve, három kazetta is járt hozzá. Utólag is köszönet a tyúkoknak a gondos állagmegóvásért!

 

Bobi képe

Kaptam hozzá három kazettát is. az egyiken semmi értékelhető. a másodikon A végtelen történet magyar tv-ből felvéve, az első öt perc kivételével élvezhető minőségben. A harmadik kazettán házi felvétel, egy családi találkozó látható Németországban, magyar család tagjai az 1980-as évek végén. Ez azért érdekes, mert tudtommal nem volt ehhez a Video 2000 rendszerhez kamera, vagy rosszul tudom? Vagy felvették egy másik rendszerű kamerával, és átmásolták egy ilyen készülékkel?

Aki többet tud erről a rendszerről, szívesen várom a tájékoztatást.

Bobi

Úgy tűnik, hogy gyártottak kamerát.

 

http://www.freetimeweb.nl/home/electro/video/camera/vk4000.html

Bobi képe

Nagyon köszönöm, hogy közzétetted ezt a képet. Senki eddig nem volt hajlandó megmondani nekem, hogy készült-e a Video 2000 rendszerhez kamera. Nem is nagyon ismerték/ismerik Magyarországon ezt a rendszert.

Ami még érdekes lehet, az a csatlakozókábelek kérdése. Ugyanis akkoriban gyártottak többen ilyen küllemű kamerát, a Sony pl. a saját Betacam rendszeréhez, európai gyártók pl. Nordmende VHS magnókhoz. Ha a kábel valahogy kompatibilis (ami ebben az időben még nem biztos, mert ahány gyártó, annyi szabvány: lásd a mobiltelefonoknál a legutóbbi időkig minden gyártó saját adapterét, saját fülhallgatóját tudtad csatlakoztatni), szóval erről ha valakinek lesz tapasztalata, azt szerintem  mindenki szívesen venné.

Én is igyekszem az ügyben rövidesen jelentkezni. Van Video 2000 videomagnóm, megnézem a bemenetét, és megnézem a Sony kamerának és a Nordmenede kamerának a kimeneti csatlakozóját. Nincsenek nagy reményeim egyébként, de azért kíváncsi vagyok.

 

És még egyszer köszönet krol-nak a feltöltésért.

 

Üdvözlettel,

Bobi

Dr Dee képe

Üdvözlöm!!

 

Gratulálok hozzá.Igazán szép darab. Takán meg is lehetne találni a "családi" felvételeken szereplőket?!

Szerintem gyártottak ebben a rendszerben házi kamerát hozzá!

Tisztelettel:Dr Dee

Bobi képe

Köszönöm! Tényleg meglepően jó állapotban van, belül és kívül is. Még kazetta is akad hozzá használtan, ezért a tervem, hogy rendszeresebb használatba veszem. De ez tényleg érdekes, amit írt, az ehhez a rendszerhez gyártott kameráról szívesen vennék még valami bővebb infót.

Üdvözlettel,

 

Bobi

Philips


Philips 1976-
1970-1979
Video


ITT videó
1980-1989
Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Sony videó kamera
Ismeretlen évjárat
Videokazetta
1990-1999
Videokazetták 3
Ismeretlen évjárat
Videoteknika
1970-1979
Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat