Philips sztereó orsós csöves magnó


Kalmopirin képe

Műanyag, és mégsem látszik rajta az idő múlása. Nem egy olyan PC házat láttam ami igen csúnyán besárgult, és a pillanatforrasztó pákám is bár világosszürke volt, de mára sárga lett.

Mi lehet a magnó titka?

 

Kalmopirin

Bobi képe

Az egyik titka szerintem az, hogy jó minőségű anyagokat használt a Philips. Sokan szidják a Philips készülékeit az elmáló ékszíjak miatt, de úgy látom, a cuccaikat azért rendesen összerakták. A másik ok, hogy az idős úr, akitől vettem 10 éve, alaposan felújította, így ma is tökéletesen működik. Az öregúr nemcsak belsőleg hozta rendbe, de ért(ett) a restauráláshoz is, külsőleg is tudott valamit varázsolni rajta. Mutatta a gyűjteményét, ő kizárólag csöves rádiókat gyűjtött, kívül-belül felújította őket, úgy néztek ki, mintha most hozták volna ki a gyárból. Nem tudom  mi lett e jeles soproni gyűjtővel, mostanában nem merem megkeresni....

Üdv. Bobi

oldtimer képe

Tény, hogy szép a magnó!

Engem is gondolkodóba ejtett a műanyag. Viszont gyanítom, hogy az anyagminőségnek ára van! Pontosabban a magnó árába anno belekalkulálták a minőségi anyagokat is, és talán még nem volt annyira szériában gyártott cucc!

 

Egy olcsó forrasztópáka háza nem annyira igényes, ahogy a PC Ház eleje sem.

 

üdv.: oldtimer

Bobi képe

Köszönöm  a hozzászólásodat.

Hát igen, akkoriban nem volt olcsó készülék: 630 DM. 1962-64 között gyártották. Mondjuk akkoriban nem volt még sok sztereó készülék a piacon. Állítólag a magyar BRG M4 Koncertnek is tervezték egy sztereó változatát ekkoriban. Nagy dobás lett volna, de ebből se lett semmi, mint annyi mindenből sem. Ha valaki tud róla több infót, kérem, ossza meg itt.

Üdv. bobi

Philips


Philips 1976-
1970-1979
Philips videó
Találat: 2