Philips gyűjtemény


Forrás: 
Saját fotó
Philips gyűjtemény

Lefényképeztem most egyben a Philips berendezésekből álló kis gyűjteményemet.

Eddig még igy sosem voltak együtt .Sajnos korabeli hangfalam még nincs a szetthez ,de ami késik nem múlik .A kis riporter  magnóval és a Kh -u rádióval mint műsorforrás és erősítő kezdtem el zenét hallgatni még 1979-80 körűl később ezekhez csatlakozott egy sztereó levehető hangfalas piros műanyag dobozú  TESLA lemezjátszó és egy monó Panasonic rádiós magnó Tektronics fejhallgatóval.A jellemzően  hallgatott zenék: Rainbow,Deep Purple,Status Quo,Kraftwerk,AC/DC stb.A korabeli idők nagy zenéi

Remélem a Philips-ek  fényképével sok örömöt okozok .

zolimobydick képe

Amit tudok ajánlani az a Philips 22rh453 kétutas dobozai, 1976os! Én nem rég vettem egy párat. Nem ismertem, csak azért vettem meg, mert nagyon olcsón jutottam hozzá és tetszett a küllemük, de nem vártam tőle sokat.

Otthon bekötöttem és elindítottam a "Led Zeppelin - Whole Lotta Love" számát, csak lestem. Teljesen lenyűgözött a hangja. Remek kis dobozok, több sokkal drágább, nevesebb dobozzal össze lett hallgatva és nem maradt szégyenben. Sajnos kicsit leharcoltak külsőleg de épp most újítom fel őket. Én a 70es, 80as évek rockzenéit, jazz-t, ill. komolyzenét hallgatok rajtuk.

 

http://vintage-audio-laser.com/photofo/hornman/philips-06.jpg

http://www.mfbfreaks.nl/folders/1976/2/imagepages/image24.html

 

Ha esetleg találsz eladót ne habozz, vagy szólj nekem!

rákos zsolt képe

ahimotu Köszi, hogy írtál linket a hangfalakról,de ha nem találok 1-2 éven belűl ilyeneket( olcsóbban mint 80 euró!Olaszban kapni ) akkor

csinálnom kell majd az erősítőhöz ilyen falakat old megjelenésű kivitelben asztalossal és lefényezve stb Hogy mit teszek bele az még a jövő zenéje de van alukeret a hangszoró és a fa között amit külön bele kell szerkeszteni : ,de kapható(a P. ker-ben elox. dekor alu ) és fekete hangszoró selyem is !Épp most néztem meg:dóm van benne! 3Khz-es váltással,de én inkább papírt teszek bele ezek  kaphatóak szerencsére manapság itt-ott , meg 16-20 cm es papír mélyek is amik már bírják a 40 W-ot is.Itt a Retronom-on is vannak hangszorók hírdetve csak épp mostanában 6 csatornás keverőt építek,mint írtam nemrég másutt:Ezzel a  szalagos magnóval akarok élő Rock zenét felvenni -> mikrofon ügyben és az most  lefoglal anyagilag is .Ha nem probléma neked ,akkor lefotózhatnád nekem ezeket a dobozokat és írjál méreteket is!( a linken az is látható 380X295?X210 de a?jelnél nem tudtam pontosan leolvasni ) Az Emilem:   ahimotu@gmail.com

zolimobydick képe

Most folyik a felújítás, ha kész lesz küldök képet róluk! Sajnos kicsit viseltes volt, egy lomis hozta be az országba és kicsit megsínylette a szállítást. De egy asztalos barátom segített az egyik nagyobb sérülést kijavítani, így most maradt nekem csiszolás, gittelés és a festés!

rákos zsolt képe

ahimotu OK! majd küldj fotót,ha készen lesz!Sok jó zene hallgatást kivánok rajta!De van egy jó tippem: szerezd meg hozzá a készletbe  tartozó Philips erősítőt:22AH 590 típussal(vagy a környékit) ami még alu előlapos volt,és nagyon jó hangja van, nemrég hallgattam egy ilyet Alisa Orange hangfalakkal, eszméletlen volt!A pontos típusát még megkérdezem .

Deep Purple - Burn->nézd meg a Yo...n a California jam jüket 1974-ből ! minden hónapban megnézem, mert lenyűgöző amit ott művelnek azt nemigen látni manpság csak a taknyozást: X-el meg a Megákkal!

zolimobydick képe

Elküdtem a képeket!

Leírná nekem, hogy pontosam milyen típusú készülékek szerepelnek a képen ?

rákos zsolt képe

ahimotu Az orsós magnó N4500 ezt most vettem nemrégen,de  kb 2 év után eladó lehet !A Kazettás magnó:N 2405 működik,lejátszik ,de még át kell nézzem ez karácsony elött történik meg.

A táska lemezjátszó: 604 -es tipus sztereó és tű is van benne,valamint  forog is !de még  kell vele foglalkozni :átnézés és gumi lemez alátétre vár még +a korabeli hangfalai nincsenek meg, 220V-os és elemes is .Hírdetem!

Rádiós erősítő :742 -es tipus 2x20W-os működik,de a rádiója most monóban szól még( biztos nem kapcsolja be a MPX sztereó dekódert az elötte lévő TDA IC)  Bd 240/241-es tranyós végfok,de modern TDA IC-s belül 3 db és  hangoló potis :Hírdetem !

A fényképen látható Kh-u  rádió és a riporter magnó(EL3302) nem eladó,mert családi darabok !

dollerakos képe

További két Philips... Tökéletesen működnek, soha nem is volt velük semmi baj... A receiver sosem mászott még le egy állomásról sem, pedig mindennapi használatban van és jó régi... A magnót nem sokat használtuk. A magnó amúgy sztereó, csak megtévesztő, hogy csak egy csatorna-összegző műszere van. (Kár...)

 

http://www.retronom.hu/files/dollerakos/Philips_793.jpg

http://www.retronom.hu/files/dollerakos/Philips_N4414.jpg

rákos zsolt képe

ahimotuEzek nagyon szép berendezések!Örülök,hogy neked is vannak ilyenek otthon.Bár a lespórolt 1 db VU mérőt nem értem, akkor biztos divat lehetett ez!

Lehet,hogy akkoriban  a Philips -nél volt ilyen vonulat(Az akkori igazgató nem bírta stb),sajnos régi Philips prospektusom nincs,csak Grundig-ok, azokon minden ok-nak látszik!

A  Japánok is okkosabbak voltak: szép VU mérőket tettek rá a berendezéseikre nem spóroltak a Design-al!Itt egyébként lehetett egy Design harc közöttük amiről már nem tudunk semmit->Az ezüst előlapos korszak szép készűlékei:

Akai,a Pioneer kék korszak-ja,Sanyo,de a Philips-nek is volt szép és jó, ezüst előlapos korszaka.Azután jött  a fekete korszak(ezekkel vannak tele ma is az X-Y hírdetési oldalak)kb rondák  ,közte volt azért  egy szines korszak  is talán 1-2 évig pl:Aiwa-nál,de ennek a kitárgyalása nem az én asztalom,szerencsére  itt vannak szakavatottabb emberek is!

Philips


Philips 1976-
1970-1979
Philips videó
Találat: 2
gyűjtemény


BRG gyűjtemény
Találat: 2
Jegy gyűjtemény
Ismeretlen évjárat
Szódás üveg gyűjtemény
Ismeretlen évjárat