Philips CD 204


Forrás: 
Saját tulajdon
Philips CD 204

Amikor még adtak a minőségre, súly nem számított.. (7,5 kg.) Belgiumban gyártották, a fénykorban..

Szerbusz!
Nagyon szép készülék!
A futómű kiváló, a hangja úgyszintén.
Jó súlyos darab, és igen a hőskorból származik.
Sok kellemes zenei élményt kívánok hozzá. és vigyázz rá, jah és véletlenül se engedd, hogy valaki is "tuningoljon" rajta, ez így jó ahogy van!
Atesz

Sziasztok!

Amikor megláttam ennek a készüléknek a belsejét és sassiját, ami teljesen full aluminium öntvény,a futómű gumibakokra felfüggesztését,szóval az egészet.Megkérdeztem magamtól:Hává  pi.... jutottunk?!

A hangját annyira nem állt módomban meghallgatni, de állítólag nagyon analógos, 16 bites konverterrel szerelték,és Hollandiában teljesen más néven fogalmazták anno.

Ennyit tudok róla.

Jah! a futóműért 80-at kérnek legalább,tulajdonosa szerint.

Üdv:Imi

teslaeltos képe

A Philips és a Tesla kooperációjában csehszlovákiában is gyártották a videómagnók mellett.

Anno 1985-86 ban a kinti ára 10000 Kčs volt!!!tesla mc900.jpg

Haveromnak megvan a  mai napig, és gyilkolja rendesen, de hálás kis ketyere...

Aztán később MC901 típusszámon:

tesla mc901.jpg

Nem is gondoltam volna, hogy Tesláék is gyártották a CD 204-et... :)

Az eredeti mindenesetre szép hangú darab, pár más készülékkel sikerült összehallgatnom, nálam mindig ez jött ki nyertesnek. Pedig nem csak nagyáruházas szuperházimoziDVDmindentlejátszócsodacsili-vili voltak a tesztalanyok.. Még saját testvérkéjét, egy szintén nem mai darab CD-604-et is "megvert". (Ha lesz időm, arról is teszek fel képet.) A még fiatalabb 814-nél is jobb szerintem.  A 204 mechanika egy gyönyörű darab, tisztes iparosmunka.  És "tuningbajnokokat" nem engedek a közelébe.. :)) Egyébbként is: Van Orion és Vidi dobozpárom is, azokba sem piszkálok bele. Nem mintha nem lenne elég bajuk, de ha elkezdeném variálni a hangszórókat, keresztváltókat az egyrészt iszonyú időigényes munka, bizonytalan eredménnyel. Másrészt a "termék" olyan lenne mint a Kossuth Lajos bicskája...   " .. még dédapám kapta Kossuth-tól, igaz, hogy öregapám kicserélte a pengéjét mert elkopott, apám meg kicserélte a nyelét mert elrepedt, de ez azért eredeti bicska...." Szóval véleményem szerint ha helyreállítunk egy bármilyen készüléket, akkor az eredeti gyári állapotot állítsuk vissza, mert akkor lesz az, ami. Bármilyen jó vagy rossz is. Ha belepiszkálunk, akkor az már nem hiteles "retronóm" hanem átépítés, tuning, módosítás, belepiszkálás, hamisítás... Kinek mi tetszik....

Tesláék nem gyártották a CD204-et, hanem csak összeszerelték a lejátszókat, amelyek az alkatrészekkel együtt érkeztek külföldről.

 

Egy Tesla MC 902 boldog tulajdonosa vagyok, ami egy Philips CD460, csak a futőműve nem a későbbi CDM-4/25, hanem a régebbi (és szvsz. jobb) CDM-2/29. Volt még a Tesla MC 911, ami ugyanúgy a CD460 dobozába került, CDM-4/25 futómű volt benne, viszont csehszlovák alkatrészekből épült (kivéve a Philips CD-jel feldolgozó IC-ket és talán a mikrovezérlőt), csehszlovák tervezésű és gyártású NYÁK-ra. Egyesek szerint jobban szól, mint a 902, de még A/B-ben nem tudtam összehallgatni őket.

 

Általában ezek a lejátszók nagyon jól moddolható darabok. Ugyan az előttem szólók megpróbáltak meggyőzni, hogy ezt ne tedd, én megpróbállak meggyőzni, hogy hozzáértéssel sokkal többet ki lehet hozni belőlük, mint azt Philipsék tették a gyárban. Sőt, felajánlom, hogy hallgasd meg a lejátszómat, mert addig nincs értelme a levegőbe fecsegnem.

teslaeltos képe

Mert ezek az infók nem szoktak publikusak lenni.

De az lehet hogy a prés, fröccs, tampon nyomó szerszámokat átadták a Tesla vmelyik gyárának és az legyártotta a Philips részére is az alkatrészeket.

Volt hogy anno a Videoton is legyártott bizonyos dolgokat ún. vámszabadon mert azok az itthoni kereskedelmi rendszerbe be sem kerültek így vámot sem fizettek utána.... mert csak a gyártást, összeszerelést végezték itthon.

 

Mindenesetre jó kis strapabíró készülékek!!

Nem írtam, hogy biztosan tudom, csak abból mertem következtetni, hogy a 87-es MC902-met (Philips CD460) már párszor szedtem szét és egy gramm Tesla alkatrész nincs benne.

Ezen kívül a NYÁK sem tipikus Tesla (nem úgy, mint az MC911-ben), hanem olyan, mint a kor többi Philips lejátszójában. A későbbi MC911-ben a Tesla nem használt SMD alkatrészeket, míg a 902-ben vannak. Az MC900 és 901 lejátszókon pedig ott a Philips-féle jelölésük is (CD204 illetve CD350) és a 901 esetében a Philips márkanév is! Végül de nem utolsósorban megfordult már a kezeim között pár Philips és Tesla CD lejátszó, láttam őket kívülről-belülről.

Ezek a tények mind arra engedtek következtetni, hogy az MC900, 901 és 902 lejátszók max. Litovelben összeszerelt Philips gyártmányok voltak, ha esetleg nem készen érkeztek ide (a 900 és 901-nél elképzelhetőnek tartom).

Holnap megyek egy MC900-ért Hradec Královéba, és majd ha hazaértem, összeszámolom neked, hány Tesla alkatrészt találtam benne, jó? ;-)

János123 képe

Találtam egyet a V-án.

Philips


Philips 1976-
1970-1979
Philips videó
Találat: 2
204