Philips 1976-


Forrás: 
saját fotó
Philips 1976-

Itt látható egy- mostanában összejött  -Philips és más gyűjtés.

Philips N 2407 fekvő kazettás magnó amelyet még rendbe kell rakjak gumigörgő szíjak és egyéb munkálatok a tisztításával és a toló potikkal már készen vagyok A magnó korrekciója a normál és krómos kazette lejátszását is lehetővé teszi valamint DNL =zajcsökkentőt is be lehet iktatni a felvételi láncba ! Tartalmaz 10W-os de már  szilicium tranyós! végfokot 10% max torzítással .A normál kazettával 60 Hz - 8 Khz környékén visz át,krómos kazival már ez 10-11 Khz fölé is mehet .Valamint az  N 4500 szalagos magnó és a 22RH 412 4ohm /10W-os hangfalpár a nemrég mélyszélezett  Minimax okkal a tetejükön.

Alpage AL 110 Deck- amely nekem  külön személyes gyönyör a teráról -mivel belül nincs benne műanyag alkatrész és egy műkincs, ráadásúl  távirányítható is vezetékkel :spec DIN dugóval !

Samsung DVD- 6 fejes VHS combó :SV DVD 1E EISA díjas ! (a mostani lomtalanításomból ).

És egy Sony 5.1 es házimozi cucc(Atesz jóvoltából ): STR DB 940 QS amely épp javítás alatt áll most.Mivel nemsokára a tervezett 5.1-es házimozim része lenne abban az esetben ,ha már működne és jól szólnak a végfokjai !!!Ellenkező esetben csak a végfokok működnének benne .A Sanken darlington tranyós végfokok előtt (és a NEC preamp )előtt audió DAC ok vannak,hogy ezek mennyiben segítik a jó hangzást az nemsokára kiderül, ellenkező esetben a manapság divatos( és legalább már a FLAC hangot is  tudó )5.1-7.1 audió hangkártyás- kis fekete dobozos- vinyós  Média Player segitségét vetem be .Az említett fekete dobozos Media Player egy univerzális eszköz : mivel -most csak a hang felvételére koncentrálva -nem kell már sem szalagos sem DAT sem MD sem más kazettás és méregdrága berendezés,így  vele rögtön megspórolhatunk  összesen kb  300 eft-ot !Abban az esetben, ha a digitalizáló cuccunk(asztali sztg. ill. laptop, de külső USB-s stb hangkártyával ) nincs közvetlenűl a toronynál, nincs baj,mivel RJ 45 csatis hálózatos eszköz! Így az épp alkalmazott  CAT 6-7-8 stb kábelen ill. esetleg WIFI-n áttolhatjuk rá a már bedigitzett zenénket ill. más formátumokat mint: film, kép stb  !->MKV-s filmek stb..,Így a TV -nk  LCD-nk  stb mellett elhelyezett jó minőségű 5.1-7.1- es rendszerünk-erősítőnk  már lejátsza a Media Player segitségével- főleg ha a mostanában modernnek számító  FLAC formátumban rögzítettünk-, nem síma hagyományos WAV ban !

Ha valakinek csak 5.1-es erősítője(aminek van külön audió 5 csat -s bemenete !) van csak, nem baj,  mivel van neki már(gondolom én !) 1 jó minőségű szeteró erősítője is otthon .Így a 7.1 kijön. A .1  a subwofert takarja ami van vagy nincs neki ?, de ez már házimozi téma,ami speciel  nem illik ide!

panblue képe

Szia!

Amit írtál az semmilyen összefüggésben nincs 5.1 és 7.1 viszonylatban.

A 7.1 azt jelenti hogy +2 db háttérsugárzó csatlakoztatható,így a 2 hátsó surround fal helyett 4db üzemel,ezek kapják meg a leosztott jelet.

Nekem 7.1-em van de nem használok 4 háttérsugárzót csak 2-t,nagyobb szobában talán indokolnak tartanám a +2-t.

panblue

rákos zsolt képe

ahimotu Biztosan félreérteted !

Azt írtam: vannak olyan házimozi erősítők amelyeknek van külön 5+1 db analóg bemenete:5.1CH INPUT- mint ami az én * Sony STR DB 940QS hátulján található !A vásárolandó fekete doboz->Media Player stb  meg dekódolja az 5.1 és talán már a 7.1 es hangot a filmből  !

Így annak nyílván van 7+1  meg esetleg több/más   kimenete !!!!!Ezt nem tudom ,mert még nem vettem meg !A tervezett vásárlás előtt, körbe szoktak nézni a piacon mit érdemes venni !!!!Nyilván nem vennék 7.1- es H&Kardon házimozi erősítőt 320 eft-ért, mint amit láttam egy barátomnál!!

Abban az esetben ha valakinek csak régi  5.1 ese van "csak" pl:*akkor nyílván hiányzik neki 2 db vég -erősítő ami kézenfekvően 1 db- alkalmasint egy jó minőségű -sztereó erősítő lehet !

A szubot( a .1 et) el lehet spórolni ha a Front hanfalak megfelelőek - nem kis vackok !!!!Én nem tudom,hogy az álatad leírt ötelet :a hangfal spórolás mennyire jó? A barátom 5X5 ös szobájában 7 db van ebből  2 db álló  Polk Audio-s 250 W- os Frontokkal, én ezt láttam

és ezt írtam ide le  fentebb !

A hangját hallottam és elég megyőző elhiheted!

Főleg a 140 cm es LCD -s Tv- n a HD koncertek :Adrea Bocelli ,Andre Rieu stb

Üdv:Zsolt

panblue képe

Szia!

Lehet...úgy értelmeztem hogy az 5.1 mellé ha van valakinek egy sztereoja akkor azzal együtt "kijön" a 7 csatorna (+1sub).

Én nem írtam semmilyen spórolásról,csaki azt írtam hogy nálam pl. a 22 nm-es szobában bőven elég 2 db háttérsugárzó,nincs stzükség 4re.

Ha lenne egy 40 nm-es nappalim oda már biztos vennék +2 hátteret :)))

És tudom hogy jó frontokkal nem kell +mélyláda (2000 óta házimozizok)  ...én viszont ezen nem spórolok,akár nagyteljesítményű oszlop falakat vagy akár közepes ill kis falakat használok frontnak azért a házimozi teljességéhez ott van a sub :)

Azt is ésszel választottam,a 22 nm-re nem vettem 30-as szóróval szereltet mert szintén indokolatlannak tartottam.Egy 20-as mélylel szerelt wharfedale pc8+ -t használok,teljes megelégedéssel.

panblue

rákos zsolt képe

ahimotu Szia ! Nincs itt baj csak lehet nem igazán jól írok le mindent .

A haverom a versenyszférában dolgozik 300-500 eft fizetéssel ez még nem derült ki számomra .Így megtehette ,hogy jó minőségű berendezéseket vett

magának .Azért nem tátottam a számat mivel most ügyködünk az Atesszal

egy kicsit jobb hang rendszeren mint amik  manapság kaphatóak .Így merült fel bennem az ötlet: csak DAC kell a végfokok elé .Sajnos sem SMD -t forrasztani sem PIC-et programozni nem tudok, így marad a fekete doboz vásárlása .Ami tartalmaz sok hang: Codec dolgot(letölthető új programokkal : NEO xx, Dolby Digital xx stb terméktámogatással !) és távirányítható is .Ezt az ötletelést írtam meg fentebb .Frontnak szoktak D'appolitó elrendezést is alkalmazni abban 2 db 16 cm es  mély és 1 db magas van és alkalmaznak 4 hangszórós centereket is !Amelyekben 2 db  13 cm -es közép mély sug van 1 db magas és 1 db szélessávú hangszóró amely szokott 16 cm es is lenni!!!van .A jó középhang -párbeszéd /dialóg visszaadása céljából, de tartalmaznia kell erős mélyeket is - 100W os tartományban(én ennek a középsugárzónak a tervét egy RT Évkönyvből vettem amelyet a Sipos Gyula írt annak idején ,de én a megvalósításuknál közép mélynek TVM es ARV -s 4 ohmos széleesávút választottam ezek sorba vannak kötve és  8 ohmos TVM-es selyem dómot -magasnak),mert ugye filmekben középről is lőhetnek vagy egyéb mélyebb hangú  tevékenység is lezajlódhat középről benük.Sajnos -ha át is költözöm a másik lakásba- idővel ,akkor sem engedhetek meg magamnak túl nagy hangerőt(5x, 7x 100W) a szomszéd miatt (ilyen hangerők inkább családi házakba valók vagy olyan társasba ahol a szomszédok nem akarnak vagy nem mernek szólni !).Természetesen hangszigetelést is alkalmazhatok, de útban lenne egy 1922-es cserépkályha amely átépítése nem kis összeg manapság !Az ablakok (amelyekben az üvegek  már rendesen zörögnek )már lecserélés szempontjából is más dolog: mivel  divtban van  manapság a hőszigetelés ügye és így indokolható ez a kiadás .Tehát van min elgondolkozni és megfontolni házimozi és erősebb Hi-Fi hangzás  ügyekben .A szoba egyébként 5X5 ös mint most az enyém .A manapság kapható drágább házimozi erősítőkben benne van a szoba akusztikáját bemérő rendszer és mikrofon- mint tartozék, de annak a hangrendszernek a full digitális volta miatti  alkalmazását egyenlőre elkerülném, ha lehet !

Üdv:Zsolt

Philips


Philips videó
Találat: 2
1976-