ITT videó


Forrás: 
ismerősé
ITT videó

ITT Digi control videómagnó

itt_02.jpg itt_03.jpg

Ez 1986-os modellévjárat. Technikailag megegyezik a Graetz  TR 4946-os modellel, lévén, hogy a gyárat az ITT vette meg. Egyébként az ITT mutatott be elsőként olyan videómagnót - még 1987-ben, ami kép a képben funkcióval rendelkezett. Ugyancsak az ITT volt az első, aki 86-ban olyan TV készüléket mutatott be, amely már 3 db (!!) scart - akkoriban még inkább euroconnectornak nevezett - csatlakozóval rendelkezett. Ekkoriban még az 1 db is viszonylag ritka volt.

Kalmopirin képe

Én ismerek is olyat akinek GRAETZ digitális HiFi Stereo VHS magnója volt.

Nagyon klassz dolgokat tudott a kép a képben funkción kívül is.

Például 9 részre osztotta a képernyőt és az állókép funkcióra váltva körbe-körbe rakta ki az állóképeket.

 

Csoda egy masina volt.

 

Máskülönben az ITT, Graetz, Fischer, VHS videómagnókban egyvalami közös volt. És ez a "közös vonás" megjelent némely Universum magnóban is.

 

Mi lehetett ez? Ki tudja?

 

-- Kalmopirin

Bobi képe

A Fisher az a Sanyo USA-ba gyártott készülékeinek márkaneve volt, eredetileg önálló amerikai brand,  amit a Sanyo megvett. A Sanyo meg az ITT kooperált VHS video ügyben, az ITT új tulajával, a Nokiával közösen fejlesztették ki az ASO képjavító elektronikát. Ezt az említett egyéb gyártók is megvették.

Üdv mindenkinek Bobi

Kalmopirin képe

Hát, ja! - Ahogy volt kollégám mondaná válaszként :)

Viszont én mást is mondok. Kollégáknak anno elvállaltam, hogy ha pl. gyűrte a V.H.S. magnójuk a szalagot, vagy nem tekerte vissza, akkor a SINI Kft.-ben vett alkatrészekkel megjavítottam.

Akkoriban volt, hogy egy Fischer PL200 és egy ITT "No, Kia?" hozzám került egyszerre. És amikor szétszedtem és egyiken sem volt a teteje rajta akkor rácsodálkoztam. És majdnem összecseréltem e tető az összeszereléskor.

Mi volt a közös bennük?

Mindkettőt a Sanyo gyártotta. Ez ott bukott le, hogy a két különnemű készüléket az infra távszabályzó házasította össze, ugyanis a kipróbált funkciók mind működtek!

 

Nem mondom megesett olyan, hogy egy Philips készülék távszabályzójának valmelyik gombja kapcsolt egy funkciót valami más készüléken, de több azonosság nem volt.

 

Viszont esetünkben elromlott a Fischer PL200 és a szülők vettek egy másik készüléket. Pontosabban a Fiukkal én vettem nekik egy Sanyo V.H.S.-t.

És láss csodát!

 

A Fischer PL200 távszabályzóval lehetett vezérelni a funkcióit az új Sanyo-nak. Így a szülőknek lett saját távszabályzó, ami egyszerűbb mint az eredeti.

 

--

Kalmopirin

Bobi képe

Akkor én még visszafogottan  fogalmaztam. Tény, hogy a japánok nem csináltak abból gondot, hogy a konkurrenciának gyártsanak. A Sony is, amikor nagy nehezen ráállt a VHS-re, nem volt egy darabig gyártósora, úgyhogy rendelt a Hitachi cégtől egy nagy szériát, az meg le is gyártotta neki Sony emblémával. A fényképezőgépeknél dettó. A kevésbé ismert Cosina cég gyártotta nemcsak a Vivitar amrikai brand gépeit, hanem az olyan japán nagyágyúknak az alapabb gépeit, mint Canon, Nikon. Dehát végül is normális gondolkodás ez: mindegy, ki veszi meg, mert nagyker áron nem oszt, nem szoroz, a bevétel ugyanannyi, akár Elektroimpex Kereskedelmi Vállalatnak hívják, akár Sony Corporationnak a megrendelőt.

Kalmopirin képe

Két dolog van. Az egyik a vásárló a másik a forgalmazó "nézőpontja". A vásárlót a minőség érdekli a forgalmazót meg a bevétel. Megjegyezném, szerintem biztos egyszerűbb, és lehet olcsóbb is, ha vesznek valamit és saját termékként árulják.

Az átlag vevőt meg nem igazán érdekli mi van ráírva: Sony, Sanyo, Hitachi...

--

Kalmopirin

veroka képe

A Cosina egy nagyon is jól ismert márka volt a hatvanas években, a gyökerei még a  második világháború utáni ujjáépítésig nyúlnak vissza mint NiKoh corporation. Jelenleg is gyártanak nagy precizitású optikai alkatrészeket, lencséket mikroszkópokat, teodolitokat.

Az említett Nikon és Canon modellek (no meg a Vivitar és Chinon is) egyébként kiváló Seiko fémlamellás redőnyzárakat használnak.

AZ én ITT-NOKIA videómnak meg "tanítható" távirányítója volt, még a magyar Orion tv-t is lehetett vele kezelni.

AZ én ITT-NOKIA videómnak meg "tanítható" távirányítója volt, még a magyar Orion tv-t is lehetett vele kezelni.

oldtimer képe

Nekem sosem sikerült még kétszer ugyanazt a hozzászólást elküldeni.

Hogy kell???

 

Próbáltam gyors duplaklikkel, úgy sem. Ez netán valamilyen „böngészőspecifikus” dolog? Vagy Windows specialitás?

Netán egy TyamTyung okostelefon kell hozzá?

 

üdv.: oldtimer

ITT


videó


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Philips videó
Találat: 2
Sony videó kamera
Ismeretlen évjárat
Videokazetta
1990-1999
Videokazetták 3
Ismeretlen évjárat
Videoteknika
1970-1979
Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat