Videoton (telesound) DC-4004 60/90w


Forrás: 
Saját
Videoton (telesound) DC-4004 60/90w
orion hs-500 képe

szép grat

 

 

laci1969 képe

Köszönöm!

 

 

Laci

gti3per888 képe

Igazi mutatós darabok, nagyon jól néznek ki, végén még én is szerválok egyet magamnak. :-)

laci1969 képe

Örülök hogy nem csak nekem tetszik ez a széria:-).

Hát ,,,, nem lessz könnyű ilyet beszerezni:(.

 

Laci

márió1993 képe

nagyon király hangfalak! hasonlit a grundig hifi box 2500a-ra

Nekem is van iylen, barna és annak a cimkéjén 100/140 Watt szerepel.  Szépen szól, nagyon szeretem a hangját.

naemmekki képe

Valóban látványos dobozok ezek. Látszik, hogy a tulajdonosa az eredetiséget is igyekezett megőrizni.

Emlékeim szerint voltak olyan hangfalgyártmányok, amelyeknél a mélysugárzókat úgy duplázták meg, hogy csak az egyik működött aktívan, a másik csak "reflex" volt. Nem vagyok ebben biztos és igazán nem bántásképpen kérdezem, de nem  a DC-4004-esek voltak ezek? Nekem DC-4018-asaim vannak és abban mindegyik mély csatlakozik a hangváltóhoz és feltételezem a DC-4014-es is olyan lehet.

laci1969 képe

Szerintem nem lenne értelme,ha csak az egyik mélyet kötnék be (gondolj bele......a mély hangok teljesen elvesznének)!Immár 4db tulajdonosa vagyok :),és igen kellemesen szólnak egyszerre.Nekem is van 4018-as,de az előző tulaj sallositotta.....hát a hangja nagyon tré lett :(.BUÉK :)

naemmekki képe

Bevallom elgondolkodtam ezen a kifejezésen: "sallosította" :-)))) ...aztán leesett... :-))))) Az én DC-4018-asaim eredetiek (itt vannak a Retronómon feltéve) én is elégedett vagyok a hangjukkal és a teljesítményükkel is. Gondolom az átalakítás miatt a hangzás-minőség romlott kissé a DC-4018-as példányaidon. Nyilván a méretezés nem a kínai hangszórókra készült. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bizományikból, innen-onnan jutott hozzám egy-egy pár közepes méretű (20-24 literes), AKAI és Pioneer doboz néhány évvel ezelőtt és mivel a hangszóróik elég legyengült állapotban voltak, ezért bátorkodtam "emencésíteni" a dobozokat. A ma esti bulihoz kiválóan terhelhető, "megküldhető" hangdobozokká váltak az eredetiség teljes zárójelbe tételével együtt:)... de nem is az a lényeg ebben az esetben. Valószínű, hogy a dobozaid előző tulaja is arra gondolhatott, hogy ne a minőségre, hanem a hangerőre törekedjen.

Egyébként visszatérve a dupla mélynyomókra: azoknál a hangdobozoknál, ahol nincs bekötve mindkét mély, ott a másik hangszóró csak mint membrán funkcionál. Zárt a doboz, ugyanakkor mégse, hiszen az aktív hangszóró-membrán mozgására reagál a passzív membrán. Olvastam ilyen műszaki megoldásról még régebben és felmerült bennem, hogy talán valamelyik DC sorozat is ilyen alapelveket követett. Mégegyszer mondom nem ismerem a DC-4004-eseket, sohasem volt ilyenem.

BUÉK.

laci1969 képe

BUÉK! A 4018-asaim nem használom,mert nagyon nem jön be a hangja így:(.Hiába a teljesitmény ha a mély élvezhetetlen,pedig nem néz ki rosszul a sárga(kevlár szerü) "sall"-al :).Szerencsére nem nyúlt a dobozhoz az előző tulaj,így később gond nélkül visszaállitható az eredeti állapot.A 4004-es méretre egy az egyben ua. mint a 4018 :),tehát a hang minőség is hasonló,csak kissebb teljesitményű(4Ohmosak).Én egy pár Diadem-et alakitottam át a bulira(természetesen a dobozon egy csavar hely sem lett változtatva) 200watt 8Ohmosra,ami nagyon jól sikerült.Láttam a 4018-asod,nekem nagyon tetszik és nem kételkedem a jó hangzásában :).Visszatérve a dupla mélyekre,amelyikben csak az egyik mély van bekötve:Én erröl még nem hallottam eddig,de nem tudom elképzelni hogy jól szólhatott(ha létezett egyáltalán ilyen)! Üdv:Laci

Szia! Nekem 4001-es van és 4 ohmos. Úgy tudom, hogy ebből van 4 és 8 ohmos is. Nem tudod, hogy át lehet-e alakítani a 4 ohmost 8 ohmosra? Met EA6383-ra akarom kötni, az meg 8 ohmos. Előre is köszi a választ, üdv! Titán

Heló! Jók ezek a hangfalak nekem is van egy pár és nekem eddig beváltak egy telefunken electronic center 6001 hifi-ről szólnak és szép a hangjuk :D

Sziasztok!

Ki ilyen hangfalra vágyik annak a Szentkirályi utcában a helye!

19000 feketében a pár, és van egy pár barna is 15000 ért, nem azért olcsóbb mert rossz, avagy hibás, hanem mert fekete az mindig jobban megy.

+ van egy pár DD-2503 export vidi makulátlan állapotban, ez 28000 ért.

És aki nem látott még Hypermax ot az ugorjon le, megéri....

Jó tudom fázis hiba meg stb, de azért nem olcsó és már előjegyeztek rá tehát nem sokáig lesz lent, igazi nagyágyú....

Üdv Atesz

 

 

 

Üdv! Most is érvényes még, hogy lehet kapni ilyen hangfalat?                            Most regisztráltam és szeretnék beszerezni egy DC4004-est vagy 4014-est vagy 4018-ast!

 

 

 

Üdv! Most is érvényes még, hogy lehet kapni ilyen hangfalat?                            Most regisztráltam és szeretnék beszerezni egy DC4004-est vagy 4014-est vagy 4018-ast!

Üdv!

Nos ez egy majd egy éves hozzászólás volt, már nincsen ott egy sem szerintem, meg kell nézni, egy ilyen helyen mindig változik a kínálat.

Egyébként Toldy mesternek van hasonló avagy pont az amit keres.

A hirdetések között megtalálja az említett megbecsült fórumozó portékáit, bátran érdeklődjön nála.

Atesz

Igen  , pontosan ilyenem van  ; kitűnő állapotban

 

http://hangfalak.antero.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/15876091

 

 

András

 

toldymester@chello.hu

+36 70 245 1809

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat