Onkyo hifi deck


Forrás: 
saját
Onkyo hifi deck

Az Onkyo cég (Osaka) K 611 típusú kazettás deckje 1993-ból. Háromfejes, négymotoros (!) készülék. Egy motor a szervónak, kettő a szalagtovábbításnak, egy pedig a motoros kazettaajtónak. Ez utóbbi egy rafinált liftrendszer, amely egy fészekbe süllyeszti a kazettát a zárógomb, a lejátszás gomb vagy a kazetta felső peremének enyhe megnyomására. További jellemzők: dual capstan szalagtovábbító rendszer, Dolby B C, HX pro, frekvenciaátvitel: 20Hz - 19kHz (metál szalaggal), jel-zaj viszony: 80 dB (Dolby C-vel), nyávogás: 0,09 (DIN szerint). A szalag típusát és a kazetta hosszát automatikusan felismeri, de ez utóbbit kézzel is be lehet állítani, utána maga méri meg a lejátszott ill. a rendelkezésre álló időt. Mint minden ilyen magnónál, a három fejnek köszönhetően folyamatosan oda-viszza kapcsolhatunk a műsorforrás és a felvétel között. Még a méretei sem  utolsóak: 275 x 120 x 314 mm, tehát kb. a fele a normál deck méretnek. Ezek után úgy vélem, a TEAC és a Nakamichi mellett sem kell szégyenkeznie. Ez a saját példány kicsit kopottas külsejű, mert folyamatosan volt, van és lesz is használva.

Üdvözlettel, Bobi

IMG_20200308_175317_resized_20200308_055345600.jpg
Bobi képe

Tudom, hogy külsőre nem egy nagy durranás. De azért van rajta egy-két érdekesség. Például a kijelző a kazettaajtóba van építve (a fotón szemben, középen), így spóroltak helyet a tervezők, így lett kisebb a készülék a szokottnál. Alul a lenyitható kis ajtó mögött vannak a további kezelőszervek: számláló-nullázó, kazettaméret-beállító, auto/manual választó, felvétel-pillanatállj kapcsoló, Dolby B/C, MPX filter kapcsoló.

 

Kiegészítés: Levettem a fedelét, így láthatóvá vált a négy motor. A bal alsó nyitja-zárja a kazettafészket, a felette lévő hajtja a főtengelyt, a másik kettő pedig a gyors oda-visszacsévélésért felel.

 

Üdv. mindenkinek,

 

Bobi

oldtimer képe

Azért még pár plusz fotó jó lett volna.

Például nyitott kazettaajtóval, stb.

 

üdv.: oldtimer

Onkyo


hifi


"Old HIFI"
1950-1959
Hifi
Ismeretlen évjárat
Pioneer HiFi
Találat: 3