Orion Orilux televízió


Forrás: 
saját
Orion Orilux televízió

Frissen a szervízből. Ma hoztuk haza, csodálatos darab.

Nagyonszép. Nekünk is volt. Nagy kép jo hang , hangszinszabályzóval magas benyomva mély és szép képe volt.
De tizezerért mit csinált a szerelö, bearanyozta az egész dobozt?

Kiss Béla lászló képe

Itt arról van szó, hogy az a tevékenység, amit a szerelő végzett, ma már egy ilyen készülék esetében műszaki restaurétori minkának számít, még ha anno legjellemzőbb, forintos RC-tagok cseréje volt is szükséges, ha pedig csőcserés játék volt, akkor nem is kért sokat. Be ekll látni, hogy azok a szervízszakemberek, akik az '50-60-70-es években rutinból, iparszerűen javítottak ilyen, és hasonló TV-ket, sajnos mind kevesebben vannak. A mai TV-szerelők 99,9999%-a képtelen lenne egy ilyen gépet megjavítani. Tehát marad az exklizív vonal, aminek bizony ára van. És minél régebbiek lesznek a gépek, minél kevesebb öreg szaki, vagy képzett, a témát ismerő fiatal szerelő marad, annál inkább többe fog kerülnia javítás. De ez tetmészetes folyamat, nem szabad meglepődni.

Kiss Béla lászló képe

Itt arról van szó, hogy az a tevékenység, amit a szerelő végzett, ma már egy ilyen készülék esetében műszaki restaurátori munkának számít, még ha anno legjellemzőbb, forintos RC-tagok cseréje volt is szükséges, ha pedig csőcserés játék volt, akkor nem is kért sokat. Be kell látni, hogy azok a szervízszakemberek, akik az '50-60-70-es években rutinból, iparszerűen javítottak ilyen, és hasonló TV-ket, sajnos mind kevesebben vannak. A mai TV-szerelők 99,9999%-a képtelen lenne egy ilyen gépet megjavítani. Tehát marad az exklizív vonal, aminek bizony ára van. És minél régebbiek lesznek a gépek, minél kevesebb öreg szaki, vagy képzett, a témát ismerő fiatal szerelő marad, annál inkább többe fog kerülnia javítás. De ez tetmészetes folyamat, nem szabad meglepődni.

Lehet hogy azért mert én miota az eszemet tudom(najo nemolyan régen23)azota ugyanahoz a szerelöhöz járok ismerös falubeli, baráti áron. Oda hordtuk a csöves tévéket is régen és most a szineseket is. Akármi is volt a baja 3000 ért biztos megcsinálta volna. Nekem ez lehuzásnak tünik, de lehet hogy csak én vagyok nagyon jo helyzetben a maszek de profi szerelömmel.

Kedves Laci85! Igazad van, lehet hogy lehúzott, de a mester nem tétlenkedett: 5 óra munka és vagy 5 cső cserélése után még a halg KF-et is cserélte, és így már jön a CCIR hang is. Tehát ha csak gondolok egyet átnyomom a tv UHF-re és máris nézhetem akár az RTL-t is. De ami érdekes, hogy csak VHF antennával amit természetesen a VHF bemenetre kötöttem hozza az Összes UHF adót is. Egyébként ez korántsem baj csak érdekes. A pénzról még annyit, hogy egy szerelőnek általában komoly munkadíja (óradíja) van és még a cserélt alkatrészeket is fizetni kell. De nem sajnálom a pénzt megérte feltámasztani ezt a múzeumi darabot.

Kiss Béla lászló képe

És az sem mindegy, hogy valaki hogyan, miként javít milyen minőségben. Óriási különbségek vannak, tudom, hiszen én is ilyen tevékenységet folytatok, csak éppen audió vonalon.Laci85-nek bizony nagy szerencséje van a szerlőjével, feltételezem, kiváló szakember, de tlálkoztam már olyan kollégával, aki úgy eladta magát "háromezerért" a laikus ügyfélnek, hogy minden, különösebb ELVI ISMERETET ÉS SZAKTUDÁST NEM IGÉNYLŐ (sorvégtranztisztor, sorvégcső,buszterdióda, stb csere,PTK-csere) gond nélkül elvégzett, de ami TV-szakismereteket és mérési gyakorlatot kíván, ott már "javíthatatlannak" mondta a gépet, holott, adott helyen 2ft-os ellenállás megyúlása volt a baj.Mert ugye bevallani, hogy nem találja a hiba okát, az óriási presztízsveszteség lenne.Ezért vagyok én kissé szkeptikus minden éltől és rosszindulattól mentesen a "háromezres" kollégáktkal szemben, és a tízezres kollégában jobban bíznék ismeretlenben is, mert rafkóval és gazdasági szmlélettel is bír, ami a komoly műszaki gondolkodás egyik alapismérve.Magyarul: tudta mit javít,més mit tesz ezáltal. Szerintem.

Én a háromezret a maximumra irtam. Igazábol mikor a videotonokba kiment egy szin azt 500ért csinálta anyaggal együtt. Szakszervizbe azértis többezret kértek volna. Olyan emberhez kell menni akit már évekota ismerünk és tudvalevö hogy megbizható. szerintem minimum huszonéve javit tv ket. Ide hozzályuk más szerelök komoly szervizekböl hoztak javitani valokat amiket azok már nemtudtak megcsinálni mert nemtudták hogy, szoval nem volt tudásuk hogy megtalálják a hibát.
Ja és ha nincs javitás nincs miért fizetni. Voltunk kiskoromba egyszer valami szerelönél apuval, két magnóval. ráirta hogy javithatatlan amit ugyértett hogy nincs kedve kinlodani vele.
Számitogép monitorhoz viszont nemért ezért azt üzletbe hordom. Megis szivatnak mindig rámodják hogy nem javithato de beszámolják háromezerért ha veszek egy másikat.
Persze aztán nézem az ujságba ahirdetésüket és még majdhogynem olcsobbért árulják magába a monitort mint ahogy nekem a beszámolással együtt került.

Kiss Béla lászló képe

Sajnos ilyen is van:O(

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2