Orion hangfal


Forrás: 
Hifi magazin
Orion hangfal

Hifi magazinból van, de nem írtak róla semmit.

Atya úr isten!! Ebben aztán van anyag. HA tényleg volt ilyen terve az Orionnak akkor azt arra az esetre tartogatta, ha kitör a harmadik világháború. Akkor rákötik egy se 260-ra és egy szempillantás alatt egy egész várost tesznek vele a földdel egyenlővé...

Kiss Béla lászló képe

Én is láttam  HFM-ben, egy kiállítási képenyag kapcsán, de serintem csak ügyes fotómontázs.(lásd a mélysugárzók szélei összeérnek, így normális ember nem épít hangsugárzót:O)) A PD 207-ek nagyon nem illenek a sokkal későbbi HD 25 magasak és a tölcséres közepek közé, sokkal régebbi széria (HS 200-400) sugárzója.

Gondolom is, hogy nem igazi fénykép ez, de tömegposztító tervnek, vagy akár egy igencsak ijesztő  jövőkép lefestésére tökéletes.

Ez nem fotótrükk, inkább egy unatkozó szaki belebotlott a raktárban egy halom eladatlan régebbi szériás hangszóróba, és összedobott belőle egy ilyen monstrumot, mert a hétvégén kellett a szülinapi házibuliba. Gondoljatok bele, 6dB-vel nagyobb érzékenység! A kis 20W-os orion erősítő is rendesen megszólaltathatta. De valószínűbb, hogy egyedi reklámcucc a BNV-re abban az időben, amikor még az Orion és a Videoton volt a választék a kiéhezett hifisták számára.

Kiss Béla lászló képe

Nézd csak meg, a PD 207-ek  kosarai összeérnek. Így senki nem épít hangsugárzót (nem is lehet), főleg promócióra. Ez bizony úgy fotótrükk, mint a szél.

NGA képe

Ha jól megnézzük a fotót, akkor látni, hogy mindegyik hangszórónak más az árnyéka, igy elképzelhető, hogy tényleg BNV-re összerakták. Maga a HFM nekem is megvan, és ott is eredetinek látszik.

Kiss Béla lászló képe

Jó, észrevétel, az önárnyékok.....hmmmmm...tényleg eredeti lenne? Azok a PD-k nekem nagyon szúrják a szememet...:O)

Nekem meg az egy oszlopbaépített hangszórók fázishibái szúrnák a füleim. Egy halott terv, a dobozméretről nem is beszélve...

A mély közepek PD-167/S-ek, de soha nem volt forgalomban ilyen, de ezt mindenki tudja! Viszont voltak az orionban bemutató darabok, de ilyen soha nem volt. A Béla is egyszerre rájött a sugárzók időbeli eltérésére.

gti3per888 képe

Szerintem nagyon komoly, már ha létezik, olyan, mint egy high-end csoda.

ez tényleg hangfal volt, nem hangdoboz!

Üdv mindenkinek. Ha jól látom ezek a mélyközepek a hs 100 mélyközepei, a közepek meg a hs 288, 511, tölcséresek.A magasak meg a hd-25.

Kalmopirin képe

Na, erre már rá lehet mondani, hogy "hangfal", sokkal inkább mint egy 20x35x25 centiméteres dobozra.

És ebben az a vicc, hogy nem vicc.

 

A kérdés csak az: Hogyn szólhat?

 

:: Kalmopirin

Dr Dee képe

Csúnyán

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989
hangfal


RFT hangfal
Ismeretlen évjárat
Tesla hangfal
Találat: 3