Orion Delta televízió


Orion Delta televízió

A Múzeumok Éjszakája keretein belűl megtekintett MTV történeti kiállításon fotóztam.

retronóm képe

vagy legalábbis hasonló. A kerek tekerőről ismertem fel. Azzal kellett sávot váltani és elég macerás volt.

Kár hogy nem eredeti a képcső.

Nekem van ebbe való (pontosabban a Szigmába, de szerintem ugyanaz a képcső). Elméletileg müködik, sorkimenős volt a tv. Ha valakinek kellene, írjon és megegyezünk: marci91@gmail.com

66-ban vett a nagyanyám a futball vb-re egyet. Bármilyen hihetetlen de a tv 93-ban működő képes állapotba lett kidobva úgy, hogy a hátlapja egyszer volt megbontva mert a por összezárt valamit és a szerelőnek kikelett porszívózni. Persze azért volt már újabb tv a családnak de ez a nagyanyám kedvence volt és néha bekapcsolta. A mai tv-et nem csinálják ilyen tartósra.

Ha jól tudom, ezt a típust úgy alkották az orion márnökei, hogy a Budapest tv sassziát egy nagy orosz 61LK-s képcső keretében egy merészen új formatervű dobozba szerelték.

Annyiban van igazságod, hogy a Budapest (AT 611) egy néhány tipussal elöbbi tv volt, s ahogy lenni szokott, bizonyos technológiai  dolgokat,  gyártási és használói tapasztalatokat figyelembevéve  tervezték az újabb, követő tipusokat.

No, de ezt szokták szokásos fejlődésnek nevezni.

 

Az AT 611 a 60' -as évek elején egy "csúcskészülék" volt, ezt már csak a AT 650 -es követte.   Az akkori gyártói szemlélet az automatizálás, és a "luxus" célok felé vitték a fejlesztést, ez viszont bonyolultabb kialakítással járt.

A különféle visszajelzések után alakították ki az újabb irányvonalat, egyszerűbb ugyanakkor stabilabb áramköröket.  Ennek lehetőségét az újabb csőtipusok megjelenése, illetve hazai gyártása adta, valamint az alkatrész gyártó ágazat jelentős fejlődése.

Ehhez társult még a függőlegesen álló panel elhelyezés,  a mechanikus "memoria" -ás csatornaváltó, és az esztétikus kivitel.

A lényegesen egyszerűbb felépítése egy nagyon "megbízható" készüléket erdeményezett, ennek első példányai voltak az AT 550 tv, és különféle változatai.

 

Van egy ilyen készülékem is, sajnos a nagyfesz egysége ennyi év eltelte után, a tárolási körülmények miatt már tönkrement.....

 

furnan

ilyenem is van. Apunak. Ezen nöttem fel. csak az már nagyon romos. De szerelni nemkellet és mostis szerintem valami kisseb baja lehet. Mongyuk már tiz éve.De a képcsö még jo volt. Egy baja volt. Nincs rajta kettes.

Ez gyönyörü. Hogy csinálják meg ilyen ujszerüre.

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989
Delta