Orion 70 televízió


Forrás: 
Saját
Orion 70 televízió

1975-1977 táján gyártották, az Orion 60 utódja. (Mindkettőnek volt kacifántosabb típusjelzése is.) Impulzusáramkörök, végfokozatok csövesek, a többi tanzisztoros, sőt IC is van benne (hang KF). A két típus közötti fő különbség a hangolóegységban van: az Orion 70-é lengyel gyártmány, az Orion 60-é talán NSZK (Telefunken?). Van a készüléken egy érdekes kapcsoló: a színsegédvivőt "tünteti" el (állítólag zavaró csíkokat okozott a képen). Igaz, ebben az időben amúgy is ritka volt a színes adás.
ml

Dédpapámnak volt ilyen TV-je 1985-ben, de az fekete-fehér volt.
Leültünk a TV elé, bekapcsoltuk és vártunk, vártunk.
Az egy külön ceremónia volt, míg bemelegedett a képcső.
Először csak a hang volt hallható, 1-2 percen belül már a kép is látható volt.
Én szerettem.

Üdv: Atika.

Természetesen mind az Orion 60 mind az Orion 70 fekete-fehér ("szürkeárnyalatos") készülék volt. A színsegédvivő-eltüntetésnek szerintem semmi értelme sem volt, de jól hangzott, és egy rejtélyes kapcsolóval több volt a készüléken!
ml

lexipadre képe

Nekünk egy Orion 75/a készülékünk volt.Rendszeresen PL500 as cső döglött meg benne.Ez azt jelentette hogy abszolut nem müködött.Amugy tök igy nézett ki.Utána egy Orion Gall következett 67cm távirányitós!!francia képcsöves készülék,mind ez 1986!!ban.Apám 2001be dobta ki.

Beállítóábrán észre lehetett venni a segédvivő leszippantását: eltűnt az átmeneteknél a pepita mintázat. De azok a fránya átlag tévénézők sose ilyen ábrákra voltak kíváncsiak :). Én cirka 5 éve, egy túlzsúfoltság miatti kidobálási rohamomban kiraktam az Orion 70-emet... Azóta is lelkiismeret-furdalásom van emiatt. Óvodás, ált. iskolás korom meghatározó tv-műsor élményei fűződnek hozzá.

márió1993 képe

gratulálok hozzá!

OPár hónapja szereztem egy ilyent, a kezelőszervei és a hangszórórácsa naygon hasonlít/egyezik,de az enyém nem ilyen sötétdobozú,hanem viláágos fa,lakkozott...és alul beljebb levő feketére festett csikkal!

Gondolom akkor az enyém korábbi változat lehet?Ha felgyógyulok és lesz erőm rendet rakni,meglesem a hátán a tipusszámát,stb...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Van hangulata ennek a tvnek! Szép jó gyerekkori emlékek. Nagyszülőknél volt egy ilyen az egyik szobában, ha ott voltunk ezt néztük néha - a 90-es években. Olyan viccesnek tűntek és szórakoztatónak akkor a gombjai és tekerői. Meg azok a kis "ajtók". A bekapcsológomján pedig a kicsi színt változtató akármik... Ejjj.

 

Még mindig megvan, de túl kell adnom rajta sajnos. Ha valaki egy ilyenre vágyik, most beszerezheti nálam.

 

Szia! Érdekelne a készülék, helyileg hol talállak meg? Kidobálós periódusom egy tételét máris jóvá tehetném :D !

Ne felejtsük el a készüléket bekapcsoló, műanyag nyomógomb jellegzetes hangját! Gyerekkoromban volt 60-asunk, nagy élmény volt bekapcsolni, várni, és lőn, egyszer csak van kép. Persze hétfőn felesleges volt ezt megtenni, de azért meg-meg próbáltam. Hátha mégiscsak van adás. A színes kapcsolót sosem értettem. Hiába kapcsoltam át, nem lett a kép színes. Akkor meg minek tették rá? Sebaj, azért átkapcsoltam és elképzeltem, hogy most az. :) Főleg a kanapészivacsokból épített bunkerből nézve, a vasárnap délutáni, ki tudja már milyen indiános filmeket. Bárhova is mentünk vendégségbe, számomra mindíg is ez volt A TéVé!

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989
Orion hs 500
1980-1989
Orion HS 500
1980-1989
Orion HS-40
1970-1979
Orion Hs-522
1980-1989
Orion HS-700
Találat: 2
Orion HS100
1970-1979
televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat