Orion Orilux televízió


Forrás: 
Saját
Orion Orilux televízió

Orion AT1461A "Orilux"

kisgyerek koromban, 1972-73 körül vettük. Szép képe és nagyon jó hangja volt emlékeim szerint. Még a lábak is ugyan ilyenek! Ezek szerint ez tartozék lehetett, mindegyik tévéhez. Azonban minden évben kb. 1 szer ki kellett hívni a szerelőt, mert valamelyik elektroncső mindig kiégett benne. Akkoriban a Gelkával havidíjas javítási szerződésünk volt (kb. 30 Ft/hó áron), és akkor díjmentesen megjavították, ha elromlott.

jó kis dög ez. Nekem most újította fel egy igazi szaki, ki nagyon érthette a dolgát, mert ahogy elvittük 1 perc alatt megállapítitta mi a baja és "röpke" 5 óra alatt meg is javította. Kicsit húzós összeg lett a végeredmény (10000) de szerintem megérte. Majd teszek fel képet róla üzem közben is.

Nekünk is volt egy ilyenünk. Nagymamáméknak. Mongyuk ennyire gyönyörüen sose nézett ki. kb nyolc éves koromban egy fél évig néztem is. Csak mindig elromlott pedig jo fényereje volt még nagyon. Aztán egyszer mikor elromlott össze lett vágva, de én nemtudtam róla. Ha tudom megakadályoztam volna mert ugye hosszu évekig szolgál valami a szivéhez nő az embernek. Ja és nagyonjo hangszinszabályzoja is volt jo hanggal, ha jolemlékszem alap álapotba a magasat álitja benyomva és ugy tekerve meg a basszust.

márió1993 képe

ez a legjobb tv-d! kinézetre és minőségre is a legjobb:)teccik 

Köszi! Örülök neki, hogy tetszik, nekem is egyik kedvencem, egyszerűen gyönyörű. Annyi baja van, hogy 1 rágóguminak vagy minek a foltja ott van a tetején,de nem kapargattam, nehogy megsértsem a politúrt. Most betettem e szekrénybe, mert alig fértem tőle, de  a garázsba sajnáltam kivinni. Tulajdonképpen a tv  tízezrembe került, mert egerből ingyen hoztam el és egy miskolci szaki gyönyörűen felújította.

NGA képe

Ennyiért mit csinált? Hát nem volt olcsó a szaki az biztos. Egy régi tavasz, vagy hasonló tv-nél még megértem, ha valaki ennyi pénzt beleöl, mivel azok talán érnek még ennyit, de megérte ennyit belefeccölni, ha csak a szekrény aljában van?

Szia NGA! Lehet tényleg sok, de mivel az ember óradíjért dolgoik és igen nehéz (legalább is szerintem) ezekhez a készülékekhez alkatrészt szerezni. Amúgy meg "csupán" annyit csinált, hogy jópár órai méricskélés után vagy 5 csövet meg a komplett hang kf részt kicserélte. A szekrény aljába mint írtam csak helyhiány miatt, ideiglenesen van, és engem nagy megelégedéssel tölt el az  a tudat, hogy a tévé oly sok év után ismét működik.

A szüleimnek, tehát nekünk is ilyen volt, ehez a TV-hez kapcsolódik sok gyerekkori film és rajzfilm élményem. Ezen láttam először őket.

Ha rossz fát tettem a tűzre, rendszerint "nem nézhettem a tv-t".

Később az ősök vettek egy másikat, és én megkaptam, bekerült a szobámba! Nagy dolog volt ez akkor egy gyereknek!

Egészen tizenéves koromog használtam.

Tényleg nagyon jó készülék volt, a szokásos időnkénti csőcserén kívül sohasem volt semmi baja! Még a potméterek sem oxidálódtak!

Egy apróbb szeszélye volt csupán, hogy néha "futni" kezdett a kép, amit a hátulján található egyik tekerentyűvel meg lehetett állítani :)

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2