Néprádió Orion 115 A


Forrás: 
Saját
Néprádió Orion 115 A

Itt csak a doboz volt meg se gombok se szövet mindent eszkabáltam a belsej is modern de működik!

Buhera Skála üveg nélkül BILD0181.jpg AM FM Táskarádióból Semmi sem eredeti
Laki Géza képe

Az mit jelent,hogy modern? Mi van "benne"?

Zolejj képe

Tranzisztoros AM FM

Laki Géza képe

Köszi szépen a választ.

Radios20 képe

Skála üveg nem bolgár gyártmányú kis hosszú kávás készülékben volt?

 

Üdv;Radios20

Zolejj képe

Nem tudom mert én már csak az üveget kaptam magába.

Radios20 képe

 Köszönöm a választ!

 Üdv; Radios20

Zolejj képe

Rájöttem hogy ez egy 115 A s rádió és kivettem az üveget, én először azt hittem hogy volt benne eredetileg skálaüveg de csak valaki belebuherálta

Radios20 képe

Kérem segítsen!

Biztos emlékszik rá, volt az a kis Bolgár gyártmányú tranzisztoros asztali rádió.

Lapos elnyújtott kávája volt, és "hőálló ezüst" színű lemez előlapja.

A legutolsó Kádár Könyvben van a kapcsolása, abban amiben már nem fényképek vannak az egyes készülékekről, csak grafikák. A sárgásbarna fedelű Kádárkönyv.  Most Zalában dolgozok, és Miskolcon vannak a Kádár könyveim, December elején tudom elhozni őket. A rádió típuskódja azt hiszem talán "AB" valamennyi volt? De ez nem biztos, lehet, hogy keverem. Nem tudná véletlenül megírni ide a készülék típuskódját? Szerintem ez annak a skálája.

Válaszát előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel; Radios20

Laki Géza képe

könyv 1972-75. A 10.oldalon van: AB 71 T asztali rádió. Erre gondolt?

 

Radios20 képe

Köszönöm Laki Úr!

Erre gondoltam. Szerintem ez annak a skálája. Ilyen rádióm van otthon.

(Miskolcon van a gyűjtemény, de ott dolgozok ahol munka van) Visszatérünk a nomád életmódhoz :-) Vas-megye volt eddig, most Zala-megye.

Üdvözlettel; Radios20

Laki Géza képe

...azt tudni kell, hogy nem ez volt az UTOLSÓ Kádár-könyv! Ezt még követte egy példány,ami az 1975-77 közötti készülékeket tartalmazza. Ez a könyv már negy méretű, A 4-es formátumban van.

Radios20 képe

Igaza van Laki Úr!

Ez kiment a fejemből.

 

Köszönöm a kiigazítást!

 

Üdvözlettel; Radios20

Zolejj képe

Sajnos nem értek a rádiókhoz, csak buherálok.Ezt a rádiót sok évig használtam, nagyon jól szólt, de a technika feladta. Megnéztem, nem birtam megszólaltatni ezért kicseréltem egy másikra, de nem igazán sikerült, mert nagyon magas hangon szól, nincs semmi mély, szinte zavarja a fület. A rádión csak a potmétert és a tápegységet cseréltem, a táp egy telefon töltő, ami 1 volttal ad többet mint az eredeti, 3 db ceruza elem. Kérdés: mit lehet tenni hogy ne olyan magasan szóljon ?

 

 

 

Minden elismerésem, hogy van türelmed ilyesmivel bíbelődni..!:)

Elsőnek próbálj beszerelni egy nagyobb hangszórót, habár az ilyen kis készülékeknel szándékosan szűkítik be a hangfrekvenciás sávot passzív elemekkel.

bgabi képe

Egy egyszerű kis telepes zsebrádió nem fog szerintem elfogadható hangot produkálni. Se a készülék se a hangszórója nem alkalmas rá. Ha van kedved, türelmed vele foglalkozni, akkor szerintem egy "komolyabb" készüléket kellene beleoperálnod. Persze beépítés előtt kell eldöntened, hogy a hangja megfelelő-e számodra.

Zolejj képe

Megpróbáltam nagyobb hangszóróval is de ugyanaz, Lehet hogy másik rádióval kell próbálkozni.

Hát igen! Próbálj belegyógyítani egy táskarádiót ami még megbízhatóan jól működik. Tulajdonképpen nem is hülyeség! :D Teljesen poénos hogy egy ilyen régi öreg kávában egy sokkal modernebb technika működik, akár még Fm - en is! Úgyis divat a retro.

Laki Géza képe

Szerintem azért nem szól olyan szépen ez a rádió - még nagy hangszóróval sem- mint az előző,mert hiányzik belőle a képen látható "hateres kábel"dbe010f209a2fefc.jpg

Zolejj képe

Háát igen a sípláda az találó megfogalmazása a dolognak, a hateres része  sajnos már a kúkába landolt. De nem adom föl, mert a káva nagyon a szivemhez nőlt , inkább rakok bele valami nooormálisat.

980POWER képe

Némi fantázia, sok idő, még több türelem, és rengeteg alkatrész, ha már a kettőből lett egy tökéletes eredeti, de mit kezdjünk a magmaradt kávával? Akár ilyen is lehet.

 

András

Laki Géza képe

Ha van valahol olyan táp amiből minimum 12 voltot lehet nyerni,akkor segítek abban,hogy maradhat a jelenlegi "sípláda" és ha azt egy IC-s végfokkal megtoldjuk, megoldódik a probléma.(Van végfok bőven)

Ezt komolyan gondolom,ha elfogadja írjon.

Zolejj képe

Próbálkozzunk hogy szép hangja legyen.

 

Köszönöm

Zolejj képe

A probémát cserével orvosoltam. Nekem egyszerübb kicserélni a komplett rádiót a kávába, mind javítani, mert nem nagyon értek hozzá. Ajánlom mindenkinek aki nem ragaszkodik a régi technikához , mert szerintem nem látszik, hogy mi van benne, de viszont tökéletesen szól. Egy pár óra alatt minden tudomány nélkül be lehet szerelni egy ilyen kompakt rádiót bármilyen kávába.  Ha van valakinek egy szép, de nem müködő rádiója amit amúgy is a lakásba tart, egy kis melóval hallhatóvá lehet tenni. Szerintem.

oldtimer képe

Nékem olybá tűnik, hogy a hangszórója sem az eredeti már.

 

Jól tévedek?

 

üdv.: oldtimer

Néprádió


Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3