Orion szinestelevízió


Forrás: 
saját
Orion szinestelevízió
Laki Géza képe

CTV 156 típusú, modul rendszerű Jácint televízioja.

Murena képe

Köszönöm, az információt, igazából volt egy sejtésem, hogy Jácint - persze a típusszámot azt nem tudtam, de érdekes, hogy sehol nincs rajta még a márkajel sem. Esetleg a csatornahangolók fedőlapján lehetett a márkajel - azt pedig valaki jó érzékkel eltávolította.

 

A képe sem rossz, de a hangja, talán a burkolatból adódóan egyenesen kellemes! 8

Laki Géza képe

Maga a jácint felirat a csatorna beállító tekerők ajtaján volt. A típusszám pedig a hátlapra ragasztott adatlapon található.

 

(A képe: lehet ,hogy nem rossz, de így ahogy elnézem a jótól igencsak messze van! /persze lehet hogy a fénykép hibája,ezt nem zárom ki de szerintem a zöld hiányzik./)

Murena képe

A színtelítettség volt (van) elállítva a készüléken és a fénykép sem színhelyes. A televízió képe valószínűleg jobb. mint a képen látható - mégha ezúttal nem is értékelhető a kép, de kellemes nézni, mármint ha nem adásszünetet mutat.

 

Ebben a készülékben valójában Orion képcső van-e azt nem tudom, pedig egyszer már magam is szétbontottam. A fényereje a mai napig kiváló!

Laki Géza képe

Lehet,hogy a fénykép csal,és a tv. képe jó.

A képcső nem Orion,mert ők nem gyártottak képcsövet. A készülékben 56-os "kisáramú" Lengyel Unitra képcsővel volt szerelve.

Murena képe

viszont a képet és hangot szabályozó potméterek már nem egyenletesen működnek, de lehet csak a felületük korrodált. Azt ha jól tudom, a Videoton televíziókban volt olyan, amit japán képcsővel szereltek, még a széria elején, ami aztán talán a legelterjedtebb volt és ez a típus robbant fel két-három alkalommal. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy az Orion televíziók utolsó sorozatait milyen képcsővel szerelték, még akkor sem, ha tudom a fényreklám is ott volt az épület tetején.

Laki Géza képe

A potméterekről: Ezek nyitottak,vagyis nem védi őket semmi. ezért néhány év után a por belepi,és forgatáskor recseg. De tisztíthatók.

Japán képcső: Az első modul rendszerű Videoton tévék valóban 51-es Japán képcsővel jöttek ki. De az Orion első modulja is (CT 451) ezzel a képcsővel jött ki.

(Ezek a modul tv.-k előtt volt a VT-nek a "robbanós" tévéje. Ezeknek semmi köze nem volt a VT-hez. Ezek a Szu-bol behozott komplett készülékek voltak,amit a VT szerelt össze az általa gyártott dobozba.)

Mind a két gyár amikor az 51-es képcsövek kifogytak, Unitra 56-os nagyáramú képcsővel,majd később kisáramú képcsővel szerelte a gépeit. Mind a két gyár az 56-os képcsöveken kívül szerelt még Francia 67-es képcsővel is. De ezek a 67-es gépek Cseh képcsővel is készültek. Ennyit röviden.

Murena képe

Köszönöm szépen!

 

Ezt teljeskörű volt! :-)

Pár hónapja Kápolnásnyékről hpztunk egy ilyent..még le kell tesztelnem...

kevés a hely a lakásban,tárlathelyet keresek villannyal,meg Salgó-polcokat..

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2